Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*aAa*

Nan Ha czy bebilon??

Polecane posty

dzisiaj kupilam Nan Ha i jest bardzo gorzki Nie dziwie sie ze moje dziecko nie chce go jesc Doktorka mowila ze moge tez sprobowac bebilonu Zastanawiam sie czy tez ma gorzki smak Jakie mleko podajecie waszym dzieciom?? Czy latwo bylo je przekonac do nowego mleka??

Gość a dlaczego
stosujesz mleko dla dzieci ze zwiększonym ryzykiem wyst. alergii? Ja używam bebilon ale zwykły

Maly ma podejrzenie alergii a musze go dokarmiac Niestety nan jest wstretny w smaku Sama bym go nie pila Zastanawiam sie nad bebilonem czy on tez jest gorzki??

Gość a dlaczego
nie - mój mały pił chętnie (dostaliśmy 1 opakowanie od kogoś)

Gość Karmazina
Doradzam Bebiko jak chcesz dla alergików to tylko nie Bebilon Pepti, a spróbuj Neutremigen- Najlepsze podobno mleko- a Nan'u mój też nie chciał pić,,,

Gość fridaaaa
nutramigen jest przeznaczony dla alergików ...a w smaku ...koszmar. Nawet rudno okreslic ten smak zjełczało -gorzki.

Gość fridaaaa
NAN HA to przy tym roskosz smaku i słodycz w ustach

Gość moja mała
zjadała bebilon pepti aż się uszy trzęsły, problemów nie było żadnych.

Gość moja mała
dostała bebilon pepti bo w rodzinie jest alergia - tak na wyrost. ciekawe tylko to, że jak chciałysmy się przerzucić na zwykłe bebiko to miała problemy żołądkowe. nan ha podobno wcale jakiś specjalnie hypoalergiczny nie jest, może lepiej przejsc od razu na pepti i mieć spokój?

Gość moja mała
własnie spojrzałam na wskazania na bebilonie pepti: profilaktyka też jest ujęta więc "jakby co" też można dawać.

Gość a dlaczego
nam lekarka kazała stosować pepti jak mały miał wysypkę, jak przeszła to profilaktycznie nadal kazała go tym karmić. A ja karmię go zwykłym bebilonem i nic mu nie jest. Jestem przeciwna używaniu czegoś co nie jest konieczne, bo potem, jak dziecko zacznie jeść normalnie to zaczną się kłopoty, no chyba, że karmić do końca pepti. Ale co z innymi rzeczami jak jabłko, marchewka itp? Oczywiście jak jest ryzyko lub podejrzenie o alergię to co innego.

Gość moja mała
najśmieszniejsze jest to, że po roku przeszlyśmy na zwykłe nany i humanę -zero problemów, tylko to bebiko jakies takie dziwne. kaszki bobovity i nestla też nie sprawiały problemów, zresztą jak w sumie żadne inne jedzonko.

Dzieki dziewczyny ze sie wypowiadacie:-) moj synus mial zmiany typowe dla skazy bialkowej Gdy wycofalam nabial ze swojej diety wszystko zniknelo Synek malo przybiera na wadze wiec musze go dokarmiac Zastanawiam sie tylko dlaczego moge mu podac zwykly bebilon a Nan dla dzieci z podejrzeniem alergii Nie wiem czemu nie zapytalam:-( jestem ostatnio nieprzytomna ale to pewnie przez co 1.5 godzinne pobodki w nocy na karmienie

Gość moja mała
może dlatego, że "zwykłe" to jest bebiko a nie bebilon - on już chyba w standardzie jest "niezwykły" ale może sie mylę:)

Gość a dlaczego
czytam właśnie info na opakowaniu i wg mnie jest zwykły