Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaudia h.

co robić?

Polecane posty

mam pytanie wysyłałam zaproszenia ślubne w grudniu(ślub 14 lipiec br.) i prosiłam o potwierdzenie przybycia do dnia 30,04 br. i do tej pory dostałam tylko dwie odpowiedzi a od reszty cisza.Czy wypada zadzwonić i się spytać czy gość sie pojawi?

Gość tak....
tzn ja tak robie bo tak samo jak Ty mieli mi potwierdzic i cisza wiec zaczelam powoli dzwonic

no właśnie chcemy zadzwonić (ja do swojej rodziny a on do swojej)ale poczekamy do tego 30 kwietnia:-( troche mi przykro i głupio tak dzwonić, no ale cóż...

Gość bbbbbbbbbbuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
podnosze

Gość nie obraź się ale trochę
za wcześnie wysłaliście zaproszenia bo z reguły najlepiej jest wysłać 3 miesiące przed. Może to jest powód tak zwanego "zapomnienia" o twoim ślubie bo upłynęło już kupę czasu od grudnia. Ja mam ślub we wrześniu a zaproszenia powysyłam początek lipca.

Gość wysłałas zapr 7 mies przed
? nie no to chyba jakas prowokacja :D

Ja mam ślub za miesiąc i dopiero skończyłam roznosić zaproszenia...coś ze mną chyba nie tak ;) a jeśli chodzi o twoje pytanie , to tak , dzwoń

Gość bony em
bo strasznie wczesnie kazalas im dac odpowiedz ja mialam slub 22 lipca i prosilam o potwierdzenie przybycia do 30 czerwca i wydawalo mi sie ze to dlugo przed weselem w kwietniu to ja dopiero zaczelam zaproszenia rozwozic a i tak musialam dzwonic po wiekszosci :)

Oczywiście że powinnaś zadźwonić.Zdecydowanie za wcześnie dawałaś zaproszenia,za szybko musileli potwierdzic więc kto wie może częśc poprostu zapomniała o weselu :)

Ja mam slub we wrześniu a zaproszenia powysyłam na początku lipca. Jak ktoś nie odpowie--- sama zadzwonię i nie jest to żaden nietakt! W końcu chodzi o uszanowanie cudzego czasu i pieniędzy. Do autorki--- za wcześnie wysłane zaproszenia!

wysłaliśmy zaproszenia tak wcześniej bo rodzina z nad morza już w grudniu ustala sobie urolp a mamy ślub w okresie wakacji, więc chcialiśmy żeby wiedzieli wcześniej by byli przygotowani bo ktoś z Gdańska nie przyjedzie do nas w sobote rano i nie pojedzie zaraz po weselu-a co do odpowiedzi że do końca kwietnia to dlatego że w restauracji musimy podać konkretną liczbę gośći zaraz po długim weekendzie!!! pozdrawiam

Gość mysiunia_24
mimo wszystko pierwszy raz słyszę żeby tak wcześnie wysyłać zaproszenia. Też będę mieć gości z gdańska (a mieszkam prawie zupełnie na pd), a nawet z USA ciotki i zacznę zapraszać 3 miesiące lub góra 4 przed. Poza tym zaproszenie to tylko formalność bo tak naprawdę to przeciez najbliższa rodzina wie dawno że biorę ślub i że będą zaproszeni bo takie coś wychodzi w toku zwykłej rozmowy. WIedzą że robimy wesele więc szoku nie dostaną jak im wyślę zaproszenie.

Gość ele mele
Klaudia, ale to naprawdę za wcześnie :). Ja bym poinformowała w grudniu tylko tych, o których wiem, że muszą wiedzieć wcześniej, żeby sobie zaplanować przyjazd, a oficjalne zaproszenia rozesłałabym później. Teraz nie masz wyjścia - bierz słuchawkę i przypominaj się.

Gość mysiunia_24
poza tym bardzo dziwny lokal macie skoro tak wcześnie chcą już wszystko wiedziec. My ślub mamy koniec września a podać liczbę gości mamy 3 tyg przed.

Gość slub mam dokladnie za 34 dni i
jutro wysylam zaproszenia.