Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Biedak

Gerbery - nagrobne kwiaty ??

Polecane posty

Tak czy nie ?? Jak dotąd myślałem iż kalie i lilie sa nagrobnym kwiatami a tutaj do mnie ze gerbery też (zazwyczaj daje te kwaity bo sa pomarańczowe a ja wręcz uwielbiam ten kolor ) To jak jest gafa czy nie ??

gerbery sa ladne, ale nie w takim typowym bukiecie, bo wtedy rzeczywiscie moga wygladac pogrzebowo,chociaz chyba tez dawalam pare razy taki bukiet komus;) mi sie podobaja pojedyncze gerbery w prostych wazonikach;)

Gość pierwsze słyszę
to są moje ulubione i sama też często kupuję innym na różne okazje.A gdzie tak pisali,że to nagrobne kwiaty?

Bo chodzi o to ze dałem gerbery (3 bukiety) dla nauczycielek (je tez było 3) Chłopacy odrazu mnie wyśmiali (czy przypadkim na cmentarz nie ide??) Lekko zlekniony czy gafa bedzie dzwonie do kogo trzeba ze nie, nie bedzie. Koleżanka jedna też mi mówiła ze (czyżby to nie pogrzebowe, ale spławiłem ja \"mówisz tak ponieważ nigdy nie dostałaś takich\" ) inne natomiast były pod wielkim wrażeniem. Z tego co wiem (nie chcwalac sie w kwiaciarni bywam nader czesto) iż gerbery to nie sa nagrobne kwiaty. a i jeszcze coś : 1 bukiet: same gerbery i dekoracja 2 buket: gerbery (2 ) plus 3 (jakis kiwat nie wiem czy jedne czy dwa ) i dekoracja) 3 bukiet (taki sam jak 2 ) :)

a od kiedy to jakieś kwiaty są nagrobne.. zwykle ludzkie ustawienia i uprzedzenia.. ja np..uwielbiam chryzantemy i jesli sa stoja w moim wazonie i nie mam zadnych skojarzen..kazdy kwiat ma swoj urok..kalie też sa piękne..szkoda ze drogie bo tez bym je sobie wlozyla do wazonu.. ba mam nawet zyrandol w salonie ze szklanych kwiatow kalii.. i raczej z cmentarzem moj salon sie nie kojarzy nikomu.. nie popelniles zadnej gafy..