Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

trueskafka

toksyczna matka

Polecane posty

Potrzebuję pomocy! Czy któraś z Was ma toksyczną matkę? Nie wiem, co mam robić. Czy jest jakaś metoda uniezależnienia się? Jak sobie radzicie? Czy toksyczna matka będzie taka przez całe życie?...

Gość tak będzie taka przez
całe życie:( polecam Ci dobra książkę "Toksyczni rodzice", znajdziesz tam wskazówki jak uwolnic się od siły toksycznych rodziców:)

Gość tylko najpierw sie dowiedz
czy ty nie jesteś toksyczną córką. Nic nie przesądzam, ale wina zwykle leży po środku

Gość naczytały się
głupie siksy :P toksyczne macie mózgi :P matke masz tylko jedną i chce dla ciebie jak najlepiej i NIE jest twoim wrogiem!!!

Gość tak będzie taka przez
a skad się biorą toksyczne dzieci? jak nie od toksycznych rodziców??:(

To że matka chce dla Ciebie jak najlepiej wcale nie znaczy, że nie może być Twoim wrogiem. Wina pośrodku lezy w małżeństwie ale nigdy w relacji pomiedzy dziećmi a rodzicami. Co za głupoty tu wypisuje ktoś! Rodzice zawsze są ważniejsi i mają najwiecej do powiedzenia. To oni ustalają relacje pomiędzy nimi a dziećmi. Toksyczne dziecko w 99% przypadków jest wynikiem ich wychowywania. I nie ma tu nic do rzeczy, że chcieli jak najlepiej. Dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane...znacie to, nie?

trueskafko, mogę Ci co nieco powiedzieć co zrobić, bo sama długo uwalniałam się od toksycznej matki. A jak to już zrobilam to ona nie mogła mi tego wybaczyć i mściła się na mnie na rózne sposoby. A robiła to w bardzo dotkliwy i przykry sposób. Powiedz ile masz lat, bo od tego zależy cała strategia postępowania.

toksyczne dziecko?? no raczej nie...:/ chociaż nawet nie wiem, co by to miało oznaczać...dziewczyny, chciałabym pogadać o Waszych doświadczeniach. Piszcie,pliz...sloneczko4u@wp.pl

Fantasy, a chciałabyś pozrozmawiać poza forum? Nie podałaś maila, a chciałabym prywatna wiadomosc napisać.

Gość kakakaka3450
ojej no najlepiej miec 19lat i isc na studia daleko daleko :) i przyjezdzac raz na rok na swieta :)

wyjazd nie jest najlepszym sposobem,tzn nie załatwia sprawy. Może jedynie pomóc doraźnie.. A jak tu inaczej doradzić to akurat nie wiem.. Ciężkie to bardzo jest..

Gość /łączenie tematów/
toksyczna matka 15:54 trueskafka (sloneczko4u@wp.pl) Temat upadł, a ja nadal niczego nie wiem. Czy ktoś mógłby mi poradzić, najchętniej prywatnie? Czekam na kontakt! Pliz!