Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akt małzeństwa

do zmiany dowodu potrzeby akt małzeństwa tylko ?

Polecane posty

Gość akt małzeństwa

Wezme slub i trzebaby dowód zmienić. I tu pytanie. Czy musze do wniosku dołączyc akt urodenia też tak jak zawsze czy tylko akt małzeństwa? Wiem napewno ze akt małżeństwtwa trzeba ale jak się brało slub w mieście w którym się jest zameldowanym to oni sobie odszukają akt małzeństwa i nieść nie trzeba.Tylko własnie nie wiem czy akt urodzenia trzeba? wydaje mi się na mój mózg ,że nie. Bo ja zmieniam dowód nie ze względu zmiany adresu ale zmiany nazwiska i do tego niezbedny akt małżeństwa by był a nie akt urodzenia. Jak uwazacie?

Gość barcelonka1
ja zmienialam tez dowod i chcieli akt malzenstwa z reszta lepiej wez bo jakby co bedziesz musiala isc drugi raz a po co ??

Gość fdhbsdfn
albo akt slubu , albo urodzenia; obu nie trzeba - akt urodzenia jest dla tych , co nie maja ślubu

Gość żonkileczek
a skąd ty wiesz ze akt urodz jest dla tych co nie mają ślubu? a jak ja wyjde za mąz i dam akt ślubu i wyrobia mi nowy dowód. Potem po 4 latach zmienię adres i co? wtedy jaki akt mam dać? wychodzi ze akt urodzenia , prawda? a przeciez będe mężatką juz wtedy więc?

Gość bambucha
o czym ty pieprzysz ? a gdzie to w akcie urodzenia jest napisane , jaki się ma adres ? http://www.glogow-mlp.pl/sprawy/dowody.html i żebyś nie musiała szukac - Do wniosku załącza się: dwie aktualne, wyraźne fotografie o wymiarach 45x35 mm, przedstawiające osobę bez nakrycia głowy i okularów z ciemnymi szkłami w taki sposób, aby ukazywały głowę w pozycji lewego pół profilu i z widocznym lewym uchem, z zachowaniem równomiernego oświetlenia twarzy, dowód uiszczenia opłaty za wydanie dowodu osobistego, odpis skrócony aktu urodzenia - w przypadku osób, które nie wstąpiły w związek małżeński, odpis skrócony aktu małżeństwa wraz z adnotacją o aktualnie używanym nazwisku, na żądanie organu - poświadczenie obywatelstwa polskiego lub inny dokument potwierdzający posiadanie polskiego obywatelstwa, jeżeli dane zawarte w dokumentach budzą wątpliwość co do obywatelstwa osoby.

Gość no własnie... co ma akt
do adresu??????????????????

Gość jaktotak*
Potwierdzam potrzebne są 2 zdjęcia, wypełniony wniosek oraz odpis skrócony aktu urodzenia (panny i kawalerowie) lub aktu małżeństwa (osoby żonate, zamężne). No i opłata ;) P.S. Pracuję w dowodach osobistych