Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szydło w worku

młody mężczyzna i dojrzała kobieta

Polecane posty

Bardzo jestem ciekaw co o tym sądzicie. Mnie osobiście bardzo się podobają starsze kobiety zresztą jak siegnę pamięcią to zawsze tak było tzn. nie jakieś tam babcinki:) po 60 no ale tak hmm.... np. mężczyzna 25 kobieta około 40.

Gość a ja sadze że to głupota ...
na dłuższa metę to przechlapane i wiem to na przykładach moich znajomych ...znam 3 takie pary w różnym wieku ...no fajne sa pierwsze lata ale potem cóz ,każdy sobie rzepkę skrobie ....

Gość bziczek
ja znam parę kobitka 39, chłopak 27. Są razem już ze 3 lata, urodzilo im sie dziecko. No i git. A czy długo bedą razem? a kto to wie? nie ma reguły.

Gość a ja sadze że to głupota ...
najstarsza z par to on teraz 43 -i facet całkiem ok ...a ona 60 i ło matko swinta !!!On poza domem teraz pracuje ,bo tak wygodniej ale wiemy ,że ja zdradza bo sam nam o tym powiedział .....Ona kiedys była piękna i zadbana kobieta a teraz ...i na dokładkę na siłe chce byc ciut młodsza wygląda to załosnie ,on po prostu sie jej wstydzi ! Zal jmi jej bardzo ale co ja moge ....

Normalnie facet szuka kobiety z podświadomą podpowiedzią ze strony natury dotyczącą potomstwa. A taka różnica wieku to znak że facet podświadomie szuka drugiej matki.

Gość to to pikuś
matka mojej koleżanki wyszła za kolegę swojej córki ....! Czyli moja przyjaciółka do swego kolegi szkolnego może mówić per TATO! ...no przyznacie ,że to przegięcie 27 lat różnicy.....

Gość zbulwersowana555
dokładnie zgadzam się z facetem rocznik 1978

Musztardo. Sam był wymienił nie jedną kobietę starszą ode mnie o 10 lat, z którą chciałbym się przespać. Jak większość facetów wolę młodsze. Ale i jak większość mam nieliczne wyjątki. Jednak budowanie związku w takich przypadkach w grę nie wchodzi

Gość to to pikuś
ja sama ciekawa jestem ,co powoduje ,że ludzie wiaza sie ze sporo starszymi lub młodszymi ....ja wychowywałam sie bez ojca i był taki okres w moim zyciu kiedy podswiadomie przyciągałam do siebie starszych facetów ...sporo starszych...nie chciałam tego ale takie jakies miałam szczescie ,ale to minęło ...maz jest odemnie starszy 2 lata i ta różnica uważam jest ok. Może ja tez podświadomie szukałam ojca,opiekuna .... Ale u mojej przyjaciółki w gre wchodziły finanse na 100% ....

Gość promyczek22
Czsami sie widzi zmurszalego starca z babka w srednim wieku i wtedy jest dobrze? Nikt nie rozdziera szat, ale w odwrotnym kierynku to juz skandal!!!! Dlatego nie widze nic zlego w zwiazkach starszych kobiet z mlodszymi!!!Tak trzymać!!!

Gość to to pikuś
wszystko jest ok -kiedy łączy ich uczucie ,bo jeśli nie to potem kobieta ma np.65 lat a facet 44 i ...no sami wiecie kobieta ma już prawo byc zmęczona a facet jeszcze żwawy ....i wtedy tylko smutek i żal ... ja nie krytykuje takich związków ale jak patrze na takich to mi smutno.

i tak i tak razi -jak widze starucha wysiadającego z dobrego wozu z 20--to tylko jedna myśl sie nasuwa--na pewno nie ta, ze 20 jest z nim z miłości hmm

Oj promyczku, jeśli facet nie chce mieć dzieci i lubi starsze od siebie to oczywiście należy się szacunek do tej pary, owszem. Nadal jednak twierdze że gdyby nie podświadome instynkty prokreacyjne (które nie dobierają młodych facetów ze starszymi kobietami) to nasz gatunek liczyłby nie 6 mld ludzi ale ze 6 mln. Ja nie krytykuje niczyich wyborów, jedynie pisze o realiach ogromnej większości (oczywiście z szacunkiem i tolerancją dla mniejszości)

Gość to to pikuś
a co jak facet po pewnym czasie chce miec dzieci bo jeszcze młody a tu kobieta nie może albo nie powinna rodzić ?

ludzie powinni sie dobierać w podobnym wieku ja wiem ta górna granica to chyba 10lat różnicy poza tym nie ma sie co okłamywać -starość po kobiecie szybciej widać niż po facecie jak rozważać stereotypami to facetowi odejmuje sie 3 lata--jeżeli chodzi o rozum:D ale to tylko żart za to możemy sie pocieszyć ,ze oni szybciej do piachu Idą:classic_cool:to tez żart-aby nikt sie nie obraził

do: do: to to pikuś To mają problem. Zadałaś słuszne pytanie. Dlatego takie kobiety (które już mają dorosłe dzieci) ryzykują ze w ich facetach obudzi się instynkt rodzicielski

Gość kobieta z młodszym
do niedowiarków różnej maści Skad wziałes teorie o drugiej matce?mozesz sie pochwalic:) Bo ja jestem z młodszym i jakos tego nie widze,jest bardziej odpowiedzialny niz niejeden 40stolatek ,moge na niego liczyc w kazdej sytuacji.Wyobrazcie sobie ,ze to on opiekuje sie mna,a nie odwrotnie,a co do pieniedzy to oboje zarabiamy niezle,wiec teoria utrzymanka tez odpada;)

ale debatujecie.... przecież nikt nikogo nie zmusza...jeśli są takie pary to ich wybór. ja myślę ze wszystko zależy czego sie w danym związku szuka.... jeśli odrobiny szaleństwa...szukamy młodszego lub młodszej....jeśli stabilizacji i bezpieczeństwa...wybieramy starszego partnera.

ciekawska: DYGRESJA. Spodobał mi się twój tekst. Większość moich rówieśniczek to mężatki a knajpach dominują dziewczyny 6-9 lat ode mnie młodsze. Dzięki za ten tekścik :-)

a debatowanie czy taki związek sie rozpadnie czy nie?.....a co to związki rówieśników sie nie rozpadają???

Gość promyczek22
facet 1978- najbardziej denerwuje mnie to ze w przypadku gdy kobieta jest starsza nawet kilka lat , juz jest temat do rozmow, no bo przeciez nie on ,a ona jest starsza , nawet gdyby jej partner wygladal powazniej.To juz jest tak zakorzenione Ten stereotyp jest tak zakorzebniony w mentalności ludzkiej ,ze chyba tak juz pozostanie na wieki!!

kobieta z młodszym --jak jest różnica miedzy wami-i ile macie teraz lat tak z ciekawości pytam;)i nie boisz sie przyszłości--to bardzo osobiste pytanie jak nie chcesz to nie odpowiadaj:)

Gość kobieta z młodszym
do margaritta I tu wyprowadze cie z błedu,akurat w związku z młodszym znalazłam stabilizacje i spokój,wszystko zależy od charakteru faceta,a nie od wieku.

Gość kobieta z młodszym
do ciekawskiej Ja 42,on 32,równo 10 lat. Akurat przyszłosci sie nie boję:),w związkach równolatków tez nikt nie daje gwarancji na extra przyszłosć

do>>>kobieta z młodszym. ależ ja Ci wierzę.....przecież każdy człowiek jest inny....my tu uogólniamy trochę temat jak widzisz.

a ja wam powiem ,ze mam to w nosie:D jak babka idzie z młodszym to wkrada mi sie uśmieszek na twarz--i sobie myślę -no niezła z niej babka:Dkobieta potrafi:D

promyczku22 nie stereotyp tak było w kulturach, które dzieliły oceany, tak jest nadal. Dokładniej tłumaczy to psychologia ewolucyjna. Chodzi o dążenie gatunku do przetrwania, on generuje instynkty rodzicielskie.\"instynkt gniazda\" - dobór samca pod kątem zapewnienia bytu potomstwu. A u facetów - dobór kobiety pod kątem urodzenia im dzieci. Dlatego często to facet jest starszy. To oczywiście działa podświadomie Ale współczesna kultura akceptuje inne postawy. Nie są zbyt częste, więc nie ma problemu. I nikt się nie powinien z tych ludzi nabijać.