Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DZAMANO

KRWINKI W MOCZU-pomocy

Polecane posty

Gość DZAMANO

mialem we wrzesniu2006 zapalenie pecherza i wyleczylem to ale pozostal mi w moczu krwinki wachja sie od 5-20 w posiewie chodzilem do nefrologa ,robilem usg i nic urografia tez nic nie pokaazala cisnienie mam ok i nie mam bolu nerek iawszystko jest ok ale nie wiedza co mi jest PORADZCIE COS PLIIIS

Gość tukan
Ale to erytrocyty czy leukocyty?

Gość tukan
Jeżeli te drugie (tak sądzę )to znaczy że jednak jest tam ognisko zapalne. Albo gdzieś w okolicy i daje 'rzuty' na moczowody.

Gość DZAMANO
TO SA ERYTROCYTY

Gość DZAMANO
OD CZEGO TO MOZE "PULSOWAC" POMORZ BO MOZE OKAZAC SIE ZE DOWIEM SIE TU WIECEJ NIZ PRZEZ POL ROKU OD LEKARZA

Gość tukan
Nie sądziłem że się odezwiesz... otóż obecność erytrocytów to na 90% znak uszkodzenia kłębuszków nerkowych - z krwi przesączają się krwinki do moczu pierwotnego. Ponieważ nie jestem lekarzem, jedyne co mogę doradzić to zmiana specjalisty - nawet jeżeliby to miało kosztować duże pieniądze za wizytę. Pewnie będą potrzebne dodatkowe badania (urografia)

Gość DZAMANO
mialem juz usg i urografie i nic nie wykryto teraz mi lekarz karze isc na biopsje i nie wiem czy sie zgodzic wiesz moze cos o tym zabiegu ? tak wogole to dzieki za odp!?

Gość Czarna23
Hej ja miałam to samo - krwinki w moczu, było i ch bardzo dużo. przeszłam różne badania, lekarze dł€go dociekali co to może być i w końcu jeden lekarz wysłał mnie na biopsję - okazało sie ze to przewlekłe zapalenie kłębuszków nerkowych.. Ta choroba nie jest uciążliwa ale nieleczona prowadzi do trwałego uszkodzenia nerek. Podejrzewam że możesz to mieć jeżeli nie masz innych uciążliwych objawów. ata bjopsja to nic strasznego w gruncie rzeczy.

Gość Czarna23
To badanie wygląda tak, że pod znieczuleniem lekarz wbija ci taką grubą igłę w nerkę i pobiera wycinek do badania. To nie boli, w ogóle nawet nic nie widzisz bo leżysz na plecach. Nieprzyjemne może być tylko to jak cię wcześniej smarują taką zimną mazią. Noi ten zastrzyk znieczulający mioże trochę boleć, ale potem juz nic nie czujesz. Sladu też po tym nie ma, tylko taka kropka jak po wbiciu igły. Tylko że po tym badaniu musisz leżeć plackiem przez jeden dzień w szpitalu, potem jeżeli wszystko jest ok to idziesz do domu. Istotne jest żeby ok. tygodnia po tym badaniu jeszcze się oszczędzać, njie wykonywac prac fizycznych, ta nerka może boleć zanim się wygoi. Radzę zrób to badanie, im wcześniej tym lepiej.

Gość Czarna23
Sory, leży sie na brzuchu nie na plecach ;)

Gość DZAMANO
a poco to sie lezy w szpitalu az caly dzien zeby co ? a jak jesc pic i robic sisi ? ?czy moga byc jakies komplikacje z tego? slyszalem o tomografij wie ktos cos o tym co dzieki temu mozna sie dowiedziec

Gość DZAMANO
pomocy dajcie rade jakas