Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malisia wz

jak powstrzymać laktacje

Polecane posty

Gość malisia wz

czy znacie jakieś domowe sposoby moja dzidzia ma rok i chcialabym ją przestać karmic dlatego bo za miesiąc zaczynam prace

Gość poszperaj
poszperaj na kafe....było juz o tym mase topików

ja niestety musiałam lekami, bo miałam tyle mleka, że myślałam że się utopię. Jeżeli masz na to miesiąc to spróbuj coraz mniej przystawiać.

Gość Zwykła Mama
Pij napar szałwii, hamuje laktację, mniej więcej 3-4 saszetki dziennie, i staraj się ograniczyć ilośc pozostałych płynów. Tylko nie słuchaj bzdur o 'wypalaniu' pokarmu, ani nie owiijaj się bandażami etc, bo możesz tylko napytać sobie biedy, zapale nie piersi to okropnie bolesna sprawa. No i jak napisane jest w poście wyżej, ogranicz przystawianie dziecka do piersi. Pzdr.

wlasnie jestem w trakcie odstawiania malej am 8,5 miesiaca i laktacja powoli sama zanika,najpierw wyeliminowalam dzienne karmienie ,pozniej nocnne a teraz po kapieli probuje,z mlekiem to jest tak im mniej karmisz tym mniejsza jest jego produkcja.zyzce wytrwalosci bo ona sie przyda

myślę,że najlepiej powoli zastępować pierś innym pokarmem i laktacja sama zaniknie:) wystarczy skracać ilość karmienia i będzie ok a miesiąc czasu na to wystarczy :)