Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maxim

Problem z antykoncepcją!!!

Polecane posty

Hej, dopiero zaczelam brać tabletki anty (Novynette) i mam dwa pytania: 1.pierwszą tabletke bierzemy w pierwszym dniu miesiączki...to jasne...lecz okres zaczal mi sie wyjątkowo pozno bo aż o 18, tabletke wziełam o 23...czy mimo późnej pory jestem zabezpieczona od pierwszego dnia? 2.W najbliższym czasie nie moge mieć miesiączki, gdyz mam zawody...w takim razie koncze jedno opakowanie, nie robie 7-dniowe przerwy i zaczynam nastepne,tak?czy to bezpieczne?przez ten czas tez jestem zabezpieczona? Proszę i dziekuję za pomoc!

Cześć , nie mimo że wziełaś pierwszą tabletke to niejesteś zabezpieczona jeszcze, musisz poczekac przynajmniej 5 dni a przez te dni musisz stosowac dodatkowe zabezpieczenie . A co do drugiego pytania to niejest to groźne ale nierób zbyt często tego . Pozdrowionka. :)

Gość 1111asia1111
jestes zabezpieczona od pierwszej tabletki ktora wzielas pierwszego dnia okresu obojetne o ktorej godzinie

1. Jesteś zabezpieczpona od pierwszej tabletki. 2. Jak się nie robi przerwy, to teoretycznie nie powinnać mieć okresu, ale każdy organizm reaguje inaczej... I jesteś zabezpieczona również wtedy

Gość cordegarda
wez pod uwage to ze zazwyczaj przez pierwsze opakowanie (czasami nawet 3 opakowania) mozesz miec caly czas plamienia. hmm i na poczatku brania chyba bym jeszcze nie kombinowala z nierobieniem przery. ja kiedys tak zrobilam i praktycznie przez cale kolejne opakowanie mialam plamienia. a zabezpieczona jestes od 1 tabletki, chociaz niektorzy twierdza ze dopiero od drugiego opakowania