Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Frezja38

Agencja niań i dla osób starszych wymagających opieki.

Polecane posty

Gość Frezja38
Chciałabym otworzyć taką agencję, nie wiem czy jest to dobry pomysł, ale wiem, że siedząc i czekając na pracę, która niestety nie nadchodzi chcę sprawy przejąć w swoje ręce. Czy ktoś z was mógłby pomóc mi w rozwinięciu tego pomysłu, tzn jak to wszystko zorganizować czy lepiej może wziąć kogoś z branży kto rozwinął by to profesjonalnie. Wszystkie rady są dla mnie cenne.......

Myślę, że przede wszystkim powinnaś porozmawiać z kimś, kto zna się na rozkręcaniu interesów, kto zahacza wykształceniem o zarządzanie małymi przedsiębiorstwami. To wcale nie musi być kosztowne spotkanie - w końcu dopiero sie zastanawiasz i nie jesteś pewna, czy chcesz się w to bawić. Wiem, że istnieją poradnie \"sponsorowane\" przez Unię Europejską, w których możesz pogadać o zasadach prawnych, o wszystkich formalnościach, koniecznych kursach, czasami - jeśli Twój biznesplan przekona komisję - o dodatkowych funduszach, które możesz otrzymać. Poszukaj w sieci albo popytaj w Urzędzie Pracy. :)

Gość Frezja38
Dzięki za wypowiedź, ale myślę, że wystarczy osoba, która jest zorientowana w przepisach prawnych i kreatywna, by móc rozkręcić to, przynajmniej tak mi się wydaje, może się mylę....

Pewnie, że wystarczy - oczywiście, jeśli naprawdę wie co mówi i przykłada się do swojego zadania. Poleciłam Ci poszukanie unijnego doradcy, bo możesz z nim porozmawiać za darmo. Jeśli masz kogoś znajomego, kto będzie umiał nakreślić Ci jak mniej więcej wyglądać będzie lawina formalności, to oczywiście jest to wystarczające źródło informacji. Tak myślę :)

Gość Frezja38
Wybieram się do urzędu i zusu, dowiem się na jakiej zasadzie prowadzi się taką działalność, może udam się do pani od rozliczeń podatkowych aby podpowiedziała mi w jaki sposób ewentualnie rozliczać takie przedsięwzięcie, dzięki za odpowiedzi.