Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna26

kiedy mi się uda?

Polecane posty

Gość smutna26

już mi sił brakuje... ja bym tak to maleństwo kochała, wszystko bym dla niego zrobiła....... dlaczego tak trudno zajść w ciąże? tak mi źle.... znowu się nie udało:( płakać mi się chce.........

a robilas badania nasienia meza(faceta), swoje hormonalne, HSG? Ja 2 lata walczylam o dziecko i...gdy sie pogodzilam z mysla ze...nigdy nie bede mama:zaszlam w 1 cyklu:)

Gość joasika
ja staram sie juz od roku i nic.7 lat bralam harmonet a teraz mam problem z zajsciem w ciaze dodam ze mam juz jedno dziecko-syna

Gość joasika
moj zalecil mi clo bralam dwa cykle i nic bez skutku na dodatek zamiast @ mam dziwne plamienia

jak mozna dawac CLO bez badan???????????????????????????? WYbaczcie ale to...szarlatani a nie lekarze:P Jak najlatwiej: dac CLO i czekac:P GUZIK, strata czasu:P

Gość smutna26
nie tych badań jeszcze nie robiłam, ale mam już skierowanie, a właściwie mamy(ja i mąż). miałam nadzieje że uda się tak poprostu, ale po 9 mc poddaję się..... joannaz a co ci tak właściwie stanęło na przeszkodzie jakiego typu problemy zdrowotne? Gratuluje, dzidziusia i wytrwałości:)

smutna______--2 lata walczylam...... Wpierw czekanie, potem badanie hormonow. Wyszla za wysoka PRL, wiec Bromek na tapete.... Zero owulacji: nigdy w zyciu n ie mialam, pierwsza--ciazowa:) Maz bez badan: powiedzial ze NIGDY ich nie zrobi.... WIec leczylam sie i czekalam na cud... Przerwalam leczenie w pazdzierniku: w styczniu mialam miec zabieg,wiec nie widzialam sensu jezdzenia 2 razy w mcu do gina na USG: monitoring cyklu... Pogodzilam sie z mysla ze nigdy nie bede naturalna mama: ze adoptujemy dziecko,bo niewazne kto urodzi ale wazne kto wychowa.... Zaszlam natychmiast: w 1 cyklu, a 5 x Bromkiem:) Ale ile sie najezdzilam po lekarzach i narobilam badan to jeden Pan Bog wie: 5 razy zmienialam gina:)

Gość joasika
dlatego postanowilam zmienic gina ,tylko gdzie znalezc normalnego ?a poza tym postanowilam mniej sie nakrecac moze to najlepszy sposob

Gość smutna26
i udało się :) Mój mąż też nie specjalnie ma ochotę na badania, ale obiecał że skoro mi tak zależyto zrobi. Mi się też wydaje że w życiu nie miałam owulacji.... nigdy nie zaobserwowałam jej u siebie. Trudna droga przede mną ale dam radę, fajnie wiedzieć że czasami się udaje, dzięki joannaz 🌼

Gość joasika
moj maz tez pewnie nie zgodzilby sie na badania ,niestety faceci tacy sa

ja caly czas chodze prywatnie:) Ale tak jak pisze podstawa to badania hormonow: PRL, progesteron, FSH, LH, estradiol i do gina:) Potem ew. USG 2 razy na mc z monitorem cyklu, dalej HSG ale...o tym ginekolog powinien Ci powiedziec:) I badanie Meza;)

smutna________gratulacje:) Jeszcze potem twoje i po diagnoze i leczenie:) Im szybsze wyleczenie: tym szybsza dzidzia:) joasika__________pomecz go, a noz widelec, a jak nie dawaj mu profilaktycznie zestaw witamin na polepszenie jakosci plemnikow(nie zaszkodzi a pomoze jak trzeba) Polecam MAXIWIT z zen-szeniem (35 zl) a starczy na 2 mce. Bierze sie 1 tabl. rano po sniadanku:)))

Gość smutna26
co to jest HSG?

Gość joasika
dla nas to juz ostatnie chwile na drugie dziecko w koncu nie jestesmy juz tacy mlodzi [po 30]to ostatni gwizdek

rodza i 40 latki,wiec to nie przeszkoda;) trzeba poprostu byc bardziej wyczulonym na pewne rzeczy i bardziej dbac o ewentualna ciaze;)

Gość joasika
moj gin dwa razy robil mi usg dopochwowo i twierdzi ze wszystko jest w porzadku

Gość joasika
wolalabym jednak teraz dziecko niz w wieku 40 lat

Gość joasika
smutna-------a ty od jak dawna starasz sie?

Gość smutna26
od 9 miesięcy....

Gość joasika
ja od 10 miesiecy ale mowia ze po roku staran trzeba szukac przyczyny ,tylko ze my chcialybysmy juz byc w ciazy no nie

Gość smutna26
no dokładnie, ale ty joaśka masz już dziecko, więc prędzej czy później ci się uda, wiesz że możesz...

Gość joasika
moj gin tez mnie pocieszyl mowiac ze mam juz dziecko,wiec szanse są tylko mam takie wrazenie ze wszystko przez te tabsy antykoncepcyjne siedem lat brania bez zadnych przerw

Gość smutna26
ja też brałam, około 5 lat... ale sama niewiem czy tu tkwi problem?

Gość joasika
a teraz rozregulowany organizm

Gość joasika
znam przypadki podobne wsrod znajomych,dziewczyny odstawily tabletki i mialy problemy z zajsciem w ciaze prez ponad rok ,a na dodatek problemy z miesiaczkowaniem

Gość smutna26
w twoim przypadku może tak być, ja już mialam rozreglowany wcześniej

Gość joasika
ja przed pierwsza ciaza tez nigdy nie misiaczkowalam regularnie i to nawet bardzo mialam po kilka miesiecy opoznienia