Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_kasiula_

stypendium

Polecane posty

Gość //////////////////////
W tego co mi wiadomo to na początku lub w połowie danego miesiąca, bo stypendium jest co miesiąc wypłacane :) Przynajmniej na mojej uczelni tak jest :)

Gość u mnie na wydziale od średni
4, 5 na UW

aaaaa :D :D no wiec u mnie za średnia 4,56 dostaje 220 zł na prywatnych jest z reguły od średniej 4,0 no i tym samym wieksza kwota

ja stypendium dostalam na poczatku 2 roku studiow i przy sredniej 4,5 dostalam 320zl, brakowalo mi 0,01 i dostalabym 550 zl - myslalam ze sie zalamie, ale lepsze to niz nic

jeśli o zasady chodzi to na każdej uczelni może być inaczej, nawet na różnych wydziałach jednej uczelni może być różnie, więc musisz poprostu sprawdzić na stronce swojej uczelnie - zawsze znajdą się info an ten temat. Albo od średniej - najczęściej, albo np. 15% najlepszych na roku przy ograniczeniu średniej od 4,0. Stypendium zawsze jest po roku i za cały rok nauki - najwczęściej w listopadzie i wtedy dostajesz za październik wyrównanie.

Gość a ja nie mam szans na
stypendium :D

a myslicie ze to jest realne studiowac dziennie i pracowac jednoczesnie tak zeby samej sie utrzymac??

mam taka sytuacje i nie wiem czy od razu decydowac sie na zaoczne czy probowac dziennie... i pogodzic te dwie rzeczy

no to już musisz sama wykalkulować , zależy ile masz opłat - mieszkanie, jedzenie nauka- kserówki i rózne takie.... itp. Jeśli uważasz, że uda ci się zarobić na to że tak powiem w weekendy to spoko :) Zawsze dzienne lepsze od zaocznych :)

Stypendium naukowe zaczynają wypłacac na drugim roku. Zliczają średnią z pierwszego roku i przyznają bądź nie. A pierwsze pieniądze dostajesz koło listopada, w zaleznosci od uczelni.