Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona pod tym wzgledem

piaskowanie, ultradzwięki, kamień, osad

Polecane posty

no właśnie, co do czego?? Nie mam o tym zielonego pojęcia. Ostatnio zastanawialam sie czy nie najwyzsza pora usunać sobie kamien z zebów. Byłam świecie przekonana ze go mam, tym bardziej ze usuwalam go raz jedyny w zyciu, ultradzwiękami. Moja kolezanka cos mi mowila o piaskowaniu, ze to niby lepsze. wiec powiedzialam to mojej dentystce na koniec wizyty i ona zbytnio nie miala czasu, bo pacjenci czekali, ale stwierdzila ze u mnie kamienia raczej nie ma, a piaskowaniem usuwa sie osad z kawy i herbaty.Jezeli dobrze to zapamietalam. O szczegoly mam sie dowiedziec na nastepnej wizycie. kawy nie pije w ogole, herbate moze jedna na miesiac. To czy mam ten osad?? moim marzeniem są biale ząbki,ale nigdy takich nie mialam, chcialam tez sie dowiedziec o wybielanie.ALe musze czekac do nastepnej wizyty. Moze ktos mi moze opowiedziec o piaskowaniu, i czy bede miala po tym bielsze zeby?. Moze nie musze ich wybielac przy pomocy chemicznych preparatow?

Gość jeszcze trwa
Tylko wybielanie laserowe gwarnuje biale zeby koszt około 700 zl. Piaskowanie może troszkę odsiwieżyc zabki ,ale napewno ich nie wybieli . Takie zabiegi bedziesz stosowała po wybieleniu . Osad to kwestia śliny osadza sie na zębach stad kamień ,osad . Kawa ,herbata ,fajki tylko w tym pomagaja ,ale nie sa przyczyna . Ja piaskuje zeby i usuwam kamien co 3-mce .

no właśnie, ty usuwasz co 3 miesiące, ja nie miałam usuwanego parę dobrych lat i podobno nie ma żadnej potrzeby. Ale dentystka ma obejrzec moje zeby pod tym kątem dokladnie na nastepnej wizycie. Jaki jest koszt piaskowania? na wybielanie za 700 zl raczej sie nigdy nie zdecyduje.