Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ELG

CO BYSCIE ZROBILI NA MOIM MIEJSCU??

Polecane posty

Niedlugo koncze licencjat z ekonomii w Norwegii. Wracac do kraju czy ksztalcic sie dalej. Mam 25 lat.

Gość podejmij pracę kopacza rowów
boże następna idiotka, za którą trzeba decydować co ma w życiu robić :O

Gość po co wracac tu nic nie ma
:-o

Gość pauolinka
zrezygnuj z polski

generalnie od wszystkich w Polsce slysze przyjezdzaj, jest coraz lepiej, z dyplomem zagranicznym znajdziesz prace ale ekonomia mnie nie interesuje chce zostac tlumaczem albo studiowac turystyke poza tym za 3 lata dostane juz obywatelstwo i powiedzmy czy w wieku 30 lat nie bedzie za pozno by wracac do kraju???

Gość DolnoŚlązak
Jak będziesz miała 30 lat to zawodomo może nie być za późno. Ale prywatnie będzie to bardziej skomplikowane. Jak to się mawia: coś za coś. ps: życie to nie scenariusz z "Addy Mc Bea" Wiekszośc osób w okolicach tego wieku będzie pozajmowana, pozostaną rozwodnicy.

ale ja mam narzeczonego, z ktorym mieszkam, takze Polak

on dopiero otweira tu firme i sam nie wie czy mu sie powiedzie czy nie

w polsce nigdy sie nie dorobisz i zawsze bedzie gorzej jak na zachodzie (polnocy w twoim wypadku :P ). opieka socjalna (zwlaszcza dla ciezarnych), zarobki, warunki zyciowe w norwegii sa o niebo leprze jak u nas, tam chociaz ludzia po studiach placa godziwie,nie to co u nas. na twoim miejscu nigdy bym do polski nie wrocil, chyba ze w odwiedziny.

Gość taka jedna zołza
ja to bym pewnie na Twoim miejscu pojechała do Afryki.....

Gość DolnoŚlązak
Odpowiedź jest prosta: powrót i kariera menadżerska w Polsce. Zarobki inne ale pozycja zawodowa lepsza. To samo z samorealizacją. Pytanie kiedy powrót - a tu już wiesz o co chodzi :-)

powiem Wam napradwe to jest dylemat moj narzeczony upiera sie by zostac jeszcze pare lat sam ma 28 boje sie ze jestem juz przyzwyczajona do jakiegos statusu i ciezko bedzie zrezygnowac

wszystko jest super poza faktem ze oprocz chlopaka i przyjaciolki ktora wraca do kraju za 3 miesiace nie mam tu nikogo

Gość no wieszzzzzzzzz
ja bym zmieniła dział- bo to mi do życia uczuciowego ni jak nie pasi

Gość ujhjjjjj
Tez przez prawie 22 lata swojego zycia myslalam,ze najwazniejszy jest patriotyzm i takie bzdury, ale patriotyzmem nie zarobi sie an godziwe zycie w Polsce:O:O Dziewczyno, NIE WRACAJ, bo nie ma sensu. Chcesz zyc czy wegetowac? Nie ma co karmic sie sentymentami...

Gość DolnoŚlązak
Co tu niektórzy z was bredzą???? Nie mozna porównywać sytuacji kogos kto tam kończy inżynieryjne studia z informatyki i ekonometrii do kogoś kto tam pojechał malować dachy . Malarz, barman, mechanik itd. faktycznie mają małą motywacje do powrotu. Ale ona? - przecież w tej branzy u nas też się świetnie płaci. I nas to się jeszcze rozwija w porównaniu z Norwegią, więc tym bardziej łatwiej może być takiej osobie zrobić karierę menadżerską. Pytanie jest tylko o to kiedy powrót

Nie dorosłes do licencjatu jak nie wiesz co robić..i dlatego jestes Łosiem jeszcze zreszta tak jak siebie sam nazywasz..hehehee

ekonometrie i informatyke studiowalam w Polsce 1 rok tu studiuje ekonomie z handlem zagranicznym, czytaj uwaznie

Gość DolnoŚlązak
Więc tym bardziej :-) Szcególnie że jesteśmy w UE (mimo iż Norwegia nie)

trudna decyzja, zwlaszcza jak czlowiek nie ma pieniedzy zeby sobie kupic mieszkanie w Posce

Gość mydelnica
zostań tam jeszcze , zrób studia uzupełniające do magistra i rozejrzyj się tam za pracą na powrót zawsze będzie czas , na co masz byc za stara ? jak w wieku 30 lat przyjedziesz i będziesz miała pare lat pracy w norweskiej firmie , to przeciez tylko na korzysć działa do pracy się przyjmuje nie tylko siksy od razu po studiach , człowiek 30- czy 40-letni tez może zmieniać pracę , grunt to miec doswiadczenie zawodowe

dzieki za podpowiedzi, ale jak widze zdania sa podzielone