Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ROLNICZKA

NADZIEWAMY.................

Polecane posty

Gość ROLNICZKA

Witam serdecznie doświedczonych w kuchni może ktoś poda co i czym mozna nadziewać????????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KURCZAK NADZIEWANY🌻 1,5 kg kurczaka umyć i osuszyć.Natrzeć przyprawa do kurczaka,papryka słodka i delikatnie ostrą. Nadzienie:20 dag wątróbki drobiowej surowej posiekana natka pietruszki,dość spory pęczek 1 jajko surowe 1 duża podsmażona cebulka 2 łyżki bulki tartej sól,pieprz,wegeta,magi Wątróbkę podusić widelcem,będzie wyglądała niezbyt smacznie;)dodać pietruszkę posiekaną,wbic jajko,dołożyć zeszklona cebulkę ,bułkę tartą i przyprawy,wszystko dokładnie wymieszać.Gotowym nadzieniem nafaszerować kurczaka i zaszyć. Najlepiej to zrobic wieczorem i piec nastepnego dnia.Piec godzinką w piekarniku,polewając go tłuszczem wytworzonym podczas pieczenia,w temp 220C.Pieklam tak już parę razy i jest naprawde smaczny,polecam:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
na zimno - mozesz nadziac straki papryki podzielone na \"lodeczki\" pasta jajakolwiek kanapkowa lub jakims miekkim serem. polecam paste z tynczyka: -puszka tunczyka w sosie wlasnym -jajko na twardo -lyzka bazylii -lyzka majonezu -lyzeczka pikantnej salsy pomidorowej -1 paprka dowolnego koloru wszystkie skladniki mieszamy i nadziewamy do papryki rozkrojonej na 3 czesci. takie cos mozna jesc zamiast kanapek (zdrowiej i dietetetyczniej). takoz samo straki papryki mozna nadziac jakimkolwiek miekszym serem, np. brie, kozim, czy nawet topionym, tylko trzeba poczekac, jak sie troche ociepli, wtedy jest miekszy i smak lepiej czuc :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Do nadziewania:papryka, ziemniaki, kalarepka, cebula, kabaczek, cukinia Farsz: mielone mięsko (może być z ryżem - jak na gołąbki), farsz grzybowy - polecam szczególnie do ziemniaków i cebuli. Do drobiu \"wpycham\" już chyba wszystko :) 1. ser typu rokopl + orzechy włoskie 2. suszone morele namoczone wcześniej w alkoholu :) 3. wątróbka siekana z pietruszką i bułką namoczoną w mleku 4. szynka, musztarda, żłóty ser tyle mi się przypomniało :) nadziewanie jest fajne, bo zawsze daje efekt \"wykwintności\", a wcale nie jest bardzo pracochłonne PS. kiedyś jadłam schab nadziewany kiełbasą, podobno wsuwa się taką kiełbaskę zamrożoną w otwór..., ale myslę że kiełbasa najlepiej pasuje do jajecznicy a do schabu - suszone sliwki i suszone grzybki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość makijaja
Przepis podany przez Agripa_ to polska potrawa. Nosi nazwę "kurczaka po polsku" i est pyszny!!!!!!!! U mnie w domu podaje się go na specjalne okazje:-):-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rolniczka
Witam wszystkie kuchareczki przepisy są pyszne wczoraj nadziewałam kurczaka wedłg przepisu Agripy_ poprostu nieb w gębie a dziś może sprubuję pierś nadziewaną serem i orzechem włoskim DZIĘKI ZA PRZEPISY I PROSZE O JESZCZE.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rolniczka
a TERAZ ZMYKAM DO PRACY I NA ZAKUPY JAK ZROBIĘ TO DANIE TO SIĘ ODEZWĘ MOŻE ZNÓW TEŚCIOWA BĘDZIE W SZOKU ha ha ha MIŁEGO RANKA.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
:) Dziś zrobię roladki z fileta indyczego ze szpinakiem i żółtym serem Filety podzielić na plastry, lekko rozbić, posmarować ugotowanym, przyprawionym szpinakiem, położyć plaster sera, zwinąc i panierować. usmażyć i zjeść Czasem trzeba spiąc wykałaczkami. Zamast sera może być cząstka jajka ugotowanego na twardo. Pozdrawiam nadzianych i nadziewajacych :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rolniczka
WITAM SERDECZNIE TO ZNOWU JA MAM ZAMIAR ZARAZ IŚĆ TWOŻYC COŚ PYSZNEGO ALE MAM TEZ SUPER PRZEPIS; ROLADKI NADZIEWANE PIERSI Z KURCZAKA PARE PLASTERKÓW BOCZKU ŚLIWKI SUSZONE ŚLIWKI OWINĄĆ BOCZKIEM MIĘSKO Z KURCZAKA DOBRZE PRZYPRAWIĆ I NADZIEWAĆ ŚLIWKAMI W BOCZKU DODAĆ TROCHĘ OSTREGO SERKA ŻÓŁTEGO OPIEC NA ZLOTO I GĘSTOWAĆ JESZCZE PARĘ MINUT SMACZNEGO

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×