Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tosiek73

wit A i cynk

Polecane posty

Gość Tosiek73

Czy bierzecie cynk w tabletkach? czytałam gdzieś, że jest on niezbędny do rozwoju płodu i wspomaga układ immunologiczny Maluszka. I nie wiem, bierze się go oddzielnie czy w zestawie witaminowym wystarczy? Nie wiecie,jakie ilości są wskazane? I tak się jeszcze zastanawiam, bo nadmiar wit A jest dla dziecka szkodliwy. Czy jedząc normalne produkty i witaminy dla cięzarnych, a konkretnie Feminatal, dostarcza się dziecku tej właściwej ilości witamin? Słyszalam tez,ze nie powinno się właśnie z tego powodu jeść np. wątróbki. A co z resztą produktów zawierajacych wit A?

ja ci powiem ci nienalezy------------ a mianowicie nie panikowac i nie byc paranoiczka na punkcie ciazy. na kazdym produkcie przed kupieniem bedziesz teraz sprawdzac jakie witaminy zawiera ,a jak bedzie mialo wit a to nie kupisz???? no to chyba bedziesz musiala glodna chodzicd bo wiekszosc produktow zawiera w sobie witaminy.

tak samo jest z watrobka jesli jesz ja raz na jakis czas to nic tobie ani dziecku nie bedzie aler wiadomo jak bedziesz ja wpierdzielac codziennie albo 4 razy w tygodniu no to moze sie narobic. wystarczy czasami pomyslec ,to naprawde nier boli.

Gość po co tak wymyślać
Anito 27, masz rację. Proponuję przestac histeryzować. Jedz ten Feminatal, przestań czytac wszystkie ulotki i obliczać ilosć spożytych witamin i po prostu spróbuj cieszyć się ciążą. I słuchaj lekarza (bo zakładam, ze lekarz przepisał Ci witaminy), jak Ci każe brac to bierz i nie kombinuj. Poza tym, jeśli nie masz jakichś szczególnych niedoborów witaminowych(a nic nie piszesz, ze masz) to zwyczajny zestaw witamin dla ciężarnych w zupełnosci Ci wystarczy.