Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natka27

Samooczyszczanie się cery

Polecane posty

Gość natka27

Pisałam już wcześniej o moich problemach z cerą. Mam 27 lat i cerę tłustą / mieszaną z zaskórnikami. Stosowałam wszystko kwasy, glinki, ziemię wulkaniczną, bylam u lekarza i kosmetyczki. Nic nie pomaga. Odnoszę wrazenie, że jest wrecz gorzej. Cera jest zmęczona wieloletnim peelingowaniem, oczyszczaniem, matowaniem itd. Zniszczona przez leki, nawet hormony nie pomogły. Mam pytanie czy skora sama moze sie oczyscic? Czy odpusic te wszystkie srodki i tylko nawilżac? dzięki za pomoc

Gość ja tak wlasnie zrobilam
i uzywam od kilku miesiecy tylko mleczka do demakijazu, plynu do demakijazu oczu, kremu nawilzajacego, no i robie normalny makijaz, mam wrazenie ze cera odpoczela, mam mnie podraznien, zaskornikow, nic mi nie wyskakuje, zapomnialam o wielkich bolesnych podskornych wulkanach :-) nie wiem tylko czy to nie przypadek i czy to sie sprawdza u innych

Gość natka27
Wlaśnie :-) Ogólnie z kosmetykami to jest trochę tak, że ten biznes się sam nakręca. Nie pociły mi się nogi, ale zaczęlam używać dezodorantów i teraz już muszę. Zele pod prysznic wysuszają skorę i zaraz musi być balsam. Nasze babki uzywały mniej tego wszyskiego i chyba mialy zdrowsze cery. Tylko czy w dzisiejszych czasach tak mozna? Moze to wina tej chemii w kosmetykach? Ja jestem zalamana stanem mojej skory.

Gość natka27
tak myślę czy nie zacząć myć twarzy samą wodą i tylko ten krem nawilżający np. z Eco Cosmetic? Poradzcie babeczki kochane ;-)

ej! to robimy akcje! ograniczamy kosmetyki do mydła i pasty do zębów, nie myjemy się codziennie ;P i zobaczymy czy poprawi się stan naszej skóry ;) co wy na to? PS. apropo babcia zawsze mowiła żeby nie myć sie codziennie bo to szkodzi skórze ;/ czy ktoś ma z tym doświadczenie? bo ja chyba jestem uzależniona od mycia xD odp

Gość no i widzisz jak niemadrze
gadasz :-O z jednej skrajnosci w druga a nie widzisz, ze po srodku jest wiele dziewczyn z idelana cera, ktore nie nakladaja na siebie bez przerwy kwasow i maseczek :-) nikt nie mowi, zeby smierdziec i zarosnac brudem ale poczytaj na topiku o laskach, ktore walcza z wyciskaniem i masakrowaniam co one nakladaja na twarz - i ciekawe po co :-O