Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kontakt.

pytania o badanie piersi

Polecane posty

Gość kontakt.

Jak wyglada badanie piersi u lekarza?? Czy trzeba o nie poprosic, czy kazdy ginekolog zawsze bada? Jest to badanie na stojaco czy na lezaco? A czy usg piersi wykonuje sie takim samym sprzetem co usg jamy brzusznej?

Gość Marta1983
stejesz maca piersi naciska patrzy na węzły chłonne /.. a usg takim samym sprzętem jak do brzuszka w czasie ciąży..

Gość kontakt.
Czyli...jesli wybiore sie do ginekologa, gdzie mozna wykonac usg, to on moze wykonac mi od razu usg piersi? a co z tymi opisami wynikow??

Gość kontakt.
A swoja droga to musi byc to bardzo krepujace...

Gość hm..mmm
mi nikt nie badal

e tam krępujące! mnie bardziej krępuje fotel ginekologiczny niż badanie piersi. robi się je na stojąco. lekarz delikatnie i dokładnie je uciska.

Gość Marta1983
Tak ale USG robi się z regóły jak coś ci dolega jak bolą piersi szczególnie. Opis dostaniesz na osobnej karteczce czy są zdrowe czy masz zgrubienia może guzki albo tłuszczaki..

Gość brodawkaaaa
naciskaja brodawki? smaruja je czyms?

Gość KYTI
Witaj własnie wczoraj pierwszy raz w życiu miałam robione usg piersi.Skierowanie mialam od mojego ginekologa ,a badanie robił lekarz radiolog. Wyglądało to następująco ,kazał polożyc się na kozetce i ręce uniesc do góry zbadał piersi i węzły chłonne .Aparat usg był ten sam co do spraw ginekologicznych. Wyniku mi nie dal powiedzial tylko że wszystko jest ok,a opis badania będzie w mojej karcie gonekologicznej.

Gość gość
witam tu marci chcialem zbadac piersi niewiem jak ktos mi powie a moze bym mogl jakiej zbadac zapraszxam dam namiar chetnej

Gość gość
Mnie ostatnio ginekolog badał przy pomocy jakieś rękawiczki. W środku miała jakiś płyn. Podobno zwiększa czucie. Można sobie coś takiego kupić na własny użytek? Wiecie może gdzie?

Gość gość
Opis jak samej zbadać piers znajdziesz w necie, ale i tak nie zastąpi to usg. Raz na 2,3 lata powinnaś je wykonać. Skierowanie wypisuje ginekolog. Mammografię wykonuje sie u starszych kobiet lub jako badanie uzupełniające diagnostykę, jesli usg wykaze cos niepokojącego.

Gość gość
taka rękawiczkę kupisz sobie np na femiglove.pl

Gość gość
Ja swojej żonie codziennie badam piersi

Gość gość
ja bym sie hcial nauczyc badac piersi jest cherna marcin