Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hannah87

czyJestNaprawdęSkutecznySposóbNaTrwałeZwężeniePorów?

Polecane posty

rewelacja napisałaś, że rozszerzony pory to efekt starzenia się skóry. Więc to może efekt niedoborów witaminy E w dzieciństwie? co jeszcze wpływa na starzenie skóry? oprócz słońca, choć jeśli ktoś się prawie nigdy nie opalał, jak ja:D, to czemu ma rozszerzony pory???czy moja skóra się starzeje, gdy mam 20 lat???

rozszerzone pory to tez kwestia cery. Cery suche raczej maja mniej problemow z porami. natomiast z wiekiem skora sie starzeje. niezaleznie czy ma sie lat 20 czy 30 to skora z kazdym dniem jest coraz starsza. mysle ze twoja skora nie stazeje sie w tej chwili drastycznie i widac pory a jedynie twoja cera moze miec klopoty. kolo 30 raczej zaczynaja sie rozszerzac pory z wiekiem.

napisałaś że moja cera może mieć kłopoty. Tak, ale czy fakt, że się cera przetłuszcza może spowodować rozszerzanie porów? przecież znam wiele osób z tłustą cerą a bez rozszerzonych porów. Błędne koło!

rozszerzone pory wlasnie powoduja ten tluszcz na twarzy. u jednych bardziej rozszerzone u innych mniej. ale to one wlasnie odpowiadaja za tlusta warstwe. kazdy kto ma tlusta cere to ma rozszerzone pory, jedni mniej drudzy bardziej. natomiast pielegnacja tej cery moze sprawic ze pory beda mniejsze badz niewidoczne. u mnie zazwyczaj nie widac rozszerzonych porow ale po kilku godzinach \"zaczynaja dawac znac o sobie\".

a co zrobić, co łykać, żeby skóra nie produkowała tyle łoju??? przecież to jest zaburzenie, więc musi być na nie jakieś lekarstwo. Wnioskuję, że jeśli skóra będzie produkowała mniej łoju, to pory się zwężą.

Gość dodddd
no niezupelnie,ja mam cere w zasadzie normalna nie przetluszczajaca sie a pory jak dolinyna policzkach i na czole

Gość upuupup

Gość wio do góry

Gość upuupup

Gość upupuu

Gość upupuup
a slyszalyscie o tym nowym kremie na noc vichy?

niestety nie, ale może ktoś tu wreszcie wejdzie i coś doradzi?:( może jednak jest jakiś sposób? a może mikrodermabrazja do wykonania w domu, czy to dobry sposób? będą efekty?

Gość mikrodermabrazja nic nie daje
(ta domowa, profesjonalnej nie robiłam więc nie wiem).

Gość kawkazmlekiem
przetestowałam serie Ziaja Pro a konkretnie :preparat złuszczający z kompleksem AHA 35% ,maseczke ściągającą (program oczyszczający) i do tego krem normalizujący uważam ,że cudu nie ma ale jest znaczna poprawa a co najważniejsze za niedużą kase ,bo opakowania są duże i wystarcza na długo.Aha , jeśli macie 20-27 lat można uzyć słabszego kwasu AHA 25% no i zależy też od stanu skory ., oczywiście kwasów nie robimy latem i wiosną no i nie opalamy się w solarium przez okres stosowania kwasu (zabieg 1 raz w tygodniu ewent 1 na 5 dni) ,ja stosowalam to przez 6 kolejnych tygodni i później minimum miesiąc przerwy aby pójść na słoneczko lub solarium .Acha do solarium nie chodzimy podczas kuracji NAWET Z RĘCZNIKIEM NA TWARZ !!!!!!!! bo będą odbarwienia , plamki aha i cena :maseczka ok 22 zl poj 250ml stosuje ją nawet po zakończonej kuracji, krem normalizujący 250ml cena ok 40 zl preparat złuszczający ok 60 ,

wielkie dzięki, ale napisz jeszcze proszę, jak wyglądała dokładnie ta poprawa, tzn. czy spłyciły się trwale pory, czy np. po kilku dniach z powrotem się rozszerzyły. Krem z kwasem chyba na noc, prawda?

Gość ja mam 21 lat

Gość upuupup

Gość upupupu

Gość upupuup

Gość dziewczyny a ja mam
sluchajcie a taka domowa mikrodermabrazja pomoglaby? przeciez to sciera naskorek,warto sprobowac?

Gość a c....

Gość a czy sa jakies

Gość uuuuuuuuu