kiniek 0 Napisano Kwiecień 18, 2007 witam, proszę o pomoc, zaczęłam ponownie brać tabletki po 3 miesięcznej przerwie, w pierwszym dniu okresu, ale okres trwał tylko 2 dni i nie było to bardzo obfite plamienie, czy ponowne rozpoczęcie zażywania tabletek mogło mieć wpływ na zanik okresu?? czy któraś z Was miała podobny problem?? czy to jest coś normalnego czy należy zgłosić się do lekarza? zaczynam się denerwować :( więc proszę o jakąś odpowiedź Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Falista droga Napisano Kwiecień 19, 2007 nic się nie martw-ja biorę tabletki od 10 lat wiec mam spore doświadczenie. Ja też tak miałam,ze jak zaczynalam brać tabletki w 1 dzień okresu to trwał 2,3 dni, to jest normalne,później Ci się okres ureguluje, pozdrawiam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czerwona herbata Napisano Kwiecień 19, 2007 Falista droga, masz doswiadczenie, wiec moze zechcesz mi pomoc? zaczelam brac tabletki po miesiecznej przerwie zaleconej przez lekarza (w sumie biore od roku). Powinnam przyjac tabletke wieczoren w pierwszym dniu okresu, jednak wieczorem zapomnialo mi sie i wzielam nastepnego dnia rano, potem wieczorem tego samego dnia i przez kolejne dni wieczorem. Okres mi sie konczy, ale nie jestem pewna, czy skutecznosc tabletek jest zachowana przez to przesuniecie czasowe pierwszego dnia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Falista droga Napisano Kwiecień 19, 2007 Ja kiedyś też zapomnialam wziaść tabletki w 1 dzień okresu i wzięlam na 2 dzień ale nigdy 2 tabletek tego samego dnia, na nastepny raz tak nie rób.powinnaś wziąść 2 tabletkę rano(odstepy powinny być mniej wiecej 24 godzinne) a nie wieczorem tego samego dnia. Tabletka ogólnie hamuje jajeczkowanie i zagęszcza śluz aby plemniki nie przedostały sie do jajeczka,więc myślę,że nic nie powinno Ci się stać, lecz na wszelki wypadek należy zabezpieczać się np. prezerwatywą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kjsak Napisano Kwiecień 19, 2007 boże co ty za bzdury gadasz:o kiedy zapomni się wziąć tabletke trzeba ją wziąć jak najszybciej nawet jeśli maiłyby to być 2 jednego dnia. chyba ulotki nie czytałaś. skutecznośc jest zachowana jakoże jest to 3 dzien okresu czyli czas i tak niepłodny. ciemnogród jakiś na tym forum czy co?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kjsak Napisano Kwiecień 19, 2007 sorry miało być 2 dzień okresu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czasami trzeba dwie naraz Napisano Kwiecień 19, 2007 wziąć - ulotka!! wystarczy przeczytać.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czerwona herbata Napisano Kwiecień 19, 2007 Falista, dzieki za odpowiedz. W ulotce bylo napisane, ze jesli zapomnialo sie wziac tabletke o stalej porze, to nalezy przyjac ja jak najszybciej, o ile roznica czasu nie jest wieksza niz 12 godzin, dlatego wzielam tab Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czerwona herbata Napisano Kwiecień 19, 2007 a, widze, ze ktos tez tak mial. Wiec skutecznosc jest zachowana, nawet jesli na poczatek wzielam 2 tab? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość robakowa_20 Napisano Kwiecień 19, 2007 Brałam tabletki antykoncepcyjne ponad rok. Ostatnie opakowanie odstawiłam w połowie, po dwóch dniach pojawił sie okres. Chciałabym znów powrócić do ich zażywania, od najbliższej miesiączki.Czy skuteczność ich będzie taka sama i czy nie wystąpią jakieś powikłania zdrowotne lub hormonalne? PS. z góry dziękuje! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach