Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana kaska b

wtorny brak miesiaczki okropny problem z cera...

Polecane posty

Gość zalamana kaska b

no i chyba to wszystko przez hormony?? hmm bylam u gin w poneidizalek ide na badania diagnostyczne, iu bylam u dermatologa ktory mnie totalnie olal, spojrzal powiedzial czyraki i dal jakis spirytus do przecierania i powiedzial moz edo kosmetyczki.... no dobrz emoz ena czole to sa czyraki. ale mi na brodzie i prawie szyi kieruje sie do policzkow powstaja jakies grudki podskorne, jakbuy wycisnac to wylatuje cos mialego ale pozostawiaj blizny nawet jesli nie laze do tego. :| nie wiem co to jest derm mi nie powiedzial :|. Moze ktos cos takiego mial? myslicie ze po leczniu ktore zaproponuje mi gin na wynormowanie cyklu cera tez sie poprawi?? plisss. zalamana. :(

Gość zalamana kaska b
TYLKO JA MAM TAKI PROBLEM? :(

Gość zalamana kaska b
nikt mi nie pomoze? hmmm czekam juz jutra kiedy zrobie te badania: THS, FSH, PRL, LH, Estrog., progest. morfologia, mocz?chyba bo nie moge rozczytać/ i USG TV. ale co moze wynikac czy uromowanie hormonow wplynie na stan cery :( juz nei mam sily

Gość zalamana kaska b
o widze ze mam wlasny temat. do ktorego nikt nie napisze. faza. a ja juz sie wstydze z taka tawzra wyjsc na ulice. :|

Gość wiesz co...
ja tez miałam chyba cos podobnego. okres mi sie spozniał jakies 10 dni i pojawiły sie takie bolace grudy podskórne na brodzie karku i szyi wiec spanikowałam i poszłam do dermat. lekarka przepauisała mi mupirox - maśc na leczenie liszajca antybiotyk ale nie pomagało zbytnio... ale jak dostałam okres to juz pod koniec te krostki same zaczeły sie zmniejszać ale blizny i zaczeriwnienia ciagle sa i czasem ja wycisne to białe wychodzi ale malutko dlatego smarowałam to termentiolem i mascia ichtiolowa a pozniej cynkowa... teraz juz tylko cynkowa, małe slady sa ale z dnia na dzien lepiej...

Gość wiesz co...
a i napisz jakie wyniki miałas tzn czy te krostki sa przez hormony itp i co ci lekarz powiedział bo znów sie okres spoznia i boje sie że teraz tez mi sie cos pojawi w stylu tych krostek... a jesli jestes w Wa-wy mozesz mieć uczulenie na składniki zawarte w wodzie wodociągowej bo ta jest szczególnie tu "nie dobra " dla skóry, podobno powstała nawet specjalna klinika alergologiczna na takie syfy powodowane przez skladniki rozpuszczone w tej wodzie. pozdrawiam

Gość zalamana kaska b
jestem z zielonych pluc polski.. wiec woda chyba niejest az taka zla, bynajmniej powietrze jest czystrze... boz emodle sie tylko zeby po badaniach lekarz mi unormowal te hormony i zeby te problemy z cera znikly :| tylko ze ja niemam miesiaczki juz przez 4 miesiace. i ju zmi sie tak kiedys zdarzalo. ale to dostawalam luteine, Yasmin/w tedy cera byla ładna/ . ale juz z pol roku odstawial tabsy. i teraz Oooo. wreszcie sie doczekalam na skierowanie do szpitala na diagnostyke.. jaki hormon powoduje te problemy ze skora??? hmm

Gość zalamana kaska b
a jesli to pcos tak gdybam czytam... i sie zaczyam bac.

Gość bubuhbu
mialam to samo po odstawieniu tabletek, ale mi luteina nie wywoalla okresu,okazalo sie ze mam torbiele na jajnikach,po roku innych hormonow zniknely ale pozostaly mi w prezenecie policystyczne jajniki ,wiec cienko

Gość zalamana kaska b
Ojć :| nie iwem m,ecze.. moze ktos cos jeszcz epoiwe.... a co bralas... co lekarz zalecil?

Gość zalamana kaska b
chyba bede meczyc az mi ktos cos powie dokladnie. bo ja chyba dfo jutra nei wytrzymam.

Gość zalamana kaska b
i cio zrobilam badnia ;] i teraz sobie poczekam tydzien na wyniki i drugi na wizyte u lekarz a:( najdluzszy 2 tygodnie w moim zyciu. a teraz sie naczytam co t o moe byc i bede sie martwic. I Oooo

Gość monya31
hey, a moze ty masz policystyczny zespol jajnikow?? sprawy hormonalne, ja tak mam , takie same objawy, tego sie nie wyleczy, ale mozna miec wszystko pod kontrola, daj znac jesli chcesz wiedziec wiecej , radze juz sobie z tym 6 lat