Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulinaaa888

mój mąż zostanie chrzestnym, ile powinien dać kasy dziecku?

Polecane posty

Gość paulinaaa888

nie daje prezentu tylko poza tym opłaca chrzest. czy wystarczy jak da 200 zł małej?????

Gość
opłaca chrzest??????????????????????????

jasne :) moim zdaniem to duzo :D mozna zapytac rodzicow czego potrzebuja dla dziecka i kupic :) albo dac pieniazki :D

Gość paulinaaa888
no tak. u nas to chrzestny płaci za chrzest. tak daje się od 50 zł wzwyż. on ma zamiar dać księdzu 100 zł

moj maz teraz byl chrzestnym.kupil malemu srebrny krzyzyk, sliczna piamiatkowa ksiege-album i zabawke. no i standard-swieca. w moim otoczniu nie daje sie zazwyczaj pieniedzy, chyba ze ktos ma sporo na zbyciu.poza tym wg mnie chrzestny to nie sponsor :P ale wiele zalezy od tego jakie relacje miedzy rodzicami i chrzestnymi sa i jaki maja stosunek do chrztu --czy czysto techniczny czy rowniez duchowy... wg mnie200 spoko wystarczy..tyle ze jakas pamiatke wypadaloby kupic,bo pieniadze pewnie rodzice wydadza a za pare lat fajnie znalezc jakas pamiatke, tak sobie myslee...

Gość mada22_
uwazam ze kazdy powinien dac tyle na ile was stac.jesdni moga dac 300 zl a inni 50 i tez bedzie dobrze

Gość bziczek
nie pmiętam ile mój mąż dal gotówki, ale najpiekniejszym prezentem byl medalik złoty - taka blaszka, na niej reka kapłana nad glówką dziecka (rodzice chrzcili dziecko, ale nie są zbyt praktykujący- dlatego nie bralismy medalika z Bozią)

Gość yofoi
ja bym dala prezent , a nie kasę

Gość paulinaaa888
tzn. pamiątkę kupił, taki właśnie albumik no i świecę obowiązkowo.

najlepiej to zalozyc fundusz i wplacac na niego nawet i po 50 zlotych co miesiac. jak znalazlbedzie na 18tke czy slub 18-25 lat. a i kapital sie sporo powiekszy. jesli oczywiscie was stac, na taki wydatek. wiem, ze mozna raz na jakis czas wplacac wieksze kwoty, np. urodziny, swieta itd.

Gość a co to jest bozia hihi