Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tala

kosmetyki z apteki

Polecane posty

Jakie jest Wasze zdanie na ich temat? Chodzi mi o takie typowo apteczne, których nie znajdziemy w drogerii.Są lepsze od tych z drogerii czy to tylko taki pic na wodę...;)?

Gość dfggg
Z tego co słyszałam, to zwykły chwyt marketingowy. Chodzi o to żeby kupujący mieli poczucie że dostają profesjonalny produkt, nie wszędzie dostępny. Ja testowałam kosmetyki Vichy - z różnym skutkiem, a każdym razie bez rewelacji, i jakąś maskę do włosów - chyba "Wax" czy jakoś tak - kompletna klapa moim zdaniem, wywaliłam dziadostwo po 3 użyciach, bo włosy mi niszczyło zamiast "naprawiać". Wiem natomiast że szampony przeciwłupieżowe najlepsze są te z apteki (nie tylko Nizoral), bo mają faktycznie lecznicze składniki.

O ja Wax tez używałam - i fakt obyło się bez jakiś rewellacji

Z kosmetyków aptecznych próbowałam: Vichi Normaderm - szajs jakich mało Henna Wax - mój hit! Na moje włosy działa genialnie. Nie wypadają, błyszczą, są lśniące i gładkie Pasta Email Diamant - testowałam wiele past wybielających, i to jest jedyna która daje jakikolwiek efekt na naturalnie żółtych zębach.

Gość
szampony Vichy są bardzo dobre...

La Roche-Posay sa bombowe, wyleczyly mi calkiem pryszcze i pory, a od kiedu mam ich podklad to mam swietna cere caly dzien, mimo ze nie jest taki drogi (u mnie 59zl) starcza na dluzej niz te gowniane z Rossmana i po nim mi nic w przeciewienstwie do wspomnianych nie wyskauje

Gość może jeszcze jakieś propozycje
moim zdaniem apteczne to nie tylko chwyt:O wystarczy popatrzeć na skład i na efekty, chociaż bubel zawsze się znajdzie, podobnie jak w drogeryjnych perełka. la roche posay - żel, krem - rewelacja avene - peeling, krem - rewelacja szapmon nevril, garniera przeciw wypadaniu - cudo maść z wit A - najlepsze co może być w przypadku suchlicy :P na twarzy, łokciach itp. maść ance derm - na pory i wągry - bomba nooo wiele rzeczy z apteki jest dużo lepszych.

Gość No oczywiście że pic
na wode,wszystkie kosmetyki sa tylko po to ,żeby krecic interes a nie żeby faktycznie działały,nawet powiem wiecej maja pogarszac,wtedy wzrośnie sprzedarz:)

Gość szampon do włosów
Pregaine, niesamowicie wydajny, z małą ilością składników, moje włosy uratował, przepisany przez Panią dermatolog. Teraz używam tylko jego. A po nim odżywkę drogeryjną Pantene, dla mnie rewelacja

Gość Uhm
etam rewelacja tez stosowałam nic nie pomaga a drogi jak pies,nie ma sensu stosowac drogich szamponów zdyt krótko dziłaja na skórze,ich pomoc nie jest prawdziwa

Gość Uhm
No włąsnie a kto tu tak brzydko pisze gówniane???hmmmmm

Gość dla mnie Pregaine to rewelacja
kosztuje 22 zł, więc w zasadzie tylko dwa razy więcej niż typowe szampony w Rossmanie (pomijam promocje :P ) a włosy znacznie mniej mi się rozdwajają i niewypadają, a starcza mi na znacznie dłużej niż inne szampony, więc cenę rekompensuje wydajnością :) Ja polecam :)

ja używam szamponów vichy i jestem dość zadowolona. nie wiem jakreszta produktów tej firmy.

Gość Oczywiście że tak
No co wy przeciez te kosmetyki to bajer im lepsze stosujesz tym musisz coraz wiecej ,bo inaczej skóra sie rozleniwia i pogarsza sie jej stan:)lepiej dac sobie spokój z kosmetykami:)

to jest najlepsze, Pregaine ma kilkakronie mniej składników nić typowe kosmetyki :d

Gość Oczywiście że tak
Pregaine,tez stosowałem i musze stwierdzic ,że to nic nie daje ,zbyt krótko szampon jest na skórze głowy żeby mógł cos pomóc:)

a to jak długo szampon ma być na skórze? I co w takim razie ma być?

Gość Oczywiście że tak
poprzez skóre głowy raczej efektów nie uzyskasz zbyt krótkie działanie trzeba od wewnątrz działac:)

a w ten sposób to oczywiscie, że tak :) ale włosy trzeba czymś myć, a ten szampon jest delikatny i dobrze oczyszcza :)

Gość Oczywiście że tak
Ja nie mówie że nie mozna nim myc głowy:)tylko nie spodziewaj sie jakichs efektów

"nie spodziewaj"?+, używam pół roku i efekty są :P

Gość Oczywiście że tak
to nie od szamponu hehehe:)

o matko juz wiem kim jestes...... szkoda gadac..... od szamponu bo nic innego nie zrobiłam :P ale ty wiesz lepiej ty wiesz w końcu wszystko :d

Gość Oczywiście że tak
No ja tez wiem kim Ty jestes,o matko,ale od szamponu efektów nie bedzie,uwierz mi ,nie nie wiem wszystkiego,nikt nie jest wszechwiedzacy,ale co wiem to pisze,a że duzo wiem:)to juz nie moja wina hehe

Gość a Ty kodus masz apteke
to nawet sie nie chwal bo Cie tu zlinczuja:)

Gość a gdzie ta apteka kodus
???

Gość ___kiepula___
Jak zaczęłam kupować w aptece internetowej (w moim mieście apteka jest chyba jakiejś starej daty bo nie prowadzą kosmetyków) - to od razu zauważyłam efekty i na skórze (wysuszoną i z przebarwieniami miałam) i na włosach (potwornie zniszczone farbowaniem). Także od siebie mogę polecić trzy serie: - Vital Derm z arganem na zniszczone włosy: http://aptekadlabliskich.pl/do/search?any=vital+derm - Biokap do ich farbowania żeby nie zniszczyć - Sanbios ze ślimakiem na przebarwienia: Jeśli chodzi o mnie to doświadczenia z apteką - zdecydowanie na tak, do drogerii już chodzę najwyżej po żel pod prysznic ^^

Gość gość
Ja kupuję kosmetyki w mojej aptece w Piasecznie na Nefrytowej. Panie aptekarki zawsze trafnie doradzą i mam pewność, że przynajmniej zadziała. Cieszę się, że apteka została ponownie otwarta, bo brakowało mi jej bardzo.

Gość salsita
O proszę, to już otworzyli Nefrytową z powrotem? Supcio, nie trzeba będzie daleko chodzić :D

Gość gość
jesli chodzi o ''wax'' masz racje to g***o dla naiwnych najlepsze jak czytam pozytywne komentarze ciekawe jakim cudem