Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przestraszona Patika

Pomocy ciąża!!!!!!

Polecane posty

i to w dodatku wcale nie planowana!! Jestem w szoku jestem na to wcale nie przygotowana! Jak sobie z tym poradzić? dodam że to wpadka z zabezpieczeniem wiek dopiero 23 lata!!!!!

Gratulacje :-) Jak sobie poradzić? Powiedzieć przyszłemu tacie, zaplanować wizytę u ginekologa, rzucić palenie (jeżeli palisz) i jeszcze jedno... Cieszyć się!!!!! :-D :-D Będziesz miała dzidziusia!!!

Gość ryszarda_P
23 lata to akurat wiek na dziecko.

cieszyć sie???????????/ nie potrafie przecież ja sobie nie poradze a i drugie właśnie jak ten tatuś zareaguje?

Gość ejjjka
a jaka wpadka?

Eee tam co sobie nie poradzisz. Tyle kobiet sobie radzi. A co tatuś hmmm dobrze jakby był a jak nie to przecież masz bliskich ludzi na pewno. Gratuluje

23 lata to super wiek :-) Jeżeli chodzi o przyszłego tatę, to... nie napisałaś, czy to Twój mąż/chłopak/przyjaciel. Jakby nie było, powiedz mu :-)

chłopak

Nie bój się powiedzieć. Jeżeli nie byliście na to przygotowani (z tego, co piszesz nie byliście) na pewno będzie zaskoczony. Ale ciąża to długi okres. Macie czas, żeby porozmawiać, pójść do lekarza, zobaczyć razem Waszą kruszynkę na usg... nie martw się dziewczyno i nie duś tego w sobie :-)

Gość ghilk
brawo za subtelność

sdfghjkl - gdyby autorka miała chęć, możliwość lub konieczność, to by nie zakładała nowego tematu. W tym wypadku brak komentarza lepszy jest, niż byle jaki komentarz...

Ja też mam 23 i chciałabym mieć już dzidziusia. Pytanie jak bym ( byśmy ) go utrzymali. Ale chyba jak się chce to wszystko jest możliwe i jakieś rozwiązanie sie znajdzie. Więc główka do góry :-)

oo kurcze..to jak ty sie zabezpieczałas kochana ?? bo chyba nie tabletkami....jesli cie to nie cieszy to mi przykro no ale co sie stało to sie nie odstanie...spojrz na to z innej strony będzie dobrze złotko :)

Tez sie balam ze sobie nie poradze pomimo iz bardzo sie cieszylam z malenstwa. A cala rodosc byla coraz silniejsza jak czytalam opis kazdego tygodnia :) ze malenstwo wyglada tak i tak itp. Jest duzo takich stron sa fajnie opisane zajrzyj sobie. a jak juz sie urodzi to jest najslodsza istotka na swiecie a uczucie jakim sie dazy malenstwo jest nie do opisania - nie wiedzialam ze tak mozna kochac :). Dasz sobie rade dlaczego nie- jest jednak cos takiego jak instynkt macierzynski i w pore daje o sobie znac :) Trzymam za ciebie kciuki i za fasolke

Gość Tomaszekk
Nie no prezerwatywy pękają, pigułki nie trzymają, to czym się tu zabezpieczyć????????????????????? Tylko anal i oral pozostał. A może niedługo i żołądek zacznie przepuszczać:-/ A 23 lata to idealny wiek na ciążę. A że jesteś nie przygotowana, to masz te 9 miechów czasu by się przygotować. A tak na marginesie to zawsze jest nie pora, lub coś jest nie tak. Więc wyciągaj tylko pozytywne wibracje z tego faktu.

Gratulacje wiem ze jestes w szoku ale musisz powiedziec partnerowi i rodzicom a przede wszystkim ciesz sie zobaczysz jak pierwszy raz zonbaczysz malenstwo na usG ALBO POCZUJESZ RUCHY ZWARJUJESZ I BARDZO POKOCHASZ dziecko to wielkie szczescie a wiek nie jestes baaardzo młoda ja mam 24 lata i jestem w 23tc (planowanej ciąży) wszystko bedzie dobrze:)

Gość 111111111
la.la. napisalas ,ze chlopak bedzie zaskoczony-pewnie tak chociaz dorosli ludzie bo przeciez to nie nastolatki tylko ludzie po 20 zdaja sobie chyba sprawe,ze antykoncepcja jest zawodna i chyba zawsze powinno sie zdawac sobie sprawe,ze jak sie wspolzyje to mozna zajsc w ciaze a 23 lata to nie jest zadne "dopiero" jestes mloda kobieta ale powinnas byc juz na tyle dojrzala,zeby poniesc konsekwencje a dziecko to nie jest az taki wielki problem jak Ci sie wydaje,nie trzeba zawalac swoich planow ,co najwyzej przesunac w czasie,przeciez nie jestes sama,masz chlopaka a pewnie oboje macie rodzicow

Gość 111111111
ciezarna to dobrze,ze masz meza,ktory sie cieszy ,dziecko bedzie mialo przynajmniej jednego kochajacego rodzica

Gość kindzie
ja w wieku 23 lat, bede miala 4 letniego syna :) i na wiesc o ciazy tak bardzo sie nie zalamalam jak TY dasz rade, 23 lata to nie jest taki mlody wiek trzymaj sie!

Gość mogę współczuć
Nie każda musi cieszyć się z ciąży. Moja ciąża była nieplanowana- cieszę się z tego, ale nie każę tego innym. Ciąża to nie zawsze szczęście i radość, to czasem rozłąka z rodziną (rodzice nie chcą znać córki, ojciec wywala ją z domu, ojciec dziecka się do niego nie przyznaje). itp

Gość swdefrgthyju
Kurwa a co nie ma takiego czegoś jak skrobanka????????

Gość xxxxxxyyyyyyzzzzzz
Wyskrob sobie mózg... a, racja, nie da się usunąć czegoś czego nie ma...

Gość runforfun
Dlaczego piszecie, ze 23 lata to idealny wiek na ciaze????? Mam 23 lata, zycie sie dopiero zaczyna i mialabym je skonczyc??(zycie z dzieckiem to juz nie to samo)