Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miminikna

jeszcze nigdy nie bylam na SOLARIUM. Jutro wybieram sie pierwszy raz,

Polecane posty

Gość miminikna

ale boje sie, ze sie skompromituje, nie bede wiedziala jak tam wejsc czy cos... Proszę o wszelkie rady na ten temat

Gość kakalinka
hej, mialam kiedys ten sam problem:) ale to nic strasznego, serio. Po prostu wchodzisz do salonu, pracownik ustala z toba odpowiednia ilosc minut, mozna dobrac jakis specyfik ochronny badz przyspieszacz opalania, pozniej wchodzisz do pomieszczenia( zamykanego) z lozkiem-solarium, rozbierasz sie (pamietaj zeby pozbyc sie bizuterr, spinek itp), zakladasz ochronne platki na sutki(jesli sa), okularki i kladziesz sie na lozko. Przyciagasz na siebieklape, po chwili solarium zaczyna dzialac( czasem moze byc glosno, zawsze jest jasno, ale przyjemnie). Polecam solaria z muzyka, milej mija czas:) Przy poczatkach zawsze mialam stracha, ze solarium mnie "upiecze", nie bede sie mogla wydostac ui strasznie dluzyl mi sie czas. Taka mala paranoja:) Z czasem mozna sie przyzwyczaic:) AAA i pamietaj- zawsze pytaj, lub pros, by zrobiono to na twoich oczach, czy lozko jest zdezynfekowane:) Zycze powodzenia.

Gość miminikna
a skąd oni bedą widzieli, ze ja juz tam leże? znaczy, skad beda wiedzieli, ze juz jestem gotowa, ze mozna wlaczyc?

Poprzedniczka wszystko ci napisała ale ja jeszcze raz naciskam - poproś by zdezynfekowano łóżko na twoich oczach, zeby później nie było rewelacji. Chodziło się na solarium;) Ale teraz zreygnowałam, za bardzo wysuszało mi i tak bardzo dobrze nawilzaną skórę i w dodatku strach przed szybszym starzeniem się;)

Solarium jest włączane od razu, ty wchodzisz do kabiny i masz tabliczkę z przyciskami, wciskasz START i maszyna rusza;) Zalezy jeszcze od tego jakie maja kabiny ale jak powiesz, że jesteś pierwszy raz to powinni ci wszystko powiedzieć.

Gość miminikna
a i jeszcze jedno. Nie chce opalac twarzy.... moge sie zakryc jakas bluzką czy jak?

W niektórych kabinach jest tak, że jest np. 2 lub 3 minuty na przygotowanie się i lampy właczają się automatycznie. A nieraz jest tak że jak już sobie wygodnie leżysz, to wciskasz odpowiedni przycisk :-) I to że nie wiesz czym do czego to nie jest żaden obciach, naprawde. Osoba obsługująca solarium na pewno Ci wytłumaczy co i jak. Ja czasem idę do innego solarium niż zwykle i też się pytam jak działa :-)

Na twarz z reguły są osobne lampy i można je bez problemu wyłączyć. Wystarczy, że powiesz o tym przed wejściem do kabiny:-)

Gość miminikna
a polozyc mam sie na plecach?

Gość 148754
Na początku idź na krótko bo się możesz za bardzo spiec. I ilość minut uzależnij też od tego czy są zwykłe lampy czy turbo.

Gość w ogóle nie idź
tylko się szybciej zestarzejesz

Gość a co to turbo a co to zwykle
??