Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wierze w to nadal

byłam na ślubie koleżanki i zaskoczyło mnie to

Polecane posty

Mówiła,że zaskoczy wszystkich i udało jej się. Oczy nie tylko mi wyszły z zaskoczenia. To nie do opisania. Rozumiem gusta w sukni itp, ale żeby to? Miała kremową półcienną suknie bez koła oczywiście i na dole sukni namalowane słoneczniki żółto brązowo zielone. W ręku pek słoneczników. Niby pieknie prawda? i ten wianek ,ze sztucznych słoneczników to juz przesda.Wyglądała jak marzanna idąca na utopienie. Włosy lezały na plecach jak u topielicy i ten wianek wcisnięty na czoło jak korona cierniowa. Kto pozwolił jej wogóle tak wyjąść.?Nie wyglądało to ładnie , no ale chciała byc inna, chciała zaskoczyć. Szkoda bo tak to na bal przebierańców mogła się ubrac a nie na ślub- na własny ślub.My robimy wszystko by miec piekne fryzury, welony, suknie, buty aaaaaaaaa.No własnie i miała złote sandały. :P Nie miała welony tylko ten sztuczny wianek. Czy umiecie sobie ja wogóle wyobrazić?

Gość umiem sobie wyobrazic
ale to chyba jej sprawa

no dokładnie- pewnie ze jej sprawa. Tylko mi zawsze ślubna młoda kojarzyła się z welonem a nie ze słonecznikami. Jakos tak dziwnie było na nia patrzec.Tak jak na marzanne a nie na panne młodą.

Gość wazne ze jej sie podobalo

Gość przenigdy
nigdy bym się tak nie ubrała na własny ślub. Ale skoro jej się podobało, to jej wybór. Ważne, zeby ona się dobrze czuła. Swoją drogą ciekawe co powiedziały wszystkie jej babcie i ciocie.. pewnie pospadały z kszeseł, hihi

Gość to Jej dzien
wiec nikomu nic do Jej stroju. Ja bede szla w spudnicy i bluzce. I widze ze znajdzie sie grono takich ktorzy mnie potem obgadaja:O

kiedyś czytalam wypowiedź dziewczyny, że ma duszę artystyczną i będzie malowała kwiaty na sukni, może to ona :) A Ty nie obgaduj, co z Ciebie za gość?? Ja ją podziwiam za charakter i odwagę :)

Gość a to jej sprawa
a ty jej to powiedz, mnie to nie obchodzi

moja kuzynka poszła w czymś czego nawet nie można suknią nazwać :P miała bowiem taki worek uszyty z sizalu, włosy do tyłka rozpuszczone i sandały z rzemyków :O ehhhh ci artyści

Gość stopkastopka
ja byłam kiedys na slubie u kolezanki, ktora ubrała się w czarna skórzaną mini spodniczke, czarne glany , do tego miała czerwony skorzany gorsecik a na głowie wianek z czerwonych kwiatow ;) Wygladała bardzo oryginalnie, oczywiscie nie wspomne juz o stroju pana młodego , ten to wszystkich zszokował ;) Glany, białe spodnie w czarne paski do kolan, surdut a na glowie cylinder...echhhh smiechu było co niemiara, ale wyglądali oryginalnie i kazdy był zachwycony ich wyglądem ;)

Gość ggggggggggggg
gorzej jeśli strój zamiast zaskakiwać oszpeca.

Gość bambucha
a ty to skąd wiesz, że ja ten strój oszpecił ? wiesz tylko tyle, ile autorka topiku napisała - według swojej subiektywnej opinii mnie się na przykład nie podobają wszelkie wstretne slubne sukienki, wszystkie na jedno kopyto - białe albo kremowe , welon , białe buty , kwiatki; nudne to i do wyrzygania ja bym była mile zaskoczona , jakby ktoś założył płócienna sukienkę; jak to sobie wyobrażam - musiało to bardzo wdzięcznie wygladac; no , może nie dla takiej paniusi , co to lakierki, falbany , a wszystko inne to be

Gość żonkileczek
a te glany i pasiasty garnitur i rzemyki czy bluzka ze spódnica to chyba do cywilnego bo do kościelnego tak sie nie ubiera. jest tradycja bieli .Do chrztu, komunii tez idziesz w bieli i do slubu tez. Każdy katolik szanuje tradycję i jak chce miec kościelny to nie idzie do niego w glanach ani w wianku ze słoneczników czy nie idzie w zwykłej miniówce. Nie róbcie jaj .Moze w innych krajach robią jaja - u nas nie.

Gość ja też jestem
tradycja bieli to była, teraz juz zanika. Ja tez nie lubię tych wszystkoich sukien do ziemi, welonów i mdłego makijazu Sama do ślubu miałam sukienke do kolana, bez welonu, mocny makijaz i amarantowe paznokcie. Rodzina mojego męża była zaskoczona natomiast mojej sie podobało. Grunt to dobrzxe sie czuc w ubraniu, które sie wybrało na ten dzień

Gość latrycja
jak to zanika tradycja bieli?biel to czystość i do chrztu tez dzieci bedzie sie ubierało w jakies inne kolory?a do komunii tez pójdzie się w glanach i czarnej skórze? nie przesadzajcie. Tak juz jest ,że biel towarzyszy od chrztu poprzez sakrament komunii i sakrament ślubu.

Gość Wy wszystkie byscie kiecki za
tysiace kupowaly:O A jak mnie np nie stac? To powiecie ze mam slubu nie brac? Bo biedni musza byc samotni. Dla mnie cywilny to zaden slub. Biore koscielny za 1,5 miesiaca. Jeszcze nie wiem jak bede ubrana ale napewno nie w jakas biala suknie z falbankami. Kazdy sie ubiera tak jak chce...

Gość AD CHRZTU
mój synek miał, taki beżowo- złotawy kubraczek.... ostatnie koleżanka córę na różowo ubrała na chrzest, a obok, były bliźniaki w zieleni....] skąd ty jesteś? teraz, tradycyjnie to się białą swiecę i szatkę kupuje, a dzieci ubiera, po prostu ładnie :D

siostra mojej koleżanki miała krwistoczerwoną suknię, do tego krzyż na piersiach jak madonna i co... kościelny ślub wzięła a ksiądz jej z kościoła nie wywalił.

i jeszcze coś- tradycja jest piękna, ale... \'nauki przedślubne\' też do tradycji należą... a ile par takowe nauki odbyło \'normalnie\'? wszystko zależy od księdza-> 1.od charakteru 2. od \'co łaska\' zainteresowanych

Gość byłam na łowickim weselu
jaka czystość? jaka biel? połowa panien jest w ciąży jak bieże ślub co za hipokryzja z tą czystością :-D

Gość to jej ślub był jej sprawa
a wg mnie mogło to wyglądać ładnie, oryginalnie. Wszystko zalezy od tego czy, ze tak powiem, całosć stroju była spójna ;) Życzę autorce tematu, by jej strojem zachwycali się WSZYSCY :D ;)

Gość symboliczna ta biel
ale czytsość bieli sukni nie znaczy ze jest się dziewicą czy nie. Chodzi o symbol bieli - np papież, dzieci do chrztu, do komunii idziemy tradycyjnie w bieli, aniołowie też są w bieli. To symbol czystości i nie wazne czy dziewica juz czy nie ale biel ubieramy. No fakt faktem całkiem fajnie by było byc dziewica białą.

Gość symboliczna ta biel
ale czytsość bieli sukni nie znaczy ze jest się dziewicą czy nie. Chodzi o symbol bieli - np papież, dzieci do chrztu, do komunii idziemy tradycyjnie w bieli, aniołowie też są w bieli. To symbol czystości i nie wazne czy dziewica juz czy nie ale biel ubieramy. No fakt faktem całkiem fajnie by było byc dziewica białą.

Gość rewe
do koloratka Zgadzam sie z tobą. Nauki i to jak je odbierzemy zalezą głownie od ksiedza. Ja szłam na nauki z wielkim nastawieniem na hipokryzję i obrzydliwosc opowiadania o obserwacji sluzu na majtkach. A było odwrotnie... Miła atmosfera, zadnych textów które mogłby mnie zniesmaczyc. O milosci i sexie ksiadz mowila bardzo pieknie. I powiem wam że duzo mi to dało. Nie ma co sie nastawiac.

Gość śluzowa
w poradni mówia o sluzie w majtkach bys umiała rozróznic dni płodne i niepłodne i znac swój organizm, a co złego w sluzie?czyżbys go nie miała? moze jestes ufo?kazda kobieta go ma i nie ma w tym nic złego

Gość śluzowa
a czy wypada iśc na pogrzeb w bieli? taka mam wielką ochotę iśc na pogrzeb taty w białej długiej sukni.Wianek z tulipanów tez chciałabym założyć .Jak uwazacie? Bo tak duzo się pisze ze dziewczyna szła w skórzanym czarnym gorsecie i miniówce i glanach do kościelnego z tulipanami więc ja przełamie tez tradycję i zaczynamy chodzic na pogrzeby w bieli. Aha i jeszcze dzieci do komunii tez powinny zacząc chodzic w czarnych skórzanych gorsetach i glanach oczywiście no i jakże by inaczej do chrztu tez.No moze nie w glanach , ale w jakichs czarnych kaloszkach?

Gość wszystko kwestią gustu
Na ślubie masz wyglądać pięknie i radośnie; nigdzie nie ma obowiązku ubierania bieli. na pogrzebie człowiek zwykle jest smutny i smutne są stroje; jeśli dla ciebei smutek to biel, to czemu nie. Zmarły, jeśli był ci bliski, znał twój gust, wiec się nie obrazi, gdy na ciebie z góry spojrzy :)

Gość ale o co ty robisz raban
daj jej spokój !chciała to ma przecież to jej ślub i ona była szczęsliwa czyż nie tak ?-

Gość śluzowa
a gdzie pisze ze biały to radośc? skoro niby biały to radośc to dlaczego dziewczyna poszła w skórzanej czarnej mini i gorsecie czarnym i czarnych glanach? to niby radosny ślub uwazasz?