Natasza711 0 Napisano Kwiecień 13, 2007 Znajoma przyjedzie do nas i moze nam przywiesc rozne leki z Polski, ale niestety nie orientuje sie jakie leki byly by najlepsze, tzn, czego tutaj w Anglii nie ma... Jak macie jakis pomysl to podajcie.., bede b. wdzieczna! ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Natasza711 0 Napisano Kwiecień 13, 2007 Podam pierewsza ze napewno chce: 1. Davercin plyn - to taki antybiotyk na tradzik- mnie pomaga ;) 2. Biseptol- na wszelkiego rodzaju przeziebienia 3.Nospe i pomysly sie mi skonczyly... a znajoma jest lekarzem wiec problemu z recepta nie powinno byc, ;) wiec powinnam wykorzystac jej dobre checi pomocy, ale nie wiem jak ;/ Help... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mało tego Napisano Kwiecień 13, 2007 biseptolu nie nadużywaj bo jest szkodliwy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Natasza711 0 Napisano Kwiecień 13, 2007 Dzieki za odzew \"malo tego\" ;) Wiem, wiem to tak na \"czarna godzine\" ktora mam nadzieje nie nastapi ;) A cos innego mi polecasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mało tego Napisano Kwiecień 13, 2007 Mogę Ci tylko napisać co ja mam zwykle w apteczce. Kazdy inaczej na leki reaguje:) 1. Nurofen - wszelkiej masci bóle, temperatura. 2. Cirrus - przeciwalergiczny, hamuje suchy kaszel i katar sienny. 3. Wykrztuśny syrop lub tabletki - u mnie od wieków sprawdza się flegamina, ACC też jest oki (600 dla dorosłych). 4. Wapno z wit. c - też przy alergiach ale i obkurcza śluzówki/migdały (nie wiem) przy bólu gardła. to takie minimum, ewentualnie jakiś antybiotyk o szerokim zastosowaniu bo jak słyszałam w anglii to głównie penicylina;) ale to dobrze żeby lekarz ewentualnie pomyślał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mało tego Napisano Kwiecień 13, 2007 aaa i po cirrusie raczej nie można prowadzić auta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mało tego Napisano Kwiecień 13, 2007 Można też wpaść do zielarskiego po syropki czy jakieś tabletki, nie wiem jak tam na wyspach z ziołami jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Natasza711 0 Napisano Kwiecień 13, 2007 O wielkie dzieki !!! Jedyne czego nie ma z wymienionych przez Ciebie lekow to: cirrus, kiedys tez go stosowalam na katar ;) Ja generalnie na pierwsze objawy grypy stosuje homoopatie, czyli przedewszystkim petroleum D5, i oczywiscie citrosept jest wtedy niezastapiony ;) Co do lekow przeciwbulowych to jest tuataj tego bardzo duzo.., chociaz nie wiem jak sa skuteczne ;/ Wielkie dzieki za odpowiedz!!! Pozdrawiam i milego wieczoru zycze ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mało tego Napisano Kwiecień 13, 2007 Dzięki i też pozdrawiam i żeby leki ci się nie przydały;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja woze Napisano Kwiecień 13, 2007 tylko i wylacznie rutioscorbin. tutaj jest duzo latwiej, np. leki na elergie sa bez recepty (w Polsce tylko 7 sztuk), w ogole na recepte to antybiotyki i leki specjalistyczne, reszta nie. zawsze mozna sie poradzic farmaceuty w aptece zreszta co lykac jak jest problem. moj maz jeszcze leki na kolana, bo nie wiem jaki tutaj bylby odpowiednik, a tak dostal recepte w Polsce na ile trzeba bylo i teraz nie ma problemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
valeriana 0 Napisano Kwiecień 14, 2007 ja zawsze przywoze wegiel leczniczy, krople zolondkowe, nifuroksazyd (od zatrucia), rutinoscorbin, polopiryne S i wapno. leki przeciwbolowe mozna tutaj dostac wszedzie i sa skuteczne. najlepsze z nich to Nurofen i Anadin (zwlaszcza na bole glowy). Jesli chodzi o lekarzy to najczesciej polecaja tu paracetamol (na wszystko: migdalki, zapalenie ucha, zatrucie) lub w naprawde powaznych przypadkach przepisuja antybiotyki - najczesciej penyciline :P bylam, chorowalam, bralam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
valeriana 0 Napisano Kwiecień 14, 2007 mozesz wziasc jeszcze masc przeciwbolowa na miesnie i stawy tak z innej beczki jesli jestes przywiazana do jakichs kosmetykow, szczegolnie kremow, to tez je wez. tutaj nie ma az tak duzego wyboru jak w Polsce. firmy osiagalne tutaj to: Nivea, Garnier, Loreal. Olay, Dove i ogolnie drogie marki jak Lancome, Estee Lauder, Clinic itp. mam kolezanke co uzywa tylko Dermiki i kremu ze swietlikiem wiec zawsze je przywozi z kraju Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach