Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beatka...

2 miesiac biore tabletki, mam bardzowazne pytanie, prosze o pomoc!!

Polecane posty

Gość beatka...

witam w zeszlym miesiacu zaczelam brac tabletki, wczesniej bralam nie cale 3 lata, ale zrobilam sobie przerwe. tabletke wzielam pierwszego dnia miesiaczki, 24 dnia dostalam juz okres, jednak kolejna tabletke dopiero wzielam po 7 dniach przerwy tak jak trzeba, czy teraz chociaz tabletki nie wzielam pierwszego dnia miesiaczki jestem calkowicie zabezpieczona?

Ja tu czegoś nie rozumiem, brałaś tabletki 21 dni, zrobiłaś przerwe 7 dni, w ósmym powinnaś wziąść 1 tabletke z kolejnego opakowania, tak zrobiłaś?

Gość beatka...
tak wlasnie, 21 dni bralam tabletki, przerwa i w 8 dniu wzielam tabletke z nowej paczki. okres juz dostalam po 24 dniach, czy jest teraz dalej bezpiecznie?

Gość niemozliwe zebys brala 3 lata
i tego nie wiedziala... wtedy jak bralas pigulki???????????????

Jestem w szoku!!!!Przecież pierwszego dnia okresu bierze się tabletkę jak dopiero zaczynasz przyjmowanie!!!!A nie zawsze!Jak ty wczesniej, przez te 3 lata je brałas?Zawsze robisz 7 dni przerwy, a w ósmym pierwszą tabletke z kolejnego opakowania

Gość beatka...
ok, ja wiem ze pozniej nie biora juz zawsze 1 dnia miesiaczki tylko jak wyjdzie ten 8 dzien, tylko czy te 24 dni to nie za krotko? zawsze dostawalam 27-28dnia okres

Skoro po odstawieniu nastąpiło krawawienie to wszystko jest ok, nie ma co sie martwić, krwawienie ma wystąpić w ciągu 7-dniowej przerwy

uuu....dobrze ze mnie nie było przy kompie jak sie pojawiło to poytanie.

wszystko zrobiłas ok. nawet jak sie zmienia rodzaj tabletek, pierwsza zaczynasz brac w pierwszym dniu miesiaczki przez 21 dni potem 7 dni przerwy i 8 dnia bierzesz tabletke z nastepnego opakowania. co do reszty pytania to wszystko powinno byc opisane na ulotce

no przecież 1 tabletkę z 1 opakowania wzięłaś w 1 dzień miesiączki, tak. potem brałaś przez 21 dni, tak. potem w przerwie, tak ok 2-3 dnia tej przerwy dostałaś okres. więc sobie dodaj 21+te2-3dni to wychodzi właśnie ok 24 dni. na ulotce powinno być napisane, że 1 cykl jest krótszy, właśnie dlatego, że tabsy bierzesz w 1 dzień miesiączki. a jak wcześniej brałaś to tak nie było??? dziewczyno wszystko jest ok!!! zabezpieczenie masz normalnie. od tego opakowania twój cykl będzie trwał 28 dni, ten 1 zawsze jest krótszy!!!