Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoswiadczony...

pytanie jakich wiele a prosze zerknij

Polecane posty

Gość niedoswiadczony...

witam! mam kilka pytan, mianowicie.... moja dziewczyna od piatku (pierwszy dzien cyklu) bierze tabletki anty (mercilon) o dziwo juz ten okres był mniej bolesny, mniej obwity itd. troche sie wystraszyłem czy przypadkiem nie jest to plamienie jakie wystepuje podczas ciązy :O piersi ma nabrzmiałe, zupełnie takie jak zawsze kilka dni przed okresem, czy myslicie ze 3 tabletki moga juz miec na to wpływ? bo słyszałem ze po mercilonie piersi staja sie wieksze itd ale zeby juz tak szybko? druga sprawa to taka..... w jaki sposób wiadomo ze kobieta jest w ciazy gdy bierze tabletki? po prostu nie bedzie krwawienia w 7 dniowej przerwie? no a trzecia sprawa moja ukochana chce sie juz kochac bez zadnych zabezpieczen a ja troche jednak panikuje, niby juz pierwsza tabletka zabezpiecza ale.... co o tym wszystkim myslicie?

Gość no to będzie fasolka
:classic_cool:

spokojnie. po poerwsze, mi też okres strasznie się skrócił jak zaczęłam brać tabsy (skończył się w 1 dniu!). co do piersi, to mi przy mercilonie sie nie powiększyły, ani trochę (czego nie mogę powiedzieć o innych częśćiach ciała :) )ale wiesz to jest sztuczne ingerowanie w organizm, więc wszystko sie może zdażyć. jak zajdzie sie w ciążę podczas brania tabsów (co jest baaaaaardzo mało prawdopodobne, jak sie bierze regularnie) to można to poznać po braku krwawienia, ale zawsze może się zdażyć tak że nie wystąpi krwawienie, jeśli tak sie zdaży 2 razy pod rząd to to może oznaczać ciążę (zresztą na tej wieeelkiej ulotce od mercilonu to jest napisane). co do współżycia - ja bez gumki kochałam sie w 1 dniu brania. wg ulotki jest zabezpieczenie od 1 tabletki. jeżeli sie bosz odczekaj tydzień, ale to nie jest potrzebne, ewentualnie po to aby sie uspokoić i przekonać. :)

wszystkie objawy sa normalne. w moim przypadku piersi odrazu sie powiekszyly- i jeszcze u 2 kobiet ktore znam (jesli sie jest w ciazy to nie powiekszaja sie tak odrazu troche wiecej trzeba czasu) bralam tabletki przez 5 lat nie bylo nie pozadanej ciazy, okres byl slabyszy i mniej bolesny nawet po odstawieniu tabletek. Tabletki sa skuteczne, zadkie sa przypadki ciazy i mysle ze to zalezy od wielu czynnikow. Punktualnos brania ( wiem ze jest tez roznica w ktorym momencie zopomni sie tabletki 1,2 czy 3 tg ), niedyzpozycja uklady pokarmowego (np wymioty w ciagu ok3-4godz od przyjecia tabl) itd... to wszystko znajdziesz w gazetach i necie