Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka24**

Razem raźniej...motywacja wzrasta...

Polecane posty

Gość Anka24**
nic poza tym, ale zapewniam Cię ,że głodna nie będziesz...kasza: jaglana, pęczak, gryczana i jęczmienna...i te 4 zioła które ci podałam ja przyznam się, że zjadam dziennie jakiś owoc, bo lepiej się czuję...

Gość Anka24**
nie ma limitu,ale ja zjadam jej niewiele, aha najważniejsze kasza ma być bez żadnych dodatków nawet solić nie możesz... :(

Słodka---->dopiero się doczytałam,że odpisałaś mi w sprawie płaskiego brzucha.Ale kochaniutka podaj mi linka czy coś,bo ja nie bardzo wiem gdzie to jest:)

a ja bym chciała schudnac ale tyle razy juz zaczynałam diete i nic tego nie wychodziło.. troche juz nie mam motywacji i siły do tego..

Gość Anka24**
witaj bellarossa, a ile chcesz schudnąć??? Czego już próbowałaś??? Czy były jakieś efekty???

czesc... ja waza 70kg przy 171, schudlam juz jakies 4 kg ale potzrebuje jeszcze 10 i mam na to miesiac :/ bo inaczej wylece z pracy.... smieszne nie :( mam slaba wole i malo zaparcia w sobie... nie chce mi sie cwiczyc.. odzywiam sie przez 2 tygodnie zdrowo a potem przychodzi jeden dzien gdzie potrafie zjesc cala pizze... Ale moze gdy bede miala troche wsparcia to mi sie uda :)

Anka24 zarezerwuj sobie pseudo,bo tutaj różne rzeczy się dzieją.Ktoś się podszyje pod Ciebie i różnie może być.Wiem z doświadczenia,na jednym topiku niezła wojna przez to byłą,aż usunęli topik z internetu;)

Gość Anka24**
zapraszamy może razem przyjmiemy jakąś strategię i przy odpowiedniej motywacji uda nam się zrzucić zbędne kilogramy...Ja we wtorek rano ważyłam 60,5 kg, dziś 59kg...dziewczyny po nitce do kłębka.Od rana wypiłam już 2,5l płynów i zrobiłam sobie tabelkę w której notuję wagę, rodzaj i ilość wykonanych ćwiczeń, i ilość wypitych płynów...motywuje mnie to do dalszej walki z tłuszczem... :)

oj i ja mam jeszcze jeden glowny problem przez ktory przytylam i nie potrafie schudnac.... a jest nim piwo- to chyba zaczatki alkoholizmu :P przez piwo mam brzuszek dosc duzy i wiem ze jesli nie przestane go pic dalej bedzie traki duzy... ale jakos ciezko mi siedziec w knajpie i nie pic piwa :(

do Anka24- oj nie dam rady na tej kaszy ale wiesz mam plan Dieta 1000 kcal Dieta 1000kcal jest najbardziej znana i najbardziej polecana jako skuteczny sposób odchudzania. 6-8 kg w ciągu miesiąca - Codzienny jadłospis ma tylko 1000 kalorii. Dieta jest tak zbilansowana, aby dostarczyć organizmowi niezbędnych składników, a więc są w niej białka, tłuszcze, węglowodany, witaminy i mikroelementy. Wszystko w odpowiednich ilościach i \"odchudzone\". Zasady diety: Zaplanuj 5 posiłków dziennie: śniadanie (250 kcal), drugie śniadanie (100 kcal), obiad (350 kcal), podwieczorek (100 kcal) i kolację (200 kcal). Przez miesiąc z tej diety mogą korzystać wszyscy. Dłuższe jej stosowanie wymaga konsultacji z lekarzem. Dietę 1000 kalorii żywieniowcy uważają za jedną z bezpieczniejszych. Osoby ciężko pracujące fizycznie przekonają się jednak, że 1000 kalorii dziennie to zbyt mało. Mogą zatem wybrać podobną dietę, dostarczając organizmowi np. 1500 kcal. dzień pierwszy ŚNIADANIE: - 1 bułka pełnoziarnista z margaryną, - 2 cienkie plasterki wędliny drobiowej, - kilka plasterków świeżego ogórka, - herbata lub kawa bez cukru DRUGIE ŚNIADANIE: - 1 jabłko OBIAD: - 10 dag piersi kurczaka uduszonej na oliwie z warzywami, - 1/2 szklanki ryżu ugotowanego na sypko PODWIECZOREK: 2 biszkopty KOLACJA: sałatka z tuńczyka (120 g tuńczyka w sosie własnym wymieszaj z 2 łyżkami kukurydzy i 2 łyżkami gotowanego ryżu, dopraw do smaku solą i pieprzem), 1 szklanka soku owocowego dzień drugi ŚNIADANIE: 1 tost z odrobiną odtłuszczonej margaryny, dżemu lub marmolady o obniżonej zawartości cukru, herbata lub kawa bez cukru DRUGIE ŚNIADANIE: 1 nektarynka OBIAD: 1 kotlet schabowy - usuń tłuszcz z mięsa, posmaruj je 1 łyżeczką margaryny, posyp suszoną cebulą i drobno pokrojoną szałwią, grilluj ok. 8 minut z każdej strony PODWIECZOREK: 2 herbatniki KOLACJA: ziemniaki z fasolą - obierz 1 ziemniaka, nakłuj go widelcem, posyp przyprawą do grilla i piecz w piekarniku (190 stopni) 1 godzinę. Podgrzej 100 g fasoli z puszki. Ziemniaka z wierzchu natnij na krzyż i ściśnij boki, aby się otworzył. Nałóż na wierzch fasolę, posyp startym serem cheddar (10 g) i zapiecz, aż się roztopi. dzień trzeci ŚNIADANIE: - 1 pieczone jajo, - 1 kawałek pełnoziarnistego pieczywa chrupkiego z odrobiną niskotłuszczowej margaryny, - kawa lub herbata z mlekiem Pieczone jajo - 1/2 łyżeczki niskotłuszczowej margaryny - 1 jajo - 2 łyżeczki odtłuszczonej śmietany - sól - świeżo zmielony pieprz Wysmaruj margaryną kokilkę do zapiekania. Wbij do środka jajo, na nie nałóż śmietankę. Oprósz solą oraz pieprzem i piecz 8-10 minut w piekarniku uprzednio nagrzanym do temperatury 200 stopni. DRUGIE ŚNIADANIE: 1 banan lub 10 dag serka homogenizowanego OBIAD: gulasz z bekonu - podsmaż na margarynie bekon (1 mały stek) z 1/2 pokrojonej w plasterki cebuli, 1/2 pora oraz 1/2 marchwi, dodaj 1/4 jabłka, 60 g brukselki, 3/4 szklanki bulionu, sól i pieprz oraz przyprawę do zup. Gotuj 20 minut, a następnie dodaj 1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki. PODWIECZOREK: 1 mandarynka i 1 ogórek (mandarynkę podziel na cząstki, kawałek ogórka pokrój na taką samą liczbę plasterków, nadziej po jednym na wykałaczkę) KOLACJA: zapiekanka z warzyw - rozpuść na patelni 1/2 łyżki margaryny i ułóż na niej warstwę pokrojonych w plasterki ziemniaków (50 g), cebuli i startego sera cheddar (10 g), przypraw solą i pieprzem, ułóż następną warstwę. Duś pod przykryciem ok. 30 minut. Zapiekankę posyp pozostałym serem, patelnię wstaw do piekarnika i piecz bez przykrycia, aż ser się zarumieni. dzień czwarty ŚNIADANIE: berlińska przekąska, kawa lub herbata Berlińska przekąska - 1 kromka pumpernikla - 1 łyżeczka chudego serka topionego - 1 plasterek szynki westfalskiej - 1 pokrojony w plasterki pomidor - 1 gałązka pietruszki Posmaruj pumpernikiel serem, połóż na niego szynkę i plastry pomidora, udekoruj pietruszką. DRUGIE ŚNIADANIE: - 1 opakowanie chudego serka wiejskiego OBIAD: - stek z szynki lub bekonu (ok. 175 g) Usuń tłuszcz z mięsa. Posmaruj stek 1 łyżeczką roztopionej margaryny i piecz w piekarniku kilka minut z każdej strony PODWIECZOREK: - 1 kiwi z serkiem (kiwi schłódź, zetnij czubek, miąższ wymieszaj z 1 łyżeczką chudego serka wiejskiego) KOLACJA: kiełki fasoli z krewetkami (1 kromkę chleba posmaruj odrobiną margaryny, wymieszaj garstkę kiełków fasoli z 1 łyżką obranych krewetek i małym kawałkiem posiekanego ogórka, dodaj kilka kropli sosu sojowego i sok z cytryny, ułóż na chlebie i posyp pieprzem) dzień piąty ŚNIADANIE: - 1 szklanka soku pomarańczowego, serowy tost francuski Serowy tost francuski (3 porcje) - 1 łyżeczka startego sera cheddar - 2 łyżeczki niskotłuszczowej margaryny - 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki - szczypta pieprzu cayenne - 3 kromki bagietki, grubości 5 mm Wymieszaj ser z margaryną, pietruszką i pieprzem cayenne. Zapiecz kromki bułki z jednej strony. Rozprowadź serową mieszankę po nieopieczonej stronie kromki i włóż bagietki z powrotem do opiekacza, aż się zrumienią. DRUGIE ŚNIADANIE: - 3 suszone morele OBIAD: - szaszłyki z sosem orzechowym Szaszłyki z sosem orzechowym (4 porcje) - 1 szklanka orzechów włoskich w kawałkach - 2 posiekane cebule dymki - 4 łyżki bulionu wołowego z 1/2 kostki - 3 łyżki soku cytrynowego - 1/4 łyżki mielonego imbiru - 450 g chudej wołowiny na pieczeń - sól - świeżo zmielony czarny pieprz - 1 szklanka twarożku - 1/2 szklanki ryżu ugotowanego na sypko Zmiksuj na gładką masę w blenderze lub malakserze orzechy, cebulę, bulion, sok z cytryny, imbir, sól i pieprz. Nadziej mięso na patyczki i ułóż je na ruszcie do pieczenia. Z wierzchu posmaruj odrobiną sosu orzechowego. Grilluj, a gdy mięso zmięknie, przełóż je na ogrzane talerze. Rozmieszaj twarożek z resztą sosu orzechowego. Jedz w małych naczyniach z mięsem i ryżem. PODWIECZOREK: pomidory z twarożkiem (2 pomidory przekrój na pół, usuń gniazda nasienne, napełnij serkiem wiejskim wymieszanym ze szczypiorkiem) KOLACJA: - specjał z salami i szpinakiem Specjał z salami i szpinakiem Rozgnieć 50 g rozmrożonego szpinaku z 1 łyżką niskotłuszczowego miękkiego sera, dopraw gałką muszkatołową i rozprowadź na kawałku pumpernikla. Kromkę przekrój na pół. Udekoruj każdą połówkę cienkimi plasterkami salami, przekrojonego i złożonego na kształt rożków. Przybierz listkiem pietruszki. dzień szósty ŚNIADANIE: - 2 plasterki żółtego sera, - 1 mały pomidor, - 1 kromka cienko posmarowanego pieczywa, - kawa lub herbata DRUGIE ŚNIADANIE: - 1 małe opakowanie niskotłuszczowego jogurtu owocowego OBIAD: - ryż z jajem Ryż z jajem (4 porcje) - 1 opakowanie ryżu z warzywami - 4 jaja Wsyp paczkę ryżu na dużą patelnię, dodaj wodę, doprowadź do wrzenia, przykryj i gotuj 15 minut. Zdejmij pokrywkę i zrób 4 zagłębienia w ryżu. Do każdego z nich wbij jajo. Ponownie przykryj i gotuj przez kolejne 5 minut, aż jaja się zetną. Ryż jedz na ciepło, zaraz po przygotowaniu. PODWIECZOREK: - 3 suszone śliwki (śliwki natnij z boku, usuń pestkę, w środek włóż nadziewaną zieloną oliwkę) KOLACJA: - 1 kanapka z wątrobianką, - 1 szklanka soku owocowego Kanapka z wątrobianką Rozgnieć 2 łyżeczki niskotłuszczowej margaryny z 1 łyżką żurawiny do mięs i rozsmaruj na kromce chleba bez skórki. Przekrój kromkę na pół. Na wierzchu każdej połówki ułóż po 2 cienkie pasterki wątrobianki.

dzień piąty ŚNIADANIE: - 1 szklanka soku pomarańczowego, serowy tost francuski Serowy tost francuski (3 porcje) - 1 łyżeczka startego sera cheddar - 2 łyżeczki niskotłuszczowej margaryny - 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki - szczypta pieprzu cayenne - 3 kromki bagietki, grubości 5 mm Wymieszaj ser z margaryną, pietruszką i pieprzem cayenne. Zapiecz kromki bułki z jednej strony. Rozprowadź serową mieszankę po nieopieczonej stronie kromki i włóż bagietki z powrotem do opiekacza, aż się zrumienią. DRUGIE ŚNIADANIE: - 3 suszone morele OBIAD: - szaszłyki z sosem orzechowym Szaszłyki z sosem orzechowym (4 porcje) - 1 szklanka orzechów włoskich w kawałkach - 2 posiekane cebule dymki - 4 łyżki bulionu wołowego z 1/2 kostki - 3 łyżki soku cytrynowego - 1/4 łyżki mielonego imbiru - 450 g chudej wołowiny na pieczeń - sól - świeżo zmielony czarny pieprz - 1 szklanka twarożku - 1/2 szklanki ryżu ugotowanego na sypko Zmiksuj na gładką masę w blenderze lub malakserze orzechy, cebulę, bulion, sok z cytryny, imbir, sól i pieprz. Nadziej mięso na patyczki i ułóż je na ruszcie do pieczenia. Z wierzchu posmaruj odrobiną sosu orzechowego. Grilluj, a gdy mięso zmięknie, przełóż je na ogrzane talerze. Rozmieszaj twarożek z resztą sosu orzechowego. Jedz w małych naczyniach z mięsem i ryżem. PODWIECZOREK: pomidory z twarożkiem (2 pomidory przekrój na pół, usuń gniazda nasienne, napełnij serkiem wiejskim wymieszanym ze szczypiorkiem) KOLACJA: - specjał z salami i szpinakiem Specjał z salami i szpinakiem Rozgnieć 50 g rozmrożonego szpinaku z 1 łyżką niskotłuszczowego miękkiego sera, dopraw gałką muszkatołową i rozprowadź na kawałku pumpernikla. Kromkę przekrój na pół. Udekoruj każdą połówkę cienkimi plasterkami salami, przekrojonego i złożonego na kształt rożków. Przybierz listkiem pietruszki. dzień szósty ŚNIADANIE: - 2 plasterki żółtego sera, - 1 mały pomidor, - 1 kromka cienko posmarowanego pieczywa, - kawa lub herbata DRUGIE ŚNIADANIE: - 1 małe opakowanie niskotłuszczowego jogurtu owocowego OBIAD: - ryż z jajem Ryż z jajem (4 porcje) - 1 opakowanie ryżu z warzywami - 4 jaja Wsyp paczkę ryżu na dużą patelnię, dodaj wodę, doprowadź do wrzenia, przykryj i gotuj 15 minut. Zdejmij pokrywkę i zrób 4 zagłębienia w ryżu. Do każdego z nich wbij jajo. Ponownie przykryj i gotuj przez kolejne 5 minut, aż jaja się zetną. Ryż jedz na ciepło, zaraz po przygotowaniu. PODWIECZOREK: - 3 suszone śliwki (śliwki natnij z boku, usuń pestkę, w środek włóż nadziewaną zieloną oliwkę) KOLACJA: - 1 kanapka z wątrobianką, - 1 szklanka soku owocowego Kanapka z wątrobianką Rozgnieć 2 łyżeczki niskotłuszczowej margaryny z 1 łyżką żurawiny do mięs i rozsmaruj na kromce chleba bez skórki. Przekrój kromkę na pół. Na wierzchu każdej połówki ułóż po 2 cienkie pasterki wątrobianki.

inezka34 dzięki za radę pika27 strasznie dużo roboty przy tej diecie ja nie mam czasu na taką...dziś to akurat mam wolne,ale w pozostałe dni...Wypróbuj tą dietę, ja wypróbuję swoją i będziemy się informować o efektach...jeżeli to naprawdę działa to się poświęcę...

ja stosowalam diete amerykanska i dobrze mi szlo,ale wybralam zly moment,przed impreza u szwagierki i ...poszlo.Juz po diecie.

hm ja kiedys schudłam 20 kg prawie.. wazyłam blisko 80 kg, zjechałam do 60 teraz znowu 68.. :( mam 171cm .. i brak sił.. :(

Gość barbarosa76
cześć Anka24, proponuję Ci abyś zarejestrowała się również na forum www.diety.pl jest tam trochę osób, które również walczą z nadwagą. Na pewno znajdziesz tam bratnią duszę. Zapraszam. pozdrawiam barbarosa76

Bellarossa,ja marzę o swojej dawnej wadze,czyli jak już wczesniej wspominałam 45kg,i ni cholery nie potrafię zrzucić tych 15kg.A i tak dobrze,bo miałam 68,potem 65 i teraz tak 59-60,ale chociaż 55kg jakbym miała to byłabym cała happy!

No ale przy moim apetycie to raczej nierealne,chociaż....podobno nie ma rzeczy niemożliwych:)

Ja też uwielbiam jeść dlatego ciężko mi siebie wyobraźić na długotrwałej diecie, w związku z czym trzymam się swojego wcześniejszego postanowienia od pon. do pt. ścisła dieta a w weekend pozwolę sobie na więcej,zobaczymy jakie efekty to przyniesie...

Ja też uwielbiam jeść, a pozatym nie wyleczyłam sie jeszcze z kompulsywnego jedzenia:O. I to czesto powoduje napady żarcia:O:O:O I jo-jo murowane po diecie.

do Słodkiej co myślisz o tej metodzie 5dni drastycznej diety i pozwolenie sobie na więcej przez weekend???I od początku...słyszałam,że naprawdę można w ten sposób nauczyć się jeść regularnie i z umiarem ;)

Dziewczyny właśnie zaliczyłam kebab,kumpela mnie obdarowała,bo przyszła na ...kawę,a żarłyśmy jak opętane.Nie,ja już nie mogę,teraz mam wyrzuty sumienia.Ta małpa może jeść,bo ma figurę jak modelka,a ja ......??? Tak nie może być,zaczęłam się zastanawiać czy to nie choroba.

Uważam, ze to nie złe, tylko znając mnie 5 dni drastyczna dieta, a przez dwa poprostu by mi wróciło to straciłam w mękach 5 dniowej drastycznej diety. Więc nie wiem czy to dokońca takie dobre;) Chyba ze przez te dwa dni oprocz dietki mozna zjesc cos dobrego;) np batonik, to inna sprawa.

Inezka---> raczej nazwałabym to słaba wola. Ostatnio w glamour przeczytałam ciekawy artykuł, jaka jest róznica miedzy facetem a kobieta na diecie. Kobieta zje kawałek pizzy, póxniej kolejny \"bo juz zgrzeszyłam, poźniej cała pizze \"skoro już tyle zjadłam, to tak czy siak juz połozyłam diete\" Natomiast facet na diecie zje jeden kawałek i powie stop! Doszłam do wniosku, ze to czysta prawda, jak popełnie \"grzeszek\" od razu idzie lawina jedzenia. Bo i tak nie schudne. I to jest właśnie błedne koło.!!!! Oby w Twoim przypadku tak nie było. Zjadłas kebab ok, teraz poćwicz, zjedz lekka kolacje np jakies warzywka i gra!

Dzisiaj to ja juz nic nie zjemPotem jade na zakupy do Castoramy,to odwróci moja uwagę od myślenia o jedzeniu.Woda mineralna i zero żarełka;)

Też tak czasami myślę,że to choroba...ja już wytrzymałam 4 dni na diecie z kaszy,jeszcze jutro i w nagrodę przekąszę wreszcie coś normalnego...(batonik nie wykluczony) oprócz diety wypiłam już 3,5l wody...200 skoków obunóż na skakance,100 brzuszków, ale to nie koniec na dzisiaj...właśnie idę dalej ćwiczyć,a wieczorem na rower...ta tabelka mnie tak motywuje... pozdrawiam...nie dajcie się ponieść łakomstwu ;) ;) ;)

Słodka masz całkowitą rację co do tej silnej woli... :) nie podawaj się Inezka34, kebab to nie koniec świata...walczymy dalej... ;) ;) ;)