Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Mira*

Dieta roczniaka

Polecane posty

Jak myślicie,czy roczna dziewczynka może nadal jeść dania ze słoiczków? Moja Tosia je uwielbia i woli od dań, które gotuję w domu...

Gość szcześciara z ciebie

Gość szcześciara z ciebie
Bo ja musze gotowac :O ...tych ze słoiczka niecierpi

moja lekarka mówi ze do 1 roku są te danie i zupki ze słoiczków, przeciez nie bedziesz karmic słoiczkami do 2 lat. mój mały tez tak mial ze nie chciał jesc moich zupek domowych i obiadkow ale juz polubił i wcina.:)

Gość bziczek
na ostatnich wakacjach była z nami 2 letnia chrześnica - obiadki i deserki słoiczkowe wcinała non stop, plus kaszki. Jedzenie "nomalnego" baardzo mało.

Ja teraz daję Tosi te takie po pierwszym roku życia,ale chyba rzeczywiście musze zacząć ją powoli przestawiać na normalne jedzienie....Tylko że do tej pory kończyło się to zawsze płaczem i odmową:(

Kaszki podobno można podawać nawet do ukończenia przez dziecko 3 lat.

Nie,od ponad miesiąca Tosia pije mleczko modyfikowane-takie dla dzieci od roku do 3 lat.

myslalam ze karmisz piersia- to przewazanie wtedy dziecko nie chce jesc domowych jedzonek bo cyc lepszy wtedy. powoli wprowadzaj domowe jedzenie, u mnie tez nie od razu maly zaczał jesc domowe tylko stopniowo coraz wiecej i wiecej. az w koncu sie przyzwyczaił.