Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wychowawca

WYCHOWAWSTWO - dodatkowe pieniądze

Polecane posty

Gość wychowawca

Jestem nauczycielka j.polskiego. Od wrzesnia zaproponowano mi wychowawstwo.. Zastanawiam się ile będzie wynosiło wynagrodzenie za to... Wie ktoś może?

Gość dsdsddsdsd
ok 150 zl

Gość porę lat temu
było to o 100 złotych więcej, teraz nie wiem ;)

Gość wychowawca
a ktoś wie na 100% jak jest??

Gość wychowawca
no wstydze :o

Gość dodatek za wychowawstwo
to jest coś ok. 10% pensji zasadniczej brutto, oczywiście twojej pensji

100 zł. Jakie 10% pensji. Kazdy bez względu ile lat pracuje, dostaje tska samą sumę za wychowawstwo.

dodatek za wychowawstwo zależy od tego jak bogaty jest płatnik, czyli urząd miasta czy gminy. Są miasta, które dają ok 200 pln ale są takie, gdzie dostaniesz 25 pln:(

Gość wychowawca
25 zł??? przeciez to jest śmieszne:o mi się nie chce za tyle robić po prostu:( a powiedzcie- czy wychowawstwo to duzo dodatkowej pracy??

Gość pogudynka
hmmm, to jak jest w koncu-ja słyszałam ze 35 zł

Gość to zależy
od płatnika, u nas to nie jest dużo ok 20 zł.

Gość do wychowawcy
mój dodatek za wychowawstwo - 22.50zł. Czy dużo pracy? Masa, w porównaniu z obowiązkami kogoś, kto klasy nie ma. Prowadzenie dokumentacji każdego ucznia - ja mam w klasie 28 osób. Wypełnianie arkuszy - co roku. Liczenie średniej - na półrocze i koniec roku: każdego ucznia, przedmiotu, klasy. Frekwencja - za każdy miesiąc, każdego ucznia, całej klasy. Liczba ocen w klasie - z każdego przedmiotu, każdego ucznia, całej klasy. I tak dalej.... :) A tak na marginesie - obarczyłabym tymi obowiązkami chętnie tych, co tak głośno krzyczą, jakie pieniądze za pracę dostaja nauczyciele... Smieszne po prostu. Pozdrawiam.

Gość gość
Witam. Polecam płatne ankiety - Podaję poniżej te portale, które są przeze mnie sprawdzone i z których regularnie coś dostaję (gotówkę na konto lub bony podarunkowe). Płatne ankiety to super sprawa, szczególnie jak ktoś to lubi. Można trochę dorobić. wg mnie najlepsze wypłacalne portale to: 1. OPINIE - płatne ankiety Nagrody: przelew na konto bankowe, Paypal albo doładowania telefonu. http://rejestracja.opinie.pl/zapros.htm?u=76290660 2. toluna – sporo ankiet i również produkty do testowania, , a nagrody to obecnie przelew na Paypal, bony do Empiku, TKMax,zalando, MediaMarkt https://pl.toluna.com/referral/kleberg