Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaciekawiona tym tematem

Torbiel od brania pigułek

Polecane posty

Witam. Przegladam czesto tematy na tym forum, i mam wrazenie,ze torbiel jajanika to jakas plaga, w zyciu codziennym tez czesto słysze ,ze ktos to ma ( kolezanki, kuzynki ). Dziewczyny,a czy u którejs z was torbiel pojawił po tym jak zaczela stosować antykoncepcje hormonalną?? To dla mnie bardzo wazne , prosze od odpowiedzi. Z góry dziekuję Pozdrawiam

Gość sjdfk
wręcz przeciwnie, tabletki pomagają na takie schorzenia!!!!

ale jezeki dziewczyna jest zupelnie zdrowa, zaczyna przyjmowac te sztuczne hormony, to czy nie spowodują one jakis nieprawidłowosci? np własnie w postaci torbielów. , Bo rzeczywiscie słyszałam,ze na to torbiele przepisuje sie tabletki antykoncepcyjne, ze czasem pomagaja,ze torbiel sie wchłanie. Ale czy u zdrowej dziewczyny tabletki nie wywołaja skutku odwrotnego?

Gość sjdfk
oczywiście że nie! podczas brania pigułek jajniki są uśpione. nie pracują. torbiel się sama rozbija, wchłania a następnie już nie powstaje! nie ma szans że od tabletek powstanie torbiel...no chyba że po odstawieniu u dziewczyn które mają skłonnosci

sjdkf dziekin za odpowiedzi, widze,ze znasz sie na tym. Troche mnie uspokoiłaś, ogolnie chyba za duzo sie naczytałam o negatywnych skutkach brania pigułek. Boje sie, wlasnie ze jak zaczne je przyjmowac to zrobi mi sie torbiel, albo inne swinstwo( jakies cysty, guzy, nie wiedomo co jeszcze)

Gość juzka
od barania pigułek są straszne skutki uboczne, poczytaj pelno jest tu topików o tym

jakie np skutki uboczne?

jak to jakie? podczas brania: ,wrażliwość i ból piersi, bóle głowy, zmiany popędu płciowego, nastroje depresyjne, nietolerancja szkieł kontaktowych, nudności, wymioty, złe samopoczucie, zmiany w wydzielinie pochwy, różne reakcje skórne, zatrzymywanie wody w organiźmie, zmiana masy ciała, nadwrażliwość, zakrzepica (źródło ulotka mercilon) od siebie dodam częste choroby narządów płciowych. po odstawieniu TO SĄ MOJE OBSERWACJE PROSZĘ NIE UOGÓLNIAĆ: rozregulowanie cyklu, podniesiony poziom prl, ból podbrzusza, mdłości, wypadanie włosów, podniesione próby wątrobowe, wyciek z piersi, złe samopoczucie, nastroje depresyjne. na razie tyle jak mi się coś przypomni dopiszę.

nietolerancja szkieł kontaktowych? kurcze nosze szkła, i nie mam zamiaru z nich rezygnować.... :( Musze powaznie przemysleć kwestie brania tabletek. Czy któraś z dziewczyn jeszcze odczuwała takie skutki uboczne brania tabletek jak agata1984 ?

proszę tylko zwrócić uwagę na to że te skutki uboczne PRZYJMOWANIA tabletek (podczas zażywania) podałam Z ULOTKI A NIE Z AUTOPSJII! dopiero te po odstawieniu są moje :)

Gość sssssaaasasa
moja kolezanka bierze mercilon od 3 lat i też nosi szkła i nic takiego nie zauwazyła więc może i u ciebie bedzie ok