Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cocoshka

Jestem w 28 tc i puchną mi nogi. Czy to zagraża mi lub dziecku!

Polecane posty

Gość hmmm..........................
to moze byc oznaka zatrucia ciazowego..ale nie koniecznie .owiedz o tym lekarzowi to normalne staraj sie duzo lezec z nogami do gory

Gość cocoshka
dzieki , zaraz poczytam na necie o zatruciu ciążowym

Gość hmmm..........................
prosze....

Może wystarczy dieta małosolna ,ale nie możesz tego bagatelizować.Zgłoś to lekarzowi.

Gość cocoshka
w poniedzialek zrobie badania krwi i moczu i cukru, a zaraz potem do lekarza. bo nogi puchna od tygodnia.

Gość daga30
Zrób sobie poziom białka we krwi.O jakiej porze dnia puchną najbardziej?

Gość daga30
jeżeli wieczorem masz najb ardziej spuchnięte to musisz w ciągu dnia więcej leżec,odpoczywać,najlepiej nogi lekko w górze w stosunku do reszty ciała,mniej solic,pic wode mineralna niegaz.ale i tak musisz powiedziec lekarzowi.

Gość cocoshka
kiedy wstaje sa juz leciutko podpuchniete, w sumie nie puchna mocno w ciagu dnia, ale nie moge juz nosic swoich skorzanych czólenek, bo sie wpijają. sprawdzilam przed chwilą cisnienie, 101/61 puls 75

Gość lifka77
- nogi do góry - nie noś uciskających podkolanówek - kup sobie butki większe o rozmiar i szersze - rób przerwy i rozprostuj nogi jesli dużo siedzisz przy komputerze - a jeśli już dużo siedzisz to siedź na końcu krzesła tak żeby nie uciskać żył ktore masz w udach z tyłu, pod spodem - wiesz o co chodzi lifka - lipcóweczka

Gość niepojete
no przeciez jestes w ciazy to normalne

Gość cocoshka
dzieki lifka - lipcoweczka - obie jestesmy lipcoweczki. tak, byc moze to normalne, ale moze okazac sie groźne, wlasnie przeczytalam jeden z topikow na kafejce o zatruciu i wlos mi sie zjeżyl na glowie. w poniedzialek pedem lece na badania. najgorsze, ze cxasem te badania nie wykrywaja zatrucia. ale pociesza mnie, ze cisnienie stabilne i w normie, bo tam dziewczyny pisaly o radykalnych skokach i mroczkach przed oczami.

Gość wiecej pij mniej sol
i będzie dobrze :))

Gość cocoshka
staram sie wypijac oprocz herbatek codziennie 1,5 litra wody mineralnej. zaraz wyskocze po butelke. dziekuje dziewczyny, juz sie balam , ze mnie nastraszycie, ale mam nadzieje, ze wszytko bedzie ok.

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
niepojete - wlasnie ze nienormalnie nie wszyscy puchna

Gość o ranyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
kolejna "inteligentna" wypowiedz "ciezarnej"...................... pelno Cie wszedzie jak mrowkow

Gość _d_
i jak z tymi Twoimi nogami?? Ja tez jestem w 28 tyg i od wzcoraj mam wrazenie ze caly czas sa spuchniete.... jutro badanka, troche sie przejelam ... ale moze to od ciepla i moze mnie pilam ostatnio... heh pozdrawiam :)