Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

natalcia04

Bass Cosmetics czy Activ

Polecane posty

Nie wiem którą wybrac firme, Bass czy Activ, dopiero zaczynam i sama nie wiem, na której sie fajnie pracuje. Prosze podpowiedzcie coś. Jestem bardziej przekonana do Bass, ale nie znam opini na temat tej firmy, a nigdzie nie umiem nic znależć na ten temat. Dzieki.

nikt nic nie odpowiedział a ja tez jestem zainteresowana Bassem. Na activ juz pracowałam, nie jestem specjalnie zadowolona.... odchodza od góry chociaz robie wszystko jak nalezy... prosze Was o opinie nt. Bassa!!!!!!!

hallo!!!! Dziewczyny odezwijcie sie proszę, któras pracowała na Bassie? na forum malo jest info o tej firmie...

Ja pracuje na bassie i jestem bardzo zadowolona, wszystkie żele są ok, nic się nie zapowietrza, odchodzi itd. Mam również sprawdzone akryle z tej firmy i również sa ok.

A gdybyście chciały sprawdzic jak wygladaja prace na tych żelkach to zapraszam na mojego blooga www.sylwia-o.bloog.pl

to ja może troszke o active ;) pracuje na nich od początku i GOLD jest do D..... ale clear to jeden z lepszych zeli (tylko droższy) Tylko ultra bałego z active nie polecam choć do cieiowania jest boski :P możecie sprawdzić: :) www.sanderek-nails.blog.onet.pl :)

no właśnie ja mam ten gold i jakos niespecjalnie jestem zadowolona.... odchodzi og gory jak skórczybyk...(chyba mogę to tu napisać :P ) na poczatku myslalam ze to moze moja wina, ze zle matowie, albo zalewam skorki, bo nie z kazdej strony ten zel odchodzil i nie z kazdego palca, ale jednak w wiekszosci przypadkow cos sie z nim działo, dlatego zamolwilam bassa budujacy c, jest bardzo gesty, samopoziomujacy, ale mam w sloiczku mnostwo babelkow i nie wiem co ztym zrobic??? Na paznokciu tez robia sie zapowietrzenia... moze jakis kiepski pedzel mam czy co??? a moze robie jakis fatalny, podstawowy blad i sted wylaza mi te bable na paznokciach??????

Gęste żele maja to do siebie, ze jesli np potrząśniesz pojemniczkiem lub zamieszasz w nim pedzelkim to zrobia sie babelki i potem bardzo długo trwa zanim znikną. Ja polecam z Bassa żelik RS, PBC lub budujacy CH, RS to żelik średnio gęsty, troszkę w formie galaretki i nadaje się tez do budowania na formie, żel PBC to także średniogęsty zel, natomiast żel CH to zel rzadki, moze na lato nie za bardzo bo konsystencja rzadka, ale ten żelik fajnie sie rozprowadza tylko trzeba uważac na skórki. Bass ma tez fajny zel do frencha kredowobiały, ale tu znów trzeba pod warstwę tego żelu dac cieniutko warstwę budującą, ale warto bo śliczny biały frenchyk na tym żelku wychodzi.

a malami 1010 piszesz o zapowietrzeniach, nie wiem czy uzywasz jako ostatnia warstwę gloosa lub żelu wykańczajacego, jesli tak to sprawdz zawsze dokładnie czy gdzies nie spłynął na skórki, bo ja odkad zawsze po utwardzenia gloosa w lampie jeszcze delikatnie pilniczkiem przy skórkach przejade to problem zapowietrzeń zniknał cakowicie, przedtem niekiedy juz po tygodniu gdzieś tam minimalnie cos się zaczynało robic.

aha i jeszcze jedno jesli robia ci się zapowietrzenia na paznokciu to sprawdzaj zawsze dokałdnie czy masz dobrze odtłuszczoną powierzchnie tipsa zanim nałozysz bazę, moze niekeidy klientka trzymając w lampie sobie dotknie paznokcia i wtedy juz jest ryzyko, ze się zapowietrzy cały paznokiec, jest jeszcze taka mozliwość, ze zapowietrzenie robi ci się pod tipsem, tu nalezy uważac aby podczas klejenia nie weszło powietrze pod tipsa, no bo jesli tak to poleci napewno. A jesli chcesz abym ci moze jeszcze doradziła to napisz pokolei jakie wykonujesz czynnosci bo moze gdzies czegoś brakuje.

a jak napisze ze nie odtłuszczam paznokcia po opracowaniu go to dostane po głowie:) wiem ze nalezy tak robic, wszyscy mowia jakie to wazne, ale ja i mnostwo znajomych manicurzystek tez tak postepuje i wszystko jest w jak najlepszym pozadku... im nic sie nie dzieje, tylko mi te babelki powietrza wychodza na paznokciu.. co do odchodzenia zelu od góry to po prostu nie podjezdzam zelem juz tak blisko skorek bo zawsze jakas blonka nie jest do konca usunieta albo znajdzie sie miejsce zle zmatowione i liftowanie zelu mam jak w banku, dlatego juz tak wysoko zelu nie ciagne i problem z głowy... a pecherzykow ze sloiczka tez juz sie troche pozbyłam.... tylko ciagle jeszcze mikroskopowe pecherzyki pojawiaja sie na paznokciu, szczegolnie na frenchu jest porazka:( a co do opracowywania paznokcia to pozniej po prostu odpylam go szczoteczka i po sprawie....tylko nie linczujcie za to- pewnie rozpeta sie piekło:) mowie Wam wszystko jest ok. Moim znajomym wszystko swietnie wychodzi tylko mi te pecherze ciagle laduja sie pod ten zel:/

Gość natalcia 04
jesli ci bez odtłuszczania wychodzi ok, ale spróbuj raz gdy sobie cleanerem przemyjesz, bo według mnie to naprawdę ważne. A tak mysle o tych babelkach, najczęściej na paznokciu wychodza babelki gdy za duzo grzebiemy żelem na paznokciu, nalezy nałożyc, ewnetualnie gdy widzimy że gdzieś wyszedł dołek to mozna poprawic, ale najlepiej dla nie wprawionych dodac w to miejsce nowego żelu, bo im dłuzej grzebiemy pedzelkiem w żelu na paznokciu tym więcej pęcherzyków powietrza wchodzi pod żel. Lub u ciebie może byc taka przyczyna, ze nie przemywasz tego cleanrem i poprostu gdzieś zostają jakies drobinki pyłu i to moze potem wyglądac jak pęcherzyk powietrza no i tu zapowietrzenie po jakimś czasie gotowe. A co do tych znanych manikiurzystek to powiem ci że widziałam niejedno od jakiejs tam starej manikiurzystki która ma swój salon, i nie wiem czy kiedys tak szkolono czy co, ale niekiedy paznokcie robia tak straszne, a gdy spiłuja ci naturalną płytke no to mozesz się pożegnac ze swoimi w miarę wyglądającymi paznokciami po zdjęciu żeli na conajmniej pół roku.

ok spróbuje moze nie ciapac za bardzo pedzlem i jednak odtłuscic opracowanego paznokcia, moze diabeł tkwi w tych szczególach:P dzieki za pomoc, pozdrawiam:)