Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ninka299

CZY JEST KTOS KTO WYLECZYL SIE Z GRZYBICY POCHWTY???

Polecane posty

Gość ninka299

Bo ja juz nie mam sily :(.Jezeli tak napiszcie co Wam pomoglo.

Gość tolaaaaaaaa
bzykanie

Ja sie wyleczyłam i trwalo to ok 6 dn. Zaraziłam sie na dyskotece bo jak wiadomo nie powinno sie siadac na desce ale po paru piwkach juz ma sie to glęboko gdzies :P Mi pomógł CLOTRIMAZOLUM czy jakos tak. Kosztuje ok 3zł jest to krem. Smarowałam w każdym mozliwym momencie. I jakos mijało. Pozdrawiam :)

Gość umęczona
to napisałam w innym wątku i dlatego ten początek taki dziwny :D że stary watek i tak dalej. A tu skopiowałam tylko bo już mi się nie chciało drugi raz pisać tyle

umeczona przede wszystki zmien ginekologoa, zrob chocby prywatnie posiew z pochwy antibiogram, i meza tez wyslij na badania, idz do lekarza prywatnie lub popytaj kolezanek ktora sobie chwali ginekologa... zmien diete, zero cukrow, podobno pomoagaja kefiry, jogurty naturalne... po kazdym leczeniu stosuj doustnie lacibiosfemina i najlepiej zero sexu podczas leczenia i po leczeniu dopoki nie zurzyjesz lacibios femina... niekoniecznie musisz miec grzybice w pochwie,mo ze ona byc nawet wq jelitach i przenosic sie do pochwy... ja zrezygnowalabym z mycia sie plynami kilka razy dziennie 2 razy wystarczy w zueplnosci, sama dodatkowo takim myciem pozbywasz sie flory bakteryjnej...

i podczas choroby najlepiej uzywac do mycia szare mydlo lub bambino dla dzieci, najdelikatniejsze aby dodatkowo nie podrazniac skory... a sam krem clotrimazolum nie wystarczy, jak to ktoras z wyzej kolezanek napisala... leczyc trzeba sie dopochwowo i doustnie, a nie smarowac kremem, moze swedzenie po jakims czasie minie ale to nie wyleczy grzybicy... doporwadzi do tego ze przejdzie ona w stan utajony i gdy tylko nadazy sie okazja np choroba i przyjmowanie antybiotyku da znasc o sobie ze zdwojona sila...

Gość
mi mój ginekolog ostatnio zapisuje Orungal jak się tylko coś przypląta - dwie lub cztery tabletki doustnie + clotrimazol + no sex i po sprawie w max 6 dni. Wcześniej brałam te lactovaginale itp ale trwało dłużej :/

Jezuuuuuuuuuuuu dziewczyny jak lekarz beznadziejny to trzeba to zmienić. Są 2 fora o grzybicy pochwy na kafe. METRONIDAZOL jest na bakterie a jego skutkiem ubocznym jest grzybica. Wiec kto go przyjmuje i ma grzyba to jeszcze bardziej sobie szkodzi... Najlepiej zrobić sobie posiew z mykogramem w dobrym labolatorium później z wynikami do dobrego lekarza i on przepisze leki zgodnie z mykogramem + koniecznie probiotyki (np lacibios femina) + witamina b comlex + zero słodyczy. To tak w skrócie.

Gość buffy
dzięki dziewczyny. Ja doskonale wiem że musze zmienić ginekologa ale nie wiem na jakiego. Zbieram opinie o lekarzach w moich okolicach i dopiero się wybiore prywatnie bo nie chce trafiś do podobnego idioty :/ wszystko fajnie ale ten zakaz seksu to mnie zabolał strasznie hehe. To raczej nierealne w moim związku :D no ale 6 dni to może wytrzymamy ;p