Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NaciaSkn

Okres co 2-3 miesiące...

Polecane posty

Gość NaciaSkn

Witam, mam 17 lat. Może powiecie, że w tym wieku to jeszcze może byc nieregularnie... Ale już było ok... Problem jest taki, że okres mam co 2-3 miesiące. Dla mnie jest czymś oczekiwanym, bo bardzo się boję, że przyczyną takich zaburzeń może byc jakas choroba..:( Dodam, że mam tak od dośc dawna, tzn od trzech i pół roku bywało tak, że nie mialam czasem okresu(jakby nie bylo jedengo cyklu) albo pojawial sie on co poltorej cylu... Dopiero od jakiegos roku to przybralo gorsza forme... 2-3 razy wszystko narmalnie.. A potem raz nie ma raz jest.. I znowu normalnie ze dwa razy i znowu zabawa w chowanego...Teraz jest kwiecien-a ostatnio okres mialam w na poczatku stycznia( normalny) caly luty nic, w marcu na poczatku miesiaca plamienie a po ok. 2 tyg. krotki okres... Dodam ze teraz juz b. rzadko mi sie to zdarza ale jakies pol roku temu to mialam czeste, silne bole w okolicach jajnikow. Bywalo ze bolal mnie tylko jeden, bywalo, ze obydwa... Wiem, wiem trzeba isc do lekarza... Wiem, co mi powie: schudnij... Mam 10 kg nadwagi- przyznaje sie.. Ale ciezko mi ja zlikwidowac, bo.. i tu jest fakt, ktory mnie przeraza.. Otoz jestem alergiczka. Podobno to cud ze zyje:) Jestem wyleczona do tego stopnia ze w miare normalnie funkcjonuje ale na alergeny reaguje silnie... Jak bylam malutka, to lekarze przepisali mi.. sterydy.. Bo byłam bardzo chudziutka, a nic nie moglam prawie jesc. Moi zdaniem to glupie, bo sterydy zwiekszaja mase ale to nic zdrowego..i nie eliminowalo to choroby. Moi rodzice nie wiedzieli, ze to sa sterydy- i wtedy (z 15 lat temu) o tym sie niewile mowilo i niewiele wiedzialo... Wiem, ze sterydy zostawiaja slad w organizmie... bralam je krotko ale zawsze... Przepraszam , ze tak sie rozpisalam ale potrzebuje Waszej pomocy... Mam zamiar isc do lekarza ale... zwyczajnie sie boje. Wy tez tak macie Panie? Moze wiecie dlaczego tak sie dzieje... Jezeli sie dowiem ze cos nie tak z owulacja i nie bede mogla miec dzieci, to... moje zycie nie bedzie mialo sensu... Niektore z Was to rozumieja... Pomocy:(;(

Gość **Ania**
Hey: udaj sie jak najszybciej do ginekologa,jezlei jeszcze nie byłas,tu ludzie moze i Ci doradza ale pochopnie.. musi Ci zbadac lekarz! ;) *Pozdrawiam.

Gość NATYCHMIAST DO LEKARZA

Gość ---------
ja ostatni okres mialam w grudniu :( mam 18 lat i tylko raz w zyciu mialam okres po 31 dniach. do lekarza probowalam sie wybrac od 4 miesiecy ale ciagle nie mial miejsc..po maturze wybieram sie do prywatnego lekarza bo teraz nie mam nia nic czasu :/

Gość fder
ja mam 17 lat i nieregularne miesiaczki, ale raczej nie zdarzaja mi sie ostatnuio przerwy dluzsze niz 2 miesiace. a teraz przeszlam na diete i boje sie ze moze cos sie rozregulowac albo wogule nie bede miala okresu... ale te diete musze dla zdrowia zachowac

Gość NaciaSkn
Dzieki:) wiem, że musze isc do lekarza:/... Ale boje sie po prostu i glupio mi o tym gadac z Mamuska... Przebakiwalam jej o moich problemach i powiedziala, ze w takim razie idziemy do lekarza...ale ja zaraz powiedzialam jej ze to i tak pewnie stres... a to nie prawda.. Mialam takie domysly, co do tego ze jeden jajnik nie pracuje w ogole, ale moze jednak "tylko" szwankuje bo czasem mam normalne okresy przeciez, a raczej mialam... Dzis tez pojawil sie ale tak okropnie skapy, ze gdyby nie zasady higieny, to naprawde moglabym chodzic caly dzien nie zmieniajac podpaski... Boje sie...Nie tylko samej wizyty u lekarza i tego wstydu.. ale i tego ze cos jest na rzeczy...

Gość klaudynaaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... Robilam test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu : http://tnij.org/testosobowosci