Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agnes55555

Empik-Zabrze??? Załamana szukanie pracy /

Polecane posty

Czy ktoś pracował w empiku w Zabrzu? Mam rozmowę na dział książki w piątek i po przeczytaniu rożnych wątków w necie załamałam się. Już rozczarowania przechodziłam w sklepach zoologicznych.Straszna rotacja. Lubiłam to zajęcie,a nie dostałam na dłużej pracy. Mam 29 lat i coraz bardziej czarne myśli. Nie miałam nigdy stałej pracy oprócz 1,5 rocznej na umowę o dzieło. Niedawno próbowałam do kwalifikować się w gabinecie stomatolog. jako asysta,ale nie udało mi się,bo to za krótki okres na naukę spraw, których ludzie uczą się w szkole. Poza tym mam \"nieco\" trudności w znalezieniu pracy z powodu zdrowia (niedomykalność zastawki,astma). Sama nie wiem,jak ma już wyglądać rozmowa kwalifikacyjna. Co robić,a czego nie,aby nie zrazić. Potrzebuje pracy, nawet marnie płatnej. Proszę napiszcie o swoich doświadczeniach. Mój mail: bastet78@tlen.pl Czy ja w ogóle nie mam żadnych perspektyw.....?

Znalezione w sieci :( ---------------------------- Praca w Empiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: lasse 05.02.07, 20:07 + odpowiedz Opiszmy tutaj jak sie pracuje w Empikach. Zamierzam sie zwolnic bo nie warto pracowac za 840 brutto na 3/4 etatu. Nie placa za nadgodziny a przymuszaja do nich. Dyrektor salonu grozi zwolnieniem, nie liczysz sie tam dla nikogo, twoje zdanie sie nie liczy. Napiszcie jak jest u Was w salonie. • Re: Praca w Empiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: sari 07.02.07, 10:37 + odpowiedz tak jest niemal w każdym salonie. Zwolnienia też są tak czeste ze sie w głowie nie miesci. Zatrudniaja coraz \"mniej zaradnych\" (to baaardzo delikatne określenie)pracowników, którzy nawet kultury osobistej nie mają. Nie rozumiem tylko dlaczego nikt sie tym nie zajmie. Nie zdają sobie chyba sprawy że byli pracownicy tez zniechecają swoich znajomych do tej firmy. Praca w ciągłym stresie, pod presja kierowników i dyrektora, wysłuchiwanie wyzwiska na swój temat,praca po godzinach bez nawet słowa dziękuje. p.s. dziwne ze jeszcze nie wystapili ludzie grupą do sądu pracy, na tyle ile oni przepisów łamią. • Re: Praca w Empiku IP: *.unregistered.net.telenergo.pl Gość: R1 07.02.07, 11:33 + odpowiedz Kiedys Empik był całkiem dobrą odskocznią do innych firm ( w latach 90 tych jak by nie patrzec byla to jedna z pierwszych sieci ) standard pracownikow i byl znacznie wyzszy niz obecnie. Wiele osob odeszlo z tej firmy odpowiednio wczesniej (do innych wchodzacych do RP sieci). Dzis ludzie ze swiadectwami pracy Empiku traktowani sa na rowni z pracownikami MCdonald\'s.. wychodzi sie z zalozenia, ze za gow...... pieniadze podejma każdą pracę. Słysze o wielu przypadkach prób sciagania na wysokie stanowiska w Empiku ludzi z innych sieci, najsmieszniejsze jest to, ze Ci których próbuje się ściągac ( bo osiagneli cos w innych firmach ) ida po rade do swoich kolegow/przełożonych........no bo oni pracowali kiedys w Empiku.... Ta firma organizacyjnie/logistycznie nic nie kreuje ( a jak kreuje to ze strata na podstawie spóznionych badan i decyzji z kosmosu, ...goni i nasladuje innych próbujac podkupowac czolowych \"kreatorów\" z innych sieci. Cale \"szczescie\" i baza tej organizacji to pokretnie wypracowane lokalizacje (w pocz lat 90 tych) i marka (wciaz postrzegana jako exklusiv) przez rzesze odwiedzajacych klientow. Empik bedzie trwał ale tylko dzieki tym slabo oplacanym pracownikom na dole, kierownikom punktow/galerii bojacych sie o wlasne stolki/regionalnych i góry z chowu wsobnego i zapleczu kapitałowemu...miedzy innymi z funduszy emerytalnych ludzi ktorych nie stac na zakupy w tak ekskluzywnym sklepie..... • Re: Praca w Empiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: pracowałam_tam 07.02.07, 18:22 + odpowiedz Również uważam,ze Empiki nic sobą nie prezentują. Jeśli chodzi o towar to jest to chińskie badziewie na którym Empiki maja niesamowite przebicie cenowe. Jeśli chodzi o książki to jest tam strasznie ubogi wybór słowników i żenująco wąski zakres książek obcojęzycznych(literatura piękna), bo przecież to się \"nie sprzedaje\". Pracowałam tam i wiem jak się traktuje pracowników. Jest gorzej niż w hipermarketach (mam porównanie). Empik wymagał ode mnie zmian 24godzinnych oferując mi jedną 30min przerwę. Skandal, gdy po 20h pracy poprosiłam o drugą przerwę usłyszałam,że mam jeść równocześnie pracując w magazynie. Żeby było \"weselej\" w grafiku na wyraźne polecenia dyrektora musiałam wpisać,że pracowałam 8h a resztę podopisywać do innych dni, tak żeby nie wyszło więcej niż 10h na dobę. To,że dyrektor ukradł mój pomysł reorganizacji działu i podał do centrali jako swój też odpowiednio świadczy o poziomie tego otoczenia. Na szczęście już tam nie pracuję i nie życzę tego nikomu. • Re: Praca w Empiku IP: Gość: doświadczona 07.02.07, 18:54 Ja pracowałam w empiku 9 lat! Kiedy zaczynałam empik miał swoją klasę, był atrakcyjnym salonem handlowym, dopóki nie zmieniły sie rządy \"na górze\". Kto pracował dłużej to wie o \"kim\" mówię. I od tego sie zaczęło, jakieś śmiszne odgórne pomysły, coraz gorsze zarobki. Ja nie wytrzymałam jak po 9 latach (w ramach cięcia etatów)otrzymałam umowę na 3/4 etatu za jakies nedzne 650zł. W ciagu 2 m-cy znalazłam inna lepsza pracę! Nie będzie mnie jakiś konus wykorzystywał!!!

Gość trusska
Zizi, nie zrażaj się szukaniem pracy i nie załamuj się, jeżeli Ci nie wychodzi. Życie układa się różnie, ale zawsze zmiennie. ;) Nie stresuj się ani rozmowa kwalifikacyjną ani sama pracą, pójdziesz, zobaczysz, będzie fajnie to się zaczepisz, będzie źle, to odejdziesz i znajdziesz coś innego, aż w końcu trafisz w miejsce, gdzie się zadomowisz. Wyczytałam, że jesteś plastyczką. Mam koleżankę, która tez jest z wykształcenia plastykiem. Po studiach poszła na kurs komputerowy z grafiki, poczytała trochę na ten temat i na temat prowadzenia włąsnej działalności i teraz zakłada swoja własną firmę. Będzie się zajmować projektowaniem dla różnych firm. Wkład własny naprawdę minimalny, bo potrzebuje tylko komputera z odpowiednimi programami. Siedziba firmy będzie jej prywatne mieszkanko, telefon ma swój i heja ;) Będzie dobrze, tylko myśl pozytwynie. Pozdrawiam.

Gość ja nie ja
ładny mi wklad minimalny:O te odpowiednie programy kosztują odpowiednio duzo, a ja sie ma wlasną dzialalnosc to powinno sie mieć legalne oprogramowanie:)

Gość Żyleta
Empik to gówno czy ktoś tam jeszcze pracuje ups sory pracują niedowartościowane osoby które przez łóżko dostały pracę :-) JAK MASZ GDZIEś PRACOWAć TO WSZęDZIE INDZIEJ A NIE W EMPIKU A CO DO ZABRZA TO CHYBA NIE WARTO

Gość weronik 33
macie rację EMPiK to obozy pracy tyle było nagłośnienia w sprawie Biedronki ale ludzie nie zdają sobie sprawy ,że firma, której hasło to pełna kultura robi z ludzi idiotów. mam kolegę, który też pracował w EMPiKu i został zwolniny szukano na niego haka bo był za dobry i mógł zagrozić innym na stanowisku kierownika więc najlepiej wylać i walnąć w świadectwie pracy taki paragraf, żeby się nie pozbieral. I co, że dostał 3 miesięczne wypowiedzenie jak się tak załamał, że miał dość a wszystko przez to ,że miał coraz więcej obowiązków. Jak cię chcą zwolnić to cię zwolnią. Zawsze można odwołać się do Sądu pracy ale trzeba mieć świadków, którzy potwierdza sytuację , a każdy z pracowników się boi i kto zezna na twoją korzyść, tym bardziej jesli odsyłaja do Warszawy do sądu bo tam jest przedstawicielstwo i raczej mają układy. Szkoda słów tą sprawę trzeba by nagłośnić, nie jestem pewna czy Dyrektorzy w Warszawie wiedzą co się dzieje na ślasku raczej mało tu zaglądają. Polegają na słowach dyrektorek i kierowniczek a pracownicy się nie liczą KOSZMAR!!!!