Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ubranka co i jak

Na jaki rozmiar mam kupować większość ubranek?Podpowiedzcie prosze.

Polecane posty

Gość ubranka co i jak

rodzę w czerwcu, jeszcze nie kupiłam żadnych ubranek dla dziecka. wybieram sie pod koniec tygodnia na zakupy, proszę powiedzice na jaki rozmiar mam kupic 56 czy 62, czego wiecej a czego mniej?

Gość bastka
to w dużej mierze zależy od tego jaki duży ma być dzidziuś ? co mówi Twój lekarz prowadzący ? moja córeczka miała 4150 i 62 było troszeczkę za duże tak więc sugeruję rozmiar 56. Ale z umiarem bo za 3 tygodnie już będą za małe :-)

ja miałam na 56 tylko 2 komplety, a reszte na 62. Zakładałam poprostu skarpetki na śpiochy i dzięki temu nadal chodzi w tych ubrankach a skończył już 3 mc. Ale pamiętaj że rozmiar rozmiaroi nie równy.

Gość BaS
kup pół na pół 56 i 62

Gość ubranka co i jak
no jak narazie to mój maluch ma prawie 2200 wagi, a lekarz mówi że jak na teraz to wygląda że urodzi się tak 3600 -3800, ale to też nie 100 procentowo, bo wszystko wyjdzie podczas porodu.

Gość ubranka co i jak
tak spisując sobie na kartce co kupić to planowałam wiekszość kupic w rozmiarze 62, a tylko np jedne spiochy, 2 koszulki,1 kaftanik na rozmiar 56. mam nadzieje ze tych na 56 nie bedzie za mało...

Gość la.la.
Jeżeli chodzi o ubranka "podstawowe" - czyli spiochy, body, kaftaniki, pajacyki, to kup po 2 sztuki z każdego na rozmiar 56 (maksymalnie). Pozostałe - dresik, grubszy polarowy pajacyk na chłodniejsze dni (różnie w lecie bywa) i jak wyżej więcej śpiochów i body - raczej na 62. Jak będziesz miała drobniutkie dziecko - na początek starczy kilka sztuk na 56 a w razie czego, dokupisz a te większe poczekają.