Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gabaaa

bielizna potrzebna do porodu i po porodzie

Polecane posty

Gość gabaaa

witam w czym zamierzacie rodzic? w wiekszych t-shirt'ach? w koszulach nocnych krotszych? podpowiedzcie i moze ktos kupowal przez net jakas fajna koszule do karmienia i wklei linki? acha, i jeszcze jedno pytanie, nie w temacie, moze ktos mi przy okazji podpowie- czy laktator jest zawsze niezbedny? pozdrawiam!

Nie kupuj tylko koszulek do karmienia z takimi bocznymi rozcieciami bo to jest koszmar Lezałam w pokoju z dziewczyna, która miala taka sama jak ja kupiona na allegro, obie stwierdziłyśmy, że to porażka Najlepsze sa zapinane na guziczki

Gość gabaaa
dzieki za pierwsza wskazowke! :)

laktator warto mieć, ja miałam ,ale nie korzystałam . Moja córka bardzo ładnie ssała pierś od początku i miałam wystarczająco pokarmu. Ale co zrobić jak maleństwo będzie słabo ssać, zanim się nauczy, trzeba wtedy pobudzać piersi laktatorem. Zaraz po porodzie nie ma się od razu pełnych piersi. Nawał mleczny zaczyna się w czwartej dobie i do tego czasu dziecię ma zadanie rozbudzić piersi. Jeśli tego nie będzie odpowiednio robiło, to przyda się laktator:)

Gość prezncik
zgadzam sie koszule sa do bani!!!! i te rozciencia porazka i tylko w takiej koszuli rodzilam pozniej juz mialam dwu czesciowa spodnie i koszulka na guziczki to jest bardzo wygodne no i przydadza ci sie majtki jednorazowe

Gość gabaaa
dziekuje :) juz mi sie troche rozjasnia ;)

Gość prezncik
ale tak ogolnie nie wiesz co ci sie przyda ???

Gość gabaaa
tzn co mi sie w ogole przyda w szpitalu czy pozniej? ogolnie to wiem co mi jest potrzebne, ale co do niektorych rzeczy mam watpliwosci, bede rodzic po raz pierwszy ;) zastanawiam sie np czy jedna koszula do porodu mi wystarczy- bo jesli np porod bedzie trwal wiele godzin? ale chyba wezme jedna do porodu i jedna juz na pozniej

Ja osobiście nie wyobrażam sobie zalozenia dwucześciowej piżamy po porodzie. Dla mnie to by wowczas była mission impossible, ale może to dlatego że miałam b. cięzki poród (kleszcze). Tobie zycze łatwiejszego :) A jesli chodzi o laktator to dla mnie był niezastąpiony w pierwszych dniach i później jak wróciłam na studia. Mogłam nadal karmic piersią tyle, ze przez pośrednika :classic_cool:

Gość gabaaa
mamma mia- dzieki :) a ja Tobie zycze poczecia tego synka za rok :) - czytalam Twoj topic o planowaniu plci ;) my bedziemy miec coreczke- z czego sie ogromnie ciesze, choc najwazniejsze, ze dziecko zdrowo sie rozwija :) ale za kilka latek tez chcialabym sprawic jej najlepiej braciszka ;) ja kupie dwie koszule- jedna do porodu, druga na pobyt w szpitalu juz po porodzie

dobrze miec własne wkłady poporodowe, majtki jednorazowe, choć ja jestem za jak najmniejszym uzywaniem majtek po porodzie. Po pierwszym porodzie sluchajac \"bardzo mądrych rad\" zapakowałam sie w matki, podpaski i omało nie zakonczyło to sie stanem zaplanym. Lekarz jak to zobaczył natychmiast kazał sie pozbyc wszelkiej bielizny. Połozne powiedzialy, ze po to są zeby zmieniac podkłady i posciel jak sie pobrudzi krwią i żebym sie wcale tym nie przejmowała.