Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMMAN

JAK UBRAC MESIĘCZNEGO NIEMOWLAKA NA SPACER?

Polecane posty

Gość MAMMAN

Pomózcie---jak ubieracie swoje maluszki, gdy jest taka pogoda? Czy 2 długie rekawy (w tym kurteczka z weluru) to nie będzie za gorąco?

podobno jedna warstwa więcej niż siebie to najlepszy sposob---przecież przykrywasz kocykiem ....

Gość liri
ja bym ubrała body , kaftanik i cienką kurteczkę i na pewno bym juz nie przykrywała kocykiem. Nie ma co przegrzewać dziecka. A jak chcesz sprawdzić czy dziecko nie jest spocone sprawdź kark.

Gość za maloooo
Ja nie wiem czy jedna warstwa więcej poskutkuję. Ja mam spodnie jeansy, bieliznę i krótki rękawek.

Gość dotta***www
matkami chciałyscie zostac a nie wiecie jak ubrac dziecko na spacer, instynkt...

Gość MAMMAN
Dziękuję za podpowiedzi.:-)

trudno o obiektywną odpowiedz,bo np.w centrum na osiedlu u mnie jest patelnia a na działce powiewa ostrzejszym powietrzem...kocykiem podregulujesz , przyśniętego niemowlaka szkoda budzić rozbieraniem...wyjdz na dwór i dopiero obiektywnie ocenisz..pozdro dla twojego maluszka..:-)

Ten instynkt to jakaś bzdura. Nie raz zdarzyło mi się przegrzać albo przeziębić dziecko, bo miałam trudności z dostosowaniem stroju do pogody. Poza tym często mam wrażenie, że jest ciepło, letnio się ubieram, a potem dygoczę z zimna, albo ubieram kurtkę, a potem jest mi potwornie gorąco. Body, skarpetki, dresik, kocyk i powinno być ok.:D

Gość MAMMAN
Dzięki :-) Pozdro i dla Waszych malców :-) Oczywiscie,że z instynktem bzdura, mnie juz się udało przegrzac synka, niestety..:-0 Miłych spacerów wam życze :-)

Gość SebciaE
ja rodzilam w zeszym orku w kwietniu i niestety bylo zimno u nas, tak ze maly siedzial w lekkim kombinezonie ale nigdy nie zdarzylo mi sie go przegrzac teraz niemowlaka ubralabym: body, kaftanik, spiochy, do tego bluzeczka jakas cieplejsza rozpinana np, rajstopki, spodnie nozki przykryla lekko kocem, zeby nie przegrzac moja siostra ma miesiecznego synka ubiera go lwasnie tak jak opisalam, ale do tego dorzuca spiworek leciutki, taio do wozka i maly ma juz potowki... dzis zrezygnowala ze spiworka, przyjkryla lekko kocykiem i jest juz troche lepiej

ja bym ubrala w body z dlugim rekawem,spiochy i na to dres welurowy.

Gość ewa1111
o jedną warstwę odziezy więcęj niż Ty. Tak ubiera sie niemowlaczka leżaqćego i oczywiście kocyk, jak ciepło cieniutki, grubszy gdy chłodniej.