Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna mloda 1000

jakie tipsy najlepsze?

Polecane posty

Gość panna mloda 1000

W czerwcu mam slub i chcialam sobie zrobic tipsy ale wiem ze sa rozne rodzaje, np zelowe, akrylowe, jedwab, etc. Czy mozecie mi polecic jakie najmniej zniszcza plytke paznokciowa? Jakies 2-3 lata temu mialam akryl przez 6 miesiecy i musze poiedziec ze bardzo zniszczyl mi pazurki, bo do teraz sa bardzo kruche i rozdwajaja sie.

Gość ktoria33
kazda z metod stylizacji i przedłuzania paznokci jest w lekkim stopniu inwazyjna choc duzo zalezy od stylistki która tym sie zajmuje paznokiec w sumie jest materją martwą jedyna zywa jego czesc to maciez wystarczy ze przejdziesz na diete lub poprostu zmienisz sposób zywienia i paznokcie moga zaczac wygladac niezdrowo jest 100 powodów rozdwajania sie i łamania paznokci ale to juz z innej beczki ja polecała bym zel u sprawdzonej stylistki nawt u takiego domorosłego samouka ale sprawdzonego

Gość panna mloda 1000
Dzieki!

Z tego co mnie uczono wynika że najmniej inwazyjne/ szkodliwe są tipsy fiberglas (jedyne które można stosować u kobiet w ciąży), ale zgodze sie z przedmówczynią - duuuużo zalezy od stylistki. Nawet robiąc Ci fiberglas może zmasakrować Ci płytkę (jeśli jest mało profesjonalna- delikatnie mówiąc ;) ) pozdrawiam!