Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moniaczek123

Guz na plecach?

Polecane posty

mój ojciec też takie cos ma poszedł do chirurga ten obejrzał i stwierdził że na razie tego nie będzie ruszać i kiedyś mu to wytnie. Co to jest to nie wiem ale warto wybrac się do lekarza

Moniaczku nie wiem nie mam pojecia wiem co czujesz ja tez sie martwiłam ale ok najlepiej do chirurga i sie dowiesz mi to rosnie ale jeszcze zwlekam z wycieciem tego tworu glowa do góry i do lekarza:):):)

ja miałam na plecach prze kilka lat ale to był tłuszczak i nie bolał :) usunęłam go 5 lat temu :) a teraz robi mi się w innym miejscy przy kręgosłupie :O i też nie boli gdyby nie to że rozmasowywałam sobie w tym miejscu kręgosłup tobym nadal nie miała pojęcia że coś tam jest :O

hej, mi tez sie wydaje, ze to tluszczak i tak jak kolezanka tez mialam na ramieniu. Zdecydowalam sie na usuniecie, dostalalam znieczulenie miejscowe. Niech sie kolezanka nie martwi, jezeli to tluszczak, to jest on nowotworem, ale niezlosliwym, nie ma zadnych przerzutów, co najwyzej moze znowu wyjsc, niektorym wychodza. Glowa do gory:))

a co do usuwania. W moim przypadku było tak, ze został on usuniety w sierpniu. Po zabiegu oczywiscie bolalo i to bardzo. Po 2 miesiacach od zoperowania jak bylam na ost. wizycie kontrolnej, to powiedzialam, ze nadal mnie boli i to dosyc mocno. Lekarz powiedzial, ze to normalne i ze przejdzie. Mamy kwiecien a ja nadal czuje bol, taki nagly, pojawia sie na chwile chwile ze 2 razy na dzien, do tego jeszcze swedzenie wokol blizny i szczypanie. Wlasnie wybieram sie z tym teraz, bo dluzej tego nie zniose, jest to troche uciazliwe. Nie chce Cie straszyc, ale przed wycieciem zapytaj sie lekarza czy wlasnie nie bedziesz potem jakis dziwnych objawow miala, nie wiem moze jestem jakims dziwnym przypadkiem, moze rzadko zdarza sie takie cos.

mnie nie boli.. kiedys miałam i samo zeszło teraz znow mam.. ale co isc i miec taka dziure na samym srodku plecow? nie dosc, ze człowiek takie wybrakowany to jeszcze bede miec dziure:P

Gość aboabo
tak to może być tłuszczak albo włókniak, który może boleć podczas rośnięcia, mam taki faktycznie czasem pobolewa,jeżeli jest głęboko pod skórą ale nie przyrośnięty i przesuwa się ze skórą obserwuj czy dużo Ci przyrasta na wielkość, bo jak się powiększa to już teraz tym się zajmij żeby Ci nie urósł jak garb na wielbłądzie, bo zdarzają się takie przypadki nie żartuję :D jeżeli bardziej w skórze to pewnie kaszak, często ze stanem zapalnym i wtedy może sam pękać i niektórzy to sobie sami próbuja wyciskać ;> jeżeli zdecydujesz się na usunięcie pamiętaj żeby usunąć też jego TOREBKĘ bo inaczej znowu zacznie Ci się w niej zbierać tłuszcz, przeważnie takie tłuszczaki to już skłonność, jak ma się tego więcej trzeba zainteresować się gospodarką tłuszczową swojego organizmu pozdrawiam

Gość aboabo
jeszcze raz: to może być tłuszczak albo włókniak, który może boleć podczas jeżeli jest głęboko pod skórą ale nie przyrośnięty tzn przesuwa się ze skórą jeżeli bardziej w skórze - tzn śródskórnie- to pewnie kaszak

Ancymonku gdzie ci usuwali tłuszczaka w gabinecie czy w szpitalu i trzeba być zaszczepionym na wzw czy nie powiedz jak mozesz pozdrawiam

Gość moja siostra tez
kiedys miala taki ruchomy guzek na plecach nie bolal ja ale jak poszla do lekarza ogolnego to dal skierowanie do onkologa a ten wyslal ja na biopsje. wyszlo ze jest to guz niezlosliwy prawdopodobnie tluszczak. ale lekarka zalecala aby usunac wiec siostra poszla na zabieg w znieczuleniu miejscowym wycieli jej to i wtedy jeszcze raz ten wycinek badaja i wtedy juz na tym wynku bylo napisane ze jest to tluszczak

Gość aboabo
no co Ty Ancymonek bliznowiec to taka przerośnięta wypukła sina błyszcząca blizna wyrośnięta ponad powierzchnię skóry, ma często nierówne brzegi

Hi hi Ancymonku widze jak wyznajesz miłosc fajnie to brzmi ciekawa ja jestem jak ja sie zachowam to napisze pozdrawiam wszystkich serdecznie pa

Gość przechodząc mowie
serce mi staje jak to czytam.. zawał pewny.. nie wiem samam nie mam odwagi.. isc bo padne na zawał...

nom, zabawne to bylo , tylko szkoda, ze wyznalam akurat temu, gdybym poczekala z jakies 10 min pozniej, to bym powiedziala innemu, tskiemu akurat w moim typie :)) a jak sie ladnie po szpitalu roznioslo, ze milosc wyznaje :))

Hejka witaj RRenusia jak sie mozna spotkac na innym forum fajnie Ancymonek dam znac hi hi zebym na oblesnego nie trafila :):):):)lekarza to żart

Gość Agusiak21
Wczoraj wykryłam u siebie na plecach w okolicy lędzwiowej guz małej wielkosci ale bolący...przesuwa sie on podczas poruszania sie np z kręgosłupa na prawo lub lewo jakies 3 cm.. Boje sie co to moze byc bo boli a pokazalo sie dopiero teraz... Jak leze na plecach tez boli :( pomocy.

Gość marcinos

Gość marcinos
hejka ja tez mam z tym problem,odpisz jak tu będziesz

Gość a mnie zaczal swedzic guzek
na plecach, ktory przez ponad 5 lat w ogole mi nie dokuczal, a teraz boli i swedzi:(

Gość Norbas222
Witam tez mam na plecach kolo kregoslupa guzka ktorego czuje jak dotkne, ogolnie juz jakis czas mam go ale tak to go nie czulem ze boli , bardzo prosze o porade co mam robic bo tak sie boje ze to cos powaznego. bardzo prosze o jakis kontakt z kims bo czytalem wasze posty i juz mieliscie cos podobnego chce dokladnie sie wypytac jesli mozecie napiszcie numer do siebie, bo poprostu wyjde z siebie