Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

-villemo-

Żółte stopy.

Polecane posty

Jestem nastolatką. Już z 3 lata mam dziwny koloryt skóry na stopach. Stosuję różne kremy, odżywki, ścieram naskórek. Ile bym tego nie robiła, one i tak mają brzydki żółtawy odcień. Ostatnio byłam u dermatologa, ta powiedziała, że to normalne. Moja mama również uważa, że taki urok tych stóp. Od dłuższego czasu staram się nie pokazywać nóg, ponieważ strasznie mnie to krępuje:( Ostatnio postanowiłam ze zdwojoną siłą zadbać o siebie. Jak dotąd nic oprócz stóp nie staje mi na przeszkodzie... Paznokcie również mają żółtawy odcień, ale to można ukryć pod warstwą lakieru. Znam kilka osób, które mają ten sam problem co i ja, mimo wszystko jest to dla mnie sprawą krępującą. Natrafiłam na ten serwis i postanowiłam poprosić Was, drogie internautki o pomoc! Czy macie jakieś sposoby, by temu zaradzić? Sprawa wygląda tak, że w miejscach, gdzie mam grubszy naskórek, jest on żółtawej barwy. Stopy są zdrowe, niepękające, jedynym ich mankamentem jest koloryt... Jeżeli macie jakieś sposoby na uporanie się z problemem, gorąco proszę o pomoc! Nie wiem, jakich zabiegów mogę się podjąć, by się tego pozbyć.

Gość nowanalato
mam to samo i rowniez nie wiem jak sie tego pozbyc, jedyme co robie to czesto mocze stopy,scieram naskorek i kremuje stopy moze to pomoze jak bede systematyczna...

Gość nowanalato
jakbym mogla robilabym to codzienie ale wiem,ze nie mozna tak czesto moczyc stop w goroacej wodzie :( ale mysle,ze to co robimy powinno przyniesc skutek:) trzeba scierac,scierac,scierac nawet jak duzo do starcia sie nie ma ;)i przede wszytskim peelingiem a nie tarką ponoc diamentowy z avonu jest dobry :) ps. jedna dziewczyna tu doradzila mi zebym sobie naskorek scinala nozykiem :o ale nie mam odwagi...

Gość jak palisz
to trzymaj fajkę ręką :D

Znalazłam tutaj na forum radę jakiejś dziewczyny, by użyć kremu SALIDERM (2x dziennie) i po nim ma się to wszystko złuszczyć:) Wypróbuję, może podziała. Tego nożyka nie polecam. Moja kuzynka jest kosmetyczką (niestety teraz wyjechała, więc nie mam jak się jej poradzić, a szkoda) i sama potrafiła porządnie się nim pozacinać (bo w środku jest żyletka). Po tym, jak odwiedziłam dermatologa i przekonałam się, że nie mam żadnej choroby, jeżeli nie zadziała krem, wybiorę się do kosmetyczki na ten zabieg. Gdy przekonałam się, że nie mam żadnej grzybicy, nie krępuję się aż tak bardzo pokazać tego kosmetyczce. Nasz cel do lata: uporać się z żółtymi stopami:)

A modzele: to są nagniotki i są bolesne a ja mam po prostu żółty koloryt skóry, więc koleżanka się myliła ;)

Gość ja mam świetny pomysł
Moze spróbujecie je umyć? :O

Gość nowanalato
ona mowila,ze na pierwszy rzut oka ich nie widac ale jak dlugo moczymy stopy to one przybieraja bialy kolor i miekną i to wlasnie śa one ;) i trzeba je nozykiem przyciać :o ale ja proponuje peelingi i jeszcze raz peelingi (a moze by stopki opalić beda ladnie brązowe ;)? )

Tak, skóra po wymoczeniu przybiera biały kolor, ale można ją wtedy i potraktować tarką. Zastanawiam się jeszcze nad tym, czy żółte stopy nie jest to wina braku witamin. Ostatnio dermatolog przepisała mi Vitaminium PP na paznokcie i pytała, czy nie mam anemii... Może koloryt stóp również się zmienia, gdy jest niedobór witamin...

Gość nowanalato
nie rob salidermem !!!!!!!!!!!!!!! ja robilam i co tragedia mialam biale plamy na stopach, ile mnie kosztowalo pozbycie sie tego :( a zolte jak byly tak sa...

Gość nowanalato
chyba,ze ja cos zle robilam ale wątpie poza tym kolezanka pisala,ze to zasychna na stopach i towrzy taka skorpuke itp . u mnie to dzialao jak zwykla tlusta maść- ja sie 2 raz nie odważe posmarowac tym stop :)

Skoro mówisz, że on nie działa... Pozostaje wizyta u kosmetyczki, bo sama sobie nie dam z tym rady. 3 lata walki to za dużo:(

Gość kosmetyczka_1
nie bede pisala tego samiego dwa razy wiec wkleje poprostu to co napisalam o pekajacych pietach lecz jest tam tez o zoltych boze... co wy radzicie tej biednej dziewczynie to poprostu paranoja jakas!!!!!! przede wszystkim unikaj zluszczania naskorka to tylko pogorszy sprawe. tarki zdecydowanie nie!!!!!! parafina hm polecam lecz daje krotki i tymczasowy efekt nawilżenia. przede wszystkim nawilzanie jak wspomnialam. tak wiec czy probowalas kremow z mocznimiem?? sa najlepsze mocznik ma wlasciwosci silnie nawilzajace. linia svr jest pod tym wzgledem dobra. jest taki krem xerial. jesli masz tylko prpblem z pekajacymi stopami wystarczy 30% jesli masz dodatkowo żółte stopy i groby naskórek polecam bardziej 50%. kosztuja ok 50 zl. ale jesli masz problem jak juz wspomnialam tylko z pekajacymi pietami i twardymi mozesz kupic tez tansze kremy z mocznikiem. neutrogena np ma taki krem zluszczajaco nawilzajacy. zluszcza naturalnie wiec nei dziala jak tarki. Intensywnie nawilza. z czasem zapobiega tez nadmiernemu rogowaceniu skad grubsza i zolta skora na stopach. ziaja rowniez ma preparat enzymatyczny z mocznikiem. powinnas dostac to wszystko w atpekach lub zwyklych hipermarketach. A zapomniala bym za wszelka cene unikaj omegi czytalam ze ktos Ci ja polecal. Dziewczyny jesli macie problemy z pekajacymi pietami lub bardzo zgrubialym naskorkiem to tylko pogorszy sprawe. im czesciej scieracie skóre lub usowacie ja omega tym szybciej ona bedzie sie odnawiala dajac odwrotny efekt do pozadanego. bedzie sie tylko pogarszac. kremy z mocznikiem najlepiej stosowac codziennie. polecam tak 2 razy w tygodniu na suche stopy wieczorem naniesc ten prepart na stopy folie i na to skarpetki cieple. wtedy krem bedzie dzialal przez okluzje. to by bylo na tyle. powodzenia.

Gość żółta stopa
najgorsze jest to że jak stopy są żółte to po całym dniu białe skarpetki po wewnętrznej stronie też są żółte mało tego mają dosyć intensywny nieprzyjemny zapach

Gość Basiiaaa
Oj dziewczynki. ;) Ja też mam żółte stopy.. To jest normalne ;) a po za tym u mnie zółte stopy powoduje trening na bosaka. więc nie martwacie sie i nie krępujcie .. Bo to Normalne .Q

żeby nie robiły się żółte stopy należy odkwasić organizm tzn przewaga warzyw i owoców w diecie, aniżeli mięs, i słodyczy, kawy, fajek, coca-coli. Najlepiej zakupić sobie w aptece proszek zasadowy na odkwaszenie organizmu. oczywiście stopy nie odżółkną od razu, to bardzo dłuuuugi proces, jednakże całe odkwaszanie wyjdzie wam na zdrowie, bo wiadomo- im bardziej kwśny organizm tym większe ryzyko nowotworów i innych choróbsk

Gość MACHAŁ
Też mam ten sam problem sposób jest taki żeby nie kremować STÓP po KĄPIELI TYLKO PRZED kąpielą stosuje krem GULIVERE Preparat G-13 koszt takiego kremu to 12 PLN oraz tarke do stup tej samej firmy juz po tygodniu pięty przestały być twarde jak kamień a stopy powoli nabierają normalną barwę www.gulivere-polska.pl

Witam.. Borykalam sie z z tym problemem od dawna ale z pomoca przyszly mi zielone orzechy. Wcieralam 2 razy w tygodniu polowke surowego orzecha w stopy, przez ok 2 minuty. Po miesiacu czasu problem zoltych stop znikl. Stopy nie byly juz zolte. Dzialanie zwiazane jest z substancja zawarta w orzechu zwana juglonem. Ma ona dzialanie bakteriobojcze. Pamietajcie o zachowaniu systematycznosci!!!!!

Gość gość
Żółta barwa na stopach są to modzele,nie są one stricte odciskami.Jest to grubsza warstwa skóry i należy je zwalczyć mascią na odciski po której skóra zacznie się złuszczać stopniowo.

Gość Rossi88
Ja sądzę, że barrafeli ma rację. Tutaj problemem jest niewłaściwe odżywianie się. Właśnie zakwaszony organizm oraz TOKSYNY, które gromadzą się w organizmie. Kiedy paliłam papierosy ,,podeszwy" moich stóp miały kolor żółty lub czerwonawy nawet, lub oba na raz. Po rzuceniu palenia niesamowicie się wybieliły, w co sama nie mogłam uwierzyć :) Skóra także przestała rogowacieć, nie musiałam wcale używać pumeksu, przedtem była zawsze zgrubiała i poszarpana, na co pumeks nie bardzo pomagał.

Gość gość
Niestety żółte stopy są efektem płaskostopia ;-(