Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ble**ble

Zespol jelita drazliwego

Polecane posty

Gość chyba też to mam
no ja gazuję nawet teraz:( choć kolację jadłam o 19.00:(

Gość ble**ble
ja kolacje zjadlam niedawno,wiec gazowac bede w nocy pod koldra :( a fasolke szparagowa z czym??

Gość nie podoba mi sie
samą wcinam mniam mniam z odrobiną maselka' normalnie KOCHAM ja tą zóltą i wcinam tez z mrozonki zieloną

Gość ble**ble
zobacze jak juto bede sie czula...zajze tu jutro do was,dzieki kochane za wsparcie..jakby co to macie moj e-mail wiec piszcie..ide kimac;)

Gość chyba też to mam
hehe, i ja uwielbiam fasolkę oraz wszystkie strączkowe:) zjadłam na kolację warzywa na patelnię, a wśród nich: fasolka zielona (szparagowa), czerwona, biała i groszek do tego:) no i inne warzywa pyszne było, ale bąki są teraz:(

Gość chyba też to mam
to dobrej nocki😴 bez gazów;)

Gość tez mam
no bo po fasolce i groszku to bąki gwarantowane :P i to chyba tez u zdrowych ;)

Gość tez mam
no papa :)

Gość do Esk00
do Esk00 mozesz podac namiary na tego doktora Lorenza z Krakowa?

Gość majka m
witam was , mam rowniez nadwrazliwe jelito , mysle ze to u mnie ze stresu, powiedzcie prosze jak te bole u was wygladaja , u mnie sa one na poczatku bardzo klujace a potem przechodza w bardziej tepe , czy ktos z was ma podobnie?

witam majka m w klubie ;) u mnie zaczyna sie najpierw od przelewania sie w zoladku...powoli nasila sie bol tak jakby mi sie chcialo oddac gazy...i jezeli nie moge bo np.jestem w publicznym miejscu to bol wzrasta. Dzis rano wyproznilam sie nawet dobrze a teraz jeszcze raz mnie pogonilo i niby mi sie chcialo,a wyszlo jakby maly kotek narobil. Milego dzionka dla wszystkich IBSowcow :)

Gość chyba też to mam
Cześć wszystkim:) mam pomysł abyśmy wszystkie pisały tutaj wieczorem co zjadłyśmy przez cały dzień. Dokładnie każdy posiłek i to co piłyśmy, a obok posiłku czy pojawił się ból, wzdęcia, gazy itp. Może wspólnie uda nam się coś ustalić w kwestii pokarmów, które jeść można, a których nie. Co o tym sądzicie?

motylkowa........piszesz,ze masz corke.....czy mialas te same problemy jak bylas w ciazy ? Chyba tez to mam..... dobry pomysl. teraz jestem w szkole ale wieczorkiem zajze do was i wszystko opisze ;) Trzymajmy sie razem ;)))

Gość ble*ble
dzis o dziwo nic mnie nie bolalo...a co zjadlam to az wstyd sie przyznac,bo cgyba z jakies 3000kcal....ale bez slodyczy ;) przelewalo mi sie troche po kanapce z bazowego chleba z jajkiem...ale bez boli. Teraz mam brzuch wydety...ale to z przejedzenia :(

Gość kot killer
mam pytanie. lekarz stwierdzil u mnie zjn. mam gazy wzdecia itp. ale boli mnie tylko po prawej stronie pod zebrami.nie moge wogole biegac a caly czas jestem w treningu. zamienilam biegi na rower ale boli mnie czasem nawet gdy chodze. zastanawiam sie czy to napewno zjn? lekarz jest troche niekompetetny. najpierw powiedzial ze to kolka watrobowa. nie chce wyslac mnie na zadne badania

Gość kot killer
dodam nie mam biegunek tylko zaparcia. mam problem z waga. malo jem a tyje

Gość ble*ble
do kot kiler....________ to chyba nie to

Gość ble*ble
niech skieruje cie na badania albo wybierz sie do innego lekarza

Gość chyba też to mam
o dziwo mnie też dzisiaj nie bolało, dopiero jak wyszłam z pracy:( nie wiedzieć czemu?:O

Gość ble*ble
to jednaki czekolada mi szkodzi...wlasnie zjadlam pol i teraz sie zwijam :(

Gość łączenie
18:22 Piękne Jelitko Niestety i ja cierpię na tę przypadłość od kilku lat. Przez rok miałam spokój i znów wróciło. Na porządku dziennym: lek na nadkwasotę (nie pamiętam nazwy) i miesiącami "Debridat". Jestem łakomczuchem: kapusta, owoce cytrusowe, ale i nawet z tego zrezygnowałam. Jest trochę lepiej po kolejnej terapii, ale nie najlepiej. Moje objawy: zaparcia (nagminne), burczenie i przelewanie w brzuchu (okropność!!!), wzdęcia, napady wilczego głodu i......zdrowy wygląd i "cisza" w brzuchu, kiedy kładę się spać. Klasyczne objawy zespołu nadwrażliwosci jelita. Masakra, okropność!!! 18:35 DO Piękne Jelitko o co z tym chodzi?: ......zdrowy wygląd i "cisza" w brzuchu, kiedy kładę się spać. Klasyczne objawy zespołu nadwrażliwosci jelita. 18:43 Piękne Jelitko Właśnie. Chorzy, cierpiący, a wyglądają zdrowo. O tym można przeczytać w podręcznikach dla studentów medycyny. To jest charakterystyczne dla tego schorzenia, bo nie jesteśmy hipochondrykami, cierpimy naprawdę, a sądząc po wyglądzie to jesteśmy "zdrowi". Idąc spać wszystkie dolegliwości ustają. Chory nie wstaje nocą, nie chodzi do toalety z powodu dolegliwości gastrycznych, przesypia całą noc. Przychodzi dzień i kołomyja się zaczyna. 18:48 DO Piękne Jelitko O tak, z tym masz rację Ja jestem szczupła, wyglądam normalnie, zdrowo i rzeczywiście wieczorem wszystko jest już ok i przez noc natomiast w dzień jak coś zjem czy wypiję... masakra 18:53 Kraków maj love ja mam chyba początki...nie chcę łykać ŻADNYCH leków, boję się, że potem nie bede umiała bez nich żyć...narazie parzę sobie herbatkę z kopru włoskiego i miety, i piję tego cholerstwa ze 4 kubki dziennie, pomaga...polecam teżhttp://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=13008 Ja mam tak, że im wiecej o tym czytam i myśle, tym gorzej ze mną i z jelitami...potrafi kilka dni być OK, jak jestem wyciszona, nic mnie nie stresuje i nie muszę nigdzie wychodzić...Dziwna przypadłość... 18:54 pomóżcie jeśli możecie POLECAM TAKI LEK ZIOŁOWY "KOCI PAZUR"!!! MI ON NAPRAWDĘ POMÓGŁ!!! 18:57 DO Piękne Jelitko U mnie te "rewelacje" żołądkowe pojawiaiją się tylko w pracy, w domu nic takiego nie występuje więc musi to być na tle nerwowym i też mam to od niedawna 18:59 Kraków maj love u mnie to samo...a najśmieszniejsze jest to, że jak mam gdzies wyjść, to na ok.pół godz. przed zaczyna się...jak na zawołanie Ale staram sie to przezwyciężyć, jakimś dobrym humorem i śmianiem sie z samej siebie... 11:31 adak (adamgustag@o2.pl) Mam 17 lat. Mając lat 4 przeszłam poważne zatrucie. Po latach odczulań i wyrzeczeń względnie doszłam do zdrowia. Ok 7 lat temu dolegliwości jelitowe nasiliły się. Choruję na astmę, tarczycę i bielactwo, więc leczono mnie na alergię pokarmową parę lat. Niestety mój stan nie polepszał się. Trzy lata temu trafiłam na lekarza, który zdiagnozował w końcu lambliozę. Przeszłam szereg męczących badań i wydawało się, że nastanie kres moich katuszy. Niestety nie. Objawy nie ustępowały, w pewnych okresach jedynie się łagodziły. Zaczęłam się niepokoić. Dolegliwości są dla mnie bardzo uciążliwe. Jestem bardzo aktywną osobą, uprawiam sport, chodzę do szkoły muzycznej, gram w teatrze i ciągłe biegunki uniemożliwiają mi normalne funkcjonowanie. Notorycznie opuszczam zajęcia w szkole, nie rozstaję się z podręczną apteczką. Lekarze rozkładają ręce i polecają mi, żebym nauczyła się z tym żyć. Tylko, że ja pragnę funkcjonować normalnie, móc zjeść obiad na mieście, pozwolić sobie na chleb, miód i orzechy. Najbardziej męczące objawy to biegunki, bóle jelit i żołądka, wymioty, senność, depresja i drażliwość. Endokrynolog zlecił mi serię badań genetycznych. Obawiam się, że jestem obciążona innymi, poważniejszymi dolegliwościami (nadmienię, że mój ojciec również ma problemy z układem pokarmowym). IBS może być związane z tarczycą, bielactwem i nerwicą.

Gość famm .
Zespół jelita drażliwego (łac. colon irritabile , ang. IBS - Irritable Bowel Syndrom) Co mówi o przyczynach rozwoju tej choroby współczesna naukowa medycyna. Czynniki wywołujące tę chorobę nie do końca są jeszcze poznane. Rozważa się między innymi rolę zaburzeń motoryki jelita, wpływ diety - nietolerancję laktozy, stosowanie diety wysokowęglowodanowej, zbyt małą w diecie ilość błonnika roślinnego, spożywanie w nadmiarze sorbitolu, fruktozy, aspartamu. Wystąpienie objawów choroby bardzo często ma związek z ciężkimi przeżyciami w życiu pacjenta. Częściej niż inni chorują osoby prowadzące nerwowy, stresujący tryb życia. U ponad połowy chorych stwierdza się objawy depresji, niepokoju oraz hipochondrii. Nie mogę zrozumieć, dlaczego nie bierze się pod uwagę infekcji grzybiczej jako przyczyny wystąpienia tej choroby, powiązanej najczęściej z objawami nietolerancji glutenu. U większości osób zebrany wywiad chorobowy, badanie lekarskie, wykonane posiewy mikologiczne kału wykazują stan zaawansowanej grzybicy jelit. Do najważniejszych objawów związanych z tą chorobą należą: ból brzucha, zaparcia stolca lub przewlekła biegunka. Zaburzenia te mogą u danego chorego występować naprzemiennie lub jedno z nich może dominować w obrazie choroby. Ważnymi cechami charakterystycznymi Zespołu jelita dwrażliweggo jest brak krwi w stolcu oraz ustępowanie jego objawów podczas snu.

Gość tribux
Sprzedam tabletki tribux! 20 zł za opakowanie. Kontakt na emiala