Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

potylica

od kiedy nie jem miesa...

Polecane posty

Przestalam jesc 3 miesiace temu mieso...Jem ryby, jajka, pije mleko, jem jogurty, odstawilam tylko mieso, slodycze, maslo, margaryne, itp. Od jakiegos miesiaca non stop jestem chora, a kiedy zjem cos ciezkostrawnego, np. placki ziemniaczane to mi sie 2 dni odbija zsiadlym mlekiem, jakby moj zoladek tego nie mog strawic. Mama mowi, ze sie fajnie urzadzilam i mnie zmusza, zebym znowu jadla mieso...

zeby przejsc na taka \"diete\" musisz najpierw przygotowac swoj organizm ... widocznie tego nie zrobilam dlatego twoj organizm przezywa wstrzas kiedy zjesz cos ciezkostrawnego ... a czemu nie jesz miesa? hmm chcesz byc wegetarianka czy co? chyba wiesz ze wegetarianizm to nie tylko nie jedzenie miesa !!

Gość zbadaj tarczyce

Gość ile masz lat potylica
?

Gość wierzba nie-płacząca
Tyje to sie od słodyczy a nie od mięsa. No chyba, że jadłas wszystko w panierce, smazone na głębokim tłuszczu. Mięso nalezy jeść, a jesli uwazasz na figurę to jedz mięsko duszone np z warzywami, panierkę zeskrobuj itp.

Mam 22 lata. Ja wlasciwie uwielbialam cale zycie gotowane mieso z warzywami albo duszone, ale wydawalo mi sie, ze tyje od tego \"kanapkowego\"

Gość ile masz lat potylica
no i właśnie ot miałam napisać - nie jedz wędlin, ale mięso drobiowe i ryb jedz koniecznie duża jesteś dziewczyna, a nie wiesz, że człowiek musi dostarczać organizmowi białka?;)

Gość wiecie o tym.
Dlaczego jedzenie mięsa jest przyczyną głodu w świecie? Ponieważ jest to bardzo nieefektywny sposób wytwarzania żywności. Aby wyprodukować kilogram wołowiny, potrzeba ośmiu kilogramów zbóż. Wycięto ogromne obszary lasu dla stworzenia pastwisk, choć można by tam prowadzić uprawy. Produkcja kurczaków jest bardziej efektywna: dla uzyskania kilograma mięsa potrzeba dwóch kilogramów paszy. Aby zmaksymalizować produkcję żywności, najlepiej byłoby przejść na weganizm.wystarczyłyby zaledwie trzy miliony hektarów ziemi rolnej, połowa tego, co obecnie, by zaspokoić potrzeby żywnościowe Wielkiej Brytanii, gdyby jej mieszkańcy byli zwolennikami takiej diety.

Gość wiecie o tym.
sorry, bzdury pisalam:( nawiedzona jestem:(

Gość kfugbyude6t7yiyf
Ludzie, jesli ktos ma grupe krwi 0, to nie przezyje bez miesa! Grupy A i AB tez będą miały szybko duży problem... Stosunkowo najlepiej znosza wegetarianizm osoby z grupa B, ale i one moga miec po jakims czasie ogromne niedobory, bo w ogole niejedzenie miesa to nie jest najlepszy pomysl. Pisze to ex wegetarianka. Niby mam grupe B, ale szescioetnie niejedzenie miesa i tak skonczylo sie u mnie pobytem w szpitalu.

Gość wal sie podszywaczu
to jest prawda!

Gość kfugbyude6t7yiyf
A juz w ogole pomysl, zeby nie jesc miesa po to, zeby schudnac, to najglupsza rzecz, o jakiej slyszalam. Wegetarianie, szczegolnie ci "wieloletni", bardzo czesto maja za duzo kilogramow - bo wyjalowiony organizm domaga sie jedzenia, a ci, zamiast dostarczac mu bialka, najczesciej dopasaja sie weglowodanami - zbozami, owocami, itp. No i nadwaga jak malowana. Oczywiscie, mozna wpasc w druga skrajnosc i wpasc w ogolne wyniszczenie (jak ja) i skrajna chudosc (wygladalam obrzydliwie, wlosy mi wypadaly garsciami), w kazdym razie - i tak zle, i tak niedobrze. Po moich doswiadczeniach, kiedy slysze, ze ktos nie je miesa, to mnie ciarki przechodza. Zaczynalysmy w ogolniaku we trzy, efekt: ja i Agata - szpital w trakcie studiow, a Goska sie szybciej opamietala i nie bylo az takich cyrkow, ale i tak na wspomnienie swojego wegetraianizmu puka sie teraz w glowe;)