Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lean

Proszę pomóżcie! Jak mam sie rozliczyc?? Czas mnie goni..a ja nie wiem jak!?

Polecane posty

Gość lean

Cholera prosze o pomoc! Czas mnie goni...do konca kwietnia trzeba sie rozliczac, a ja tak zwklekałam, ze teraz latam jak glupia. Otóż mam taki problem: pracowalam w anglii podczas zeszlych wakacji , ok.2 miesiace, praca byla legalna, co wiaze sie z rozliczeniem sie ze skarbówką!! Trzymam P45, juz mam wyliczone co i jak, obok leżą 'pejslipy' . Chodzi mi o to czy ja jestem cos winna skarbowce czy nie. Ciagle w anglii zabierali mi duze podatki i w ostatnim tygodniu oddali mi 150 funciaków. czyli zarobilam 200 + 150 mi dali. Na kazdym w miejscu gdzie jest "deduction" mam zabierane podatki, a w ostatnim w tym miejscu jest kwota i na koncu litera "C". Co ona oznacza?? Pani w skarbówce wyliczyła mi z tej całej mojej kwoty która zarobiłam, ze powinni mi oddac ponad 300 funciakow podatku. A oddali mi 150, wiec wyszlo mi na zero , co oznacza , ze ani ja nie jestem winna skarbowce, ani oni mi nic nie dadzą. (tak bym chciała zeby było) bo nie wiem co oznacza to "C" ?????? Z drugiej strony mi wyliczyła, ze jezeli oddali mi caly podatek to bede musiala zaplacic prawie 1000 zl :o bez jaj! powiedzcie mi czy dobrze obliczyłam to wszystko?? Mam nadzieje, ze wychodze na zero !! pozdrawiam i prosze o pomoc , bo czas mnie goni, a ja jak zwykle obudziłam sie z reka w nocniku:o

Gość lean
nikt nie pracuje legalnie i sie nie rozlicza???

Gość Kiniulka
No,duzo Ci nie pomoge,bo ja sama jeszcze sie nie rozliczalam,ale widzialam reklame biura rachunkowego,ktore sie tym zajmuje.Zgodnie z tym,co pisza na ulotce,pobieraja od Ciebie pieniadze dopiero po tym,jak otrzymasz zwrot,a jesli taki Ci nie przysluguje,to nie pobieraja NIC,czyli samo rozliczenie jest za darmo. Mozesz spr. sama,chyba w Coolturze,no i maja tez swoja str.internetowa.Nazywa sie First Choice,albo First Contact,jakos tak.Powodzenia!:)

Gość Kiniulka
Acha, a ten gosc bierze podobno 60.00 funtow za rozliczenie: Piotr Paciura,prawnik 079 1486 2950, albo: 0203 1320 102

Jest program do obliczania podatku http://www.pity.org.pl/ wpisuje sie tylko dane, odlicza to co mozna odliczyc ( diety) i jest gotowe.Moge sprobowac pomoc:)) £60 to troche...nie warto:)