Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatruta____

Zatrulam sie!!!! wymiotuje od wczoraj! pomocy

Polecane posty

Gość zatruta____

:( i mam rozwolnienie, do tego bole brzucha. Dzisiaj jakby juz lepiej po nieprzespanej nocy , ale zjadlam maly talerz rosolu, bo myslalam,ze rozgrzeje zoladek.Oczywiscie wszystko wyladowalo w kibelku. Pilam cytryne bo ponoc pomaga, ale nadal czuje mdlosci. Macie jakies sposoby?

Gość QQrydza
Jeśli chcesz coś zjeść to radzę ryż, może spróbuj siemię lniane, jest dobre na żołądek. A najlepiej to nic nie jeść i przeczekać.

Gość zatruta____
no chyba niczego nie zjem i nie wypije, ale te mdlosci mnie wykoncza.

Gość MDLA___
moze grypa zolądkowa? poelcam coca cole i lizaki i do lekarza jutro

raczej ta wirusowa grypa żołądkowe- moje córka tez od wczoraj cierpi. Homeopatia veratrum homacord zatrzymało wymioty. Trzymaj diete, żadnych potraw mlecznych- 2 dni i minie

Gość QQrydza
Jeśli masz mdłosci to może wypij rumianek albo miętę? Chyba jednak najlepsze będzie siemie lniane, tylko, że w twoim przypadku trzeba działać szybko, jeśli do jutra nie minie, to leć do apteki po siemię, gotujesz je przez jakis czas a później odstawiasz, aż przybierze formę takiego jakby kisielu.

Gość QQrydza
Zgadzam się z MDLĄ coca cola jest świetna!

Gość MDŁA____
ja sie zawsze tak lecze gdy wlasnie dopada mnie ten wirus a wiem ze to wirus wtedy bo moja siostra lapie to zazwyczaj wtedy kiedy ja lizaki i coca cola na prawde dzialają....ja kiedys w tonie wierzylam ;) ale innych rzeczy nie da sie przelknąc bo inaczej sie ląduje w kiblu :(

Gość Żadnej coca coli
to jest odrdzewiacz,bierzesz 2-3 detoxy,wieczorem rano poprawka i zdrowa jak rybka:)

Gość pseudo lekareczka
zyby daj se siana chlopie :O coca w rozsądnych ilosciach i lizaki a jutro jak nie przejdzie do lekarza

Gość czy Ty się Boga nie boisz
coca cola to trucizna ,żadne ilości nie wchodza w gre,że nie wspomną juz o lizakach,tylko detox jak juz pisałem i po problemie

Gość No zibi zibi a kto

Gość pseudo lekareczka
trucizna legalnie sprzedawana jak detox :O heheh

Gość lek med
wex tabletkę aviomarinu.A jak przestaniesz wymioowac to tabletkę stoperanu, jakis probiotyk np.Trilac. ZADNYCH ZIÓŁ TYPU MIĘTA I RUMIANEK. siemie może byc , ryż, suchary, mocna herbata, kompot z suszonych jagód.

Gość Marysia W.
DIETA !, Najlepiej jakbyś NIC nie jadła a piła tylko zimne napoje - ale zdrowe np. maślanka (ciepłe prowokują wymioty) , pozatym wyleż się, wypoć, śpij jak najdłużej ! Miałam to samo 2 m-ce temu - ból brzucha, wymioty, biegunka, wysoka gorączka ... Nic Ci się nie stanie, jeśli przez 2 dni nic nie zjesz - a szybciej wrócisz do zdrowia :) ... Czego Ci życzę ... :)

Gość Trucizny legalnie
sprzedawane to masz w aptece,czegoś tu nie rozumiem???czyżby według Ciebie zioła były truciznami,a chemia i syntetyki takie dobroczynne dla człowieka????to chyba pomylenie dnia z noca

Gość lek med
mieta pobudza wydzielanie soków żolądkowych-bedzie dobra w doleliwosciach po spozyciu dużego ciężkostrawnego posilku, jak nie je i wymiouje to moze nasilać wymioty.A rumianek pobudza perystaltykę-nasili biegunkę.

jako specjalistka od zatruc - zle sie czuje prawie po wszystkim- polecam cholesol na takie cos. jest malosmaczny plyn ktory rozrabiasz w wodzie (bodjaze lyzeczka na szklanke lub pol wody). szybko dziala

kosztuje ok 8 zl jest bez recepty. wspomaga wydzielanie zolci z tego co pamietam-jesli to zatrucie pokarmowe to pomoze, jesli nie -nie zaszkodzi

Gość też się niedawno zatrułam
na biegunkę polecam Ci Stoperan, kupisz w aptece. Ja wzięłam od razu 2 tabletki, po ok 3 godzinach jeszcze jedną. Przeszło właściwie już po tych dwóch. Jeszcze było mi trochę niedobrze, ale za jakieś 2-3 godziny wszystko było już dobrze :) W tym dniu zjadłam ok 4 sucharki, wypiłam ze dwie herbaty gorzkie i piłam też wodę mineralną. pamiętaj musisz dużo pić, bo z wymiotami i takimi ucieka z organizmu dużo wody. Trzymam kciuki!

Gość a stary poczciwy
węgiel ? pochłania z przewodu pokarmowego wszelkie toksyny, bakterie i inne groźne zanieczyszczenia

Gość zatruta___
hej, dziekuje za rady, od wczoraj nic nie jadlam, dzisiaj tylko skubnelam sucharkow troszke i rumianek wypilam, Polecialam do apteki po wegiel wlasnie i czuje juz ,ze sie poprawia. Jednak dzisiaj odpuszcze sobie jedzenie.

Gość madzia021287
hej, a ja zadnego problemu nie widze... jak wymiotuje siegam po coca cole i wymioty ustepuja jak reka odjal a jezeli ktos uwaza ze CC nie powinno sie pic przy zatruciu to niech sie nie wypowiada bo nie wie co pisze... polecam

Gość madzia021287
aha! a jezeli ktos mysli ze to nie pomaga to nie widze przeszkod zeby wziac pare łykow i przekonac sie samemu...;)

Gość Oxide
Witam, wiem że mój wpis nie będzie aktualny w stosunku do dyskusji, ale np ktos szuka w internecie czy pić tą cole na wymioty czy nie? Powiem tak, właśnie przechodzę takie zatrucie, wymiotowałem kilkanaście razy, gdyż radzili ciepłą gorzką mocną herbatę. Takowej herbaty nie zdazalem dopic i odrazu do kibla.Kupiłem sobie colę, przecież nie zabije nikogo coca cola w nieduzej ilosci. wygazowałem ją, i wypiłem szklankę, dalej odczuwałem lekkie mdłości, ale nie wymiotowałem. Litr coli rozmieszałem w litrze wody mineralnej i sobie popijam. Polecam ten sposób, gdyż mi pomógł. Mdłości zaczynają ustępować.

Gość czekolada_000
cola ogolnie jest bardzo nie zdrowa, wystarczy sklad przeczytac... ja na wymioty zawsze biore lactoral, probiotyk, widze po nim ze szybko ustepuja mi te mdlosci, a przy tym wiem ze nie ma w nim niczego nie zdorwego

Gość czytac sie nie da ze ta cola
taka niezdrowa:O a i owszem niezdrowa jak i wiekszosc rzeczy, ktore jecie na co dzien. Ale raz na jakis czas nikomu nie zaszkodzi. Na porzadne zatrucie cola pomaga w taki oto sposob, ze wlasnie powoduje wymioty. Jak ja sie zatruje i rzygam wszystkim to ok, ale jak nie jem, a wymioty sa wciaz i wtedy wymiotuje kwasami zoladkowymi (sorry za dokladny opis) to wlasnie cola pomaga. Herbate przelkne i nawet nie zdazy sie zaklimatyzowac a juz leci w kiblu, z kolei coli napije sie odczekam i potem rzygam i sie zoladek oczyszcza a mnie nie skreca jak przy tym gdy nie mam czym wymiotowac. Takze cola jak najbardziej jest polecana (pepsi zreszta tez) i lekarze nawet polecaja na mdlosci u kobiet w ciazy i na zatrucia.