Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a....

Do nauczycieli!

Polecane posty

Gość a....

Mam pytanie . Pracuje w szkole.Posiadam tytuł licencjata i chcialabym robic magistra na filologii angielskiej. I teraz jak to jest mam do wyboru dwie specjalizacje : nauczycielska i tlumaczeniowa . Chcialabym na ta druga tylko nie wiem czy moge . Czy ktos moglby mi poradzic ? Czy ja moge sobie bez problemu studiowac ta specjalizacje pracujac w szkole?

Gość filolog
masz tytul licencjata ale napisz dokladnie jakiej specjalnosci.

Gość pytanie na konretny temat
mozesz

Gość qqryq qrwa
mozesz, ja pracuje i robie specjalke biznesowa.

Gość anglistka nauczycielka
cos mi sie wydaje ze tlumacza to mozesz robic po uzyskaniu stopnia mgr mozesz pracowac w szkole ja juz pracowalam od 1 roku studiow, mialam kilka godzinek a teraz pelen etat

Gość a....
jestem po nauczycielskim kolegium jezykow obcych ( jezyk angielski) i teraz chcialabym zrobic tego magistra calego czyli kontynuacja studiow po colegium na filologii ang. Mam do wyboru dwie specjalizacje o ktorych pisalam. Chcialabym tlumaczeniowa. Czy jesli pracuje w szkole powinnam wziac ta nauczycielska czy moge ta druga i spokojnie dalej pracowac w szkole? Moze jeszcze ktos doradzi a wczesniejszym osobom dzieki za wpisy

Gość a....
a co do specjalnosci to wlasnie jezyk angielski

Gość a....
qqryq -> ale masz juz magistra czy licencjat i robisz to specj. biznesowa konczac mgr? Myslisz, ze mozna bez przeszkod zwlaszcza jesli ta specjalizacja przeciez jest zwiazana z tym jezykiem ktorego ucze w szkole?

Gość qqryq qr..
mam licencjat, za rok bronie magistra i miedzyczasie robie spec biznesowa Nie ma z tym problemu, naprawde:)

Gość a....
Ale bronisz sie z tej specjalizacji biznesu? Sorka ze tak wypytuje ale skolowana troche jestem :) Moze inaczej zapytam czy pracujac w szkole musze miec mgr wlasnie z specjalizacji nauczycielskiej czy nie jest konieczne ? To tak dla upewnienia ,jesli ktos jest dobrze zorientowany bardzo prosze o wpis . I wiecej nie bede truła:)

Gość a....
qqryq -> o teraz jeszcze raz czytam Twoj wpis i nie wiem czy dobrze zrozumialam . Masz licencjat , za rok bronisz sie z przedmiotu ktorego uczysz i dodatkowo robisz specj. biznesowa?

Gość ele mele
Żeby uczyć w szkole, musisz mieć uprawnienia pedagogiczne. Możesz je zrobić podyplomowo, czyli np. w trakcie studiów magisterskich. Dowiedz się też, czy nie możesz po prostu chodzić na ten kurs z grupą nauczycielską i jednocześnie robić specjalizację tłumacza.

Gość a....
ale uprawnienia pedag . ja mam w przeciwnym razie przeciez nie pracowalabym w szkole . W jaki sposob chodzic na grupe nauczycielska i jednoczesnie na tlumacza nie mam pojecia...