Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kabe

łzawiące oczko

Polecane posty

mam pytanie czy jest normalne jak dziecku ropieje oczko od urodzenia a ma juz 3 tygodnie prosze o odpowiedz

przemywaj mu oczko sola fizjologiczna - pomoze, czasem zwykla przegotowana woda tez wystarczy pozdrawiam

Gość zgadzam się j.w

Gość zgadzam się j.w
tylko nie słuchaj jakiejs babci czy cioci i nie uzywaj rumianku -bo może za bardzo wysuszyć śluzówke oka ... mój mały tak miał -12 m-cy był pacjentem kliniki okulistycznej

Jeśli oko jest zaropiałe, to potrzebne są krople z antybiotykiem, bo najprawdopodobniej jest to zakażenie bakteryjne.

Gość zgadzam się j.w
to prawda ale musisz pokazać małego lekarzowi

Polecam przemywanie naparem ze świetlika lekarskiego; może to być zatkany kanalik łzowy (częste u maluchów), a wtedy przyda się i masaż powieki (ale nie pamiętam z której strony w którą :( -dopytaj lekarza); gdyby to nie pomagało, konieczne bywa przetkanie kanalika przez okulistę;

mojej corce ropialo oczko do 6 miesiecy i samo przeszlo. Rumianek wysusza. Kostki lodu przykladalam czasem jak bylo tragicznie. Oczko bylo zawsze mniejsze a po 6 miesiacach wyrownalo sie i teraz problemu nie ma. W sumie lekarka mowila ze mamy poczekac do 6 miesiecy i nie stresowac sie. Czasem dzieci tak maja. Pozdrawiam:-)

Zapomnialam- jak Salome pisala- tez masowalam oczko. Ta kuleczka mala w kolo galki ocznej naciskalam jak mala karmilam:-).

mojemu synkowi tez ropiały oczka,powodem były zatkane kanaliki łzowe.Niestety ani krople z antybiotykiem(chyba nazywały sie biodacyna)ani przemywanie sola i woda przegotowana ani masaz nie pomogły.Miał w klinice okulistycznej przebijane te kanaliki gdy miał poł roczku,trwało to naprwde krotka chwile i od tamtej pory spokoj.Wiec jesi autorko tez Was taki zabieg nie ominie to sie nie bój,bo ja panikowałam a wszystko było szybciutko i profesjonalnie

Gość uppppppppppppppppp